mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Ara Soğuk Mezeler

Ara soğuk mezeler, sıkça yapılan, ana yemeklerden önce ikram edilen ya da ana yemekle birlikte servis edilen meze türleridir. Servis şekli tamamen kişinin isteğine bağlı olarak değişir. Ara soğuk mezelerle sizde sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız ya da özel misafirlerinize unutamayacakları bir masa hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tariflerimize göz atabilirsiniz. Herkesin beğenerek tüketeceği ara soğuk mezelerin yapımı da oldukça kolay. Her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle harika mezeler yapmaya ne dersiniz?

Yoğurtlu taze fasulye mezesi için gerekli malzemeler

  • 250 gr taze fasulye
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Kıyılmış mayonez
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı biber salçası

Yoğurtlu taze fasulye mezesi yapımı

Yeşil fasulye ayıklanıp, yıkandıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğranır. Fasulyeler uygun bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek 15-20 dakika orta harlı ocakta haşlanır. Haşlanan fasulyeler çeşmede soğuk suyun altına tutulur. İyice soğuması için bir kenara alınır. Çukur bir kabın içine, yoğurt, mayonez, tuz, karabiber eklenir. Sarımsaklar soyulduktan sonra yoğurdun üzerine rendelenerek karıştırılır. Tavaya sıvıyağ eklenir, üzerine kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine salça eklenip birkaç dakika da birlikte kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılan fasulye servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt fasulyenin üzerine dökülür. Son olarak soğuyan soğan ve salça da yoğurdun üzerine gezdirilerek meze sunuma hazır hale getirilir.

Deniz börülcesi mezesi için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo deniz börülcesi
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

Deniz börülcesi mezesi yapımı

Deniz börülcelerinin kılçıkları ayıklandıktan sonra, iyice yıkanır. Uygun bir tencerenin içine alınıp üzerine kaynar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan börülceler önce soğuk suyun altına tutulup, bir süzgece alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan börülce çukur bir kabın içine alınır. Üzerine, kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranmış domates, limon suyu, tuz, rendelenmiş sarımsak, sıvıyağ eklenip harmanlanır. Ara soğuk mezeler arasında yer alan deniz börülcesi mezesi servis tabağına alınıp sunum yapılır. Afiyet olsun.

Kırmızı lahana mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 tane orta boy kırmızı lahana
  • 2 tane yeşil kabuklu elma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 şeker kaşığı toz şeker
  • Tu, karabiber

Kırmızı lahana mezesi yapımı

Ara soğuk mezeler arasında beğenilerek tüketilen kırmızı lahana mezesi için, önce lahana yıkanır. Salata tahtası üzerinde ince ince doğranır. Elmalar yıkanıp, rendenin kalın yerinden geçirilir. Orta boy tavanın içine tereyağı alınıp, kızdırılır. Kızan yağa önce ince kıyılmış lahanalar eklenip sotelenir. Ardından rendelenmiş elma eklenip karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Bir süre soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Çukur bir kabın içinde sirke, toz şeker, tuz, karabiber homojen şekilde karıştırılır. Elde edilen sos servis tabağının üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı havuç mezesi için gerekli malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • Yeteri kadar yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Maydanoz

Zeytinyağlı havuç mezesi yapımı

Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kuru soğanın kabukları soyulup rendeden geçirilir. ve kızan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Havuçlar yıkanıp kabukları kazanır. Rendenin iri kısmıyla rendelenerek kavrulan soğanın üzerine eklenir. Kısık ateşte soğanla birlikte kavrulmaya devam edilir. Pişen karışım çukur bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar ezildikten sonra yoğurda eklenir. Tuzu da ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt kavrulan malzemelerin üzerine dökülerek karıştırılır. Hazır hale gelen meze servis tabaklarına alınıp, sunum yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2016 12:45:56

Ara Soğuk Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ara Soğuk Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi; benim meze çeşitleri içerisinde en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesidir. Kırmızı biber mutfakta pek bayanının kullanmaktan vazgeçemediği hemen hemen her yemeğe ve salataya yakışan bir sebzedir. Oldukça s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017