mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Beyaz Peynirli Mezeler

Beyaz peynirli mezeler, farklı şekillerde hazırlanarak, yemeklerin yanında tercihe göre sıcak ya da soğuk olarak ikram edilen yiyeceklerdir. Yöreden yöre lezzetinde farklılıklar olarak hazırlanır. Peynirli, acılı, yoğurtlu, sütlü vb. daha pek çok meze çeşidi bulunmaktadır. Türk kültüründe meze çeşitleri genelde sofralarda zengin bir görünüm elde etmek için hazırlanır. Meze karın doyurmak için hazırlanan bir yemek türü değildir. Özel davet sofralarında, gün masalarında değişik malzemeler kullanılarak meze çeşitleri hazırlanır. Beyaz peynirli mezeler de bulunan meze çeşitleri arasındadır. Bu yazımızda sizler için beyaz peynirli mezeler hazırladık. Umarız beğenirsiniz

Beyaz peynirli meze tarifleri

Peynir topları için gerekli malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 50 gram lor peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 dal ince kıyılmış taze nane
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Birkaç dal maydanoz

Peynir topları yapımı

Nane ve maydanoz yıkandıktan sonra incecik doğranır. Beyaz ve lor peynir çukur bir kabın içine alınır. Doğranan yeşillikler, tüm baharatlar, ceviz, sıvıyağ, rendelenmiş sarımsak peynirlerin üzerine eklenir. Malzemeler elle homojen şekilde yoğrulur. Yoğrulan malzemelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır. Top haline gelen peynir servis tabağına dizilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.

Saganaki mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Nane, kırımızı biber, kekik ve yeterince tuz
  • Yeteri kadar sıvıyağ

Saganaki mezesi yapımı

Yüksek olmayan bir güvecin tabanına beyaz peynir ezilerek yerleştirilir. Domates küp küp doğranarak peynirin üzeri kapatılır. Üzerine yeşil biber eklenir. Baharatların tümü, tuz ve sıvıyağ bir kasede homojen şekilde karıştırılarak güvece dökülür. Kaşar rendesiyle malzemelerin üzeri kapatılır. Güvecin üzeri folyoyla örtüldükten sonra 150 derecelik fırına verilir. Kaşar eriyene kadar pişirilir ve sunumu sıcak olacak şekilde yapılır. Afiyet olsun.

Peynirli yoğurt mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 dilim beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Nane ve kırmızı pul biber

Peynirli yoğurt mezesi hazırlanışı

Peynirli yoğurt mezesi için peynir rendelenir. Sarımsağın kabukları soyularak çok az tuz ilavesiyle dövülür. Yoğurt çukur bir kaseye alınıp üzerine sarımsak, kırmızı pul biber, nane ve yoğurt eklenip karıştırılır. Hazırlanan meze şık bir servis tabağına alınarak sunum yapılır. Afiyet olsun.

Peynirli haydari için gerekli malzemeler

  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • Bir küçük kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz, kırmızı pul biber ve nane

Peynirli haydari yapımı

Çukur bir kabın içine yoğurt alınır. Üzerine ezilmiş beyaz peynir eklenip, malzemeler pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırılır. Malzemelerin çok iyi karışması gerekir. Bu karıştırma işlemi sonucun mükemmelliğiyle yakından alakalıdır. Sarımsaklar soyulduktan sonra az tuz eklenerek havanda dövülür. Kuru naneyle birlikte sarımsak yoğurt peynir karışımına eklenir. Son olarak sıvıyağ eklenip karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır. Meze buzdolabına alınarak bir saat kadar dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman üzeri ince kıyılmış dereotu ve kırımızı pul biberle süslenir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 25.11.2016 16:54:21

Beyaz Peynirli Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Beyaz Peynirli Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017