mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Girit Mezeleri

Girit mezeleri, giritliler boğazlarına düşkün insanlardır. Lezzetli her şeyi severler ve yerler. Yemek ve meze çeşitleri bakımından çok çeşide sahiptirler. Giritlilrin damak tadı bizimkinden çok farklıdır farklı kültürlere sahip olduğumuzdan dolayı sadece damak tatları değil bir çok şeyleri farklıdır.  

Girit Mezesi Malzemeleri 4- 8 Kişilik
  • 1 kalıp yaklaşık 450 gram ezine peyniri
  • 150 gram ceviz içi
  • 2- 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 350- 400 gram antep fıstığı
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1- 2 dal kekik
  • 1- 2 çay kaşığı pul biber
Girit Mezesi Yapılışı: Peyniri iki iki buçuk saat ılık suda bekletip sertleşmesini engellemek için dolapta bekletin. Yaklaşık 2,5- 3 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra rendeleyin, fıstığı ve cevizi ufak ufak parçalayın dişe gelecek şekilde. Dövdüğümüz sarımsağı, cevizi, fıstığı ve kekiği iyice karıştırıp bu karışımı peynire ilave edin, İyice karıştırın. Mezemiz hazır olmuştur servis tabağına alıp servise hazır hale getirin.

Girit Mezeleri
Afiyet olsun.

Peynirli girit mezesi lezzetli hafif pratik ve yapımı kolay bi meze çeşidi olan peynirli girit mezesinin tarifini vereceğim. Eminim ki çok beğeneceksiniz şimdiden kolay gelsin.

Peynirli Girit Mezesi Malzemesi 4- 8 kişilik
  • 200 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 100 gram lor peyniri
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kuru nane
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • 50 gram ceviz
  • 4 dal taze nane
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 4- 5 dal maydanoz
Peynirli Girit Mezesi Yapılışı:

Maydanoz ve cevizin bir parçasını ayırın. Peyniri, loru, toz biberi, kekiği, kırmızı pul biberi, kuru naneyi, cevizi, sarımsağı, taze naneyi ve maydanozu iyice karıştırıp yoğurunuz. Köfte şeklinde yuvarlanır. Önceden ayırdığımız cevizi ufalanır maydanoz ise ince ince doğranır. Yuvarladığımız peynirli karışımı ufaladığımız ceviz ve doğradığımız maydanoza batırıp servise hazır hale getirilir. Servis tabağına alınıp ikram edilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 09:38:37

Girit Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Girit Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi; benim meze çeşitleri içerisinde en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesidir. Kırmızı biber mutfakta pek bayanının kullanmaktan vazgeçemediği hemen hemen her yemeğe ve salataya yakışan bir sebzedir. Oldukça s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017