mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Közlenmiş Patlıcan Mezesi

Közlenmiş patlıcan mezesi, insanlar tarafından en çok sevilen lezzetler arasındadır. Gizemli bir lezzete sahip olan patlıcanlar yemekler içerisinde çok farklı şekillerde kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında patlıcan mevsimleri geldiği zaman, patlıcan seven insanlar haftanın üç gününde patlıcan yemekleri yemektedirler. Öyle ki patlıcanın bu denli fazla tüketilmesi közlenmiş patlıcan mezesinin de insanlar tarafından çok fazla tüketilmesini sağlamaktadır. Daha çok ülkemizin doğu kesimlerinde bol bir şekilde tüketilen közlenmiş patlıcan mezesi çok daha fazla bir şekilde tüketilmektedir. Doğal yöntemlerle közlenen ve yapılan bu mezeler çok daha farklı bir lezzet kazanarak önümüze gelmektedir.  Közlenmiş patlıcan mezesi, çok fazla malzeme gerektirmeden her evde bulunabilecek malzemelerden yapılabilen mezeler arasındadır. Bu nedenle sizlere, çok uğraşmadan bu lezzeti elde etme imkanı sağlayacaktır. Birazdan sizlere vereceğim mükemmel tarifi dikkatli bir şekilde okuyarak bu mezeyi kolayca yapabilirsiniz. Bunun için kollarınızı sıvayın.

Malzemeler:
  • Dört adet  orta boy patlıcan,
  • Bir adet kırmızı biber (Acı olup olmamasına siz karar verebilirsiniz.)
  • Beş ya da altı adet acı sivri biber,
  • İki adet en kırmızısından orta boy domates,
  • İki adet kuru soğan ( yine  orta boy yeterlidir.)
  • Üç çorba kaşığı zeytin yağı,
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

Tabi ki közlenmiş patlıcan mezesinin yapılışına geçmeden önce patlıcanları temiz bir şekilde yıkayarak közlemek için köz ateşi oluşturun. Oluşturduğunuz köz ateşi alev almadığı zaman patlıcanları iyice közleyin. Unutmayın ki közleme işleminiz bu mezenin lezzetinde direk olarak etkiler oluşturacaktır.

Közlenmiş Patlıcan Mezesi
Daha sonraki işlemde derin bir tencere ayarlayarak içerisine zeytin yağını ekleyin ve yağın kızmasını bekleyin. Yağ yaklaşık 3 dakika içerisinde kızdığınız sizlere belli edecektir. Yağın kızma süresi içerisinde sizlerde boş durmadan soğanları küp şeklinde küçük küçük parçacıklar olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız soğanları yağ kızdığı zaman yavaş ve dikkatli bir şekilde tencere içerisine ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulurken aynı zamanda sizler de domatesleri temiz bir şekilde yıkayarak kabuklarını soyun. Kabukların iyi soyulmasına dikkat etmeye özen gösterin. Aksi halde domatesin kabukları meze içerisinde kendisini belli ederek lezzet kayıplarına neden olacaktır. 

Bu işlemden sonra domatesleri de soğanlar gibi küp şeklinde doğrayalım ve kavurmakta olduğumuz soğan içerisine soğan tam olarak kavrulduktan sonra ekleyelim ve kavurma işlemine domates ölene kadar devam edelim. Bu sırada bol bol karıştırmanız soğanın, domatesin yanmamasını sağlayarak daha içten pişmesine neden olacaktır. Bu durumda lezzet artışına yol açacaktır. Bu şekilde domatesleri ve soğanı iyice kavuralım.

Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım ve kavurduğumuz domates içerisine koyarak kavurmaya devam edelim.  Bu işlem orta ateşte yaklaşık beş dakika kadar sürecektir.  Bu işlemden sonra közlenmiş patlıcan mezesi hazırdır.  Bu mezeyi yemekler yanında soğuk olarak servis etmenizi öneririm. Soğuk olarak tüketildiğinde bu meze çok daha lezzetli olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:45:56

Közlenmiş Patlıcan Mezesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Közlenmiş Patlıcan Mezesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017