mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız mezelerde oldukça lezzetli ve önemlidir. Mangalın yanına hazırlaya bileceğimiz bir birinden lezzetli meze çeşitleri bulunmaktadır. Dilersek yoğurtlu mezeler dilersek birbirinden güzel ezme mezeler hazırlaya biliriz. Fakat mangalın yanına en çok yakışan meze közlenmiş sebzelerden hazırlanan bir mezedir. Çünkü mangalda etler pişerken bir yandan da sebzeleri közleyebiliriz. Bu şekilde hem zamandan kazanır hemde enfes bir meze hazırlayabiliriz. Mangalın yanına hazırlayacağımız bu enfes meze çok pratik fakat bir o kadar da lezzetlidir. 

Mangal yanına meze için gerekli malzemeler;
  • 3 adet patlıcan, 
  • 3 adet kırmızı kapya biberi,
  • 5 adet çarliston biber,
  • 4-5 adet kuru soğan,
  • 1 demet maydanoz.
Sosu için,
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ,
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
Mangal yanına meze  hazırlanışı; 

Öncelikle mangalık etleri pişirmeden önce ateş tam köz olmadan üzerinde patlıcanı, biberleri ve kuru soğanı közleyerek başlıyoruz. Böylelikle hem ateş köz olur etler harlı ateşte yanmamış olur hemde mezeyi önceden hazır edip etler pişer pişmez sıcacık yiye biliriz. Közlediğimiz patlıcan, biberler ve kuru soğanların kabuklarını soyup ilk olarak patlıcanları ince ince doğruyoruz. Ardından kırmızı kapya ve çarliston biberleri de doğrayıp en son kuru soğanı doğruyoruz ve derin bir kasenin içerisine alıyoruz. Sebzeler bir köşede beklerken biz bir yandan sosunu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir kasenin içerisine zeytinyağ, nar ekşisi, tuz. incecik kıydığımız sarımsakları ve kekiği koyup bir güzel karıştırıyoruz. Ardından sosu közlenmiş sebzelere ekleyip temizleyip doğradığımız maydanozun yarısını da içerisine ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu enfes mezeyi şık bir servis tabağına alıp maydanozun kalanını üzerine serpiyoruz. Dilersek domates çeri domates veya ceviz içi ile de süsleye biliriz.Mangal yanına meze hazır.  Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2016 12:13:23

Mangal Yanına Meze Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mangal Yanına Meze"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017