Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Meze Tarifi

Meze Tarifi

Meze Tarifi, Ülkemizde mezeler insanlar tarafından oldukça sevilmektedir. Öyle ki ülkemizde buna karşılık bölgesel bölgesel birçok farklı türlerde mezeler vardır. Bizde bu mezelerden en çok tüketilen bir meze tarifi ile bu yazımıza devam edeceğiz. Meze tarifi, birçok insanın merak ettiği konular arasındadır. Ülkemizde oldukça fazla tüketilen mezeler arasında olan yoğurtlu mezeler yapılış olarak oldukça kolaydır. Bu kadar kolay yapılabilen bir mezenin her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilmesi tabi ki de bize garip gelmemektedir. Lezzetinin oldukça mükemmel olması bizleri bu mezeyi sevmemize yetecektir. Şimdi sizlere mükemmel bir meze tarifi vereceğim. Birazdan söyleyeceğim malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş bu mezenin yapılışına geçebilirsiniz. Meze tarifine geçmeden önce belirtmek isterim ki meze içerisinde kullanılan tuz biber vs. Gibi malzemeleri kendi damak zevkinize göre arttırarak ya da azaltarak daha güzel bir lezzet kazanmanızı sağlayabilirsiniz.

Meze Malzemeleri

  • Beş adet küçük boy kabak,
  • Bir su bardağı pirinç,
  • Bir demet maydanoz,
  • Bir demet dereotu,
  • Bir demet yeşil soğan,
  • Bir çorba kaşığı mayonez,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Kırmızı toz biber,
  • Bir buçuk su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağını biraz geçecek sıvı yağ,

Meze Nasıl Yapılır?


Öncelikle hijyen kuralları açısından yeşil soğanlarımızı ve diğer yıkanabilecek malzemelerimizi temiz bir şekilde yıkayalım, Yıkadığımız yeşil soğanları bir ekmek tahtası yardımı ile küçük küçük doğrayalım.

Daha sonra tencere içerisine yağımızı koyarak biraz kızmasını bekleyelim. Kızan yağ içerisine soğanlarımızı koyarak kavrulmasını bekleyelim. Bir süre kavurduğumuz soğanları kavururken sürekli olarak karıştıralım. Böylelikle soğanlar aynı derecede pişecektir ve yanmayacaktır.

Soğanlar kavrulurken aynı zamanda kabakları bir kap içerisine rendeleyelim. Daha sonra bu kabaklar üzerine tuz ekleyerek suyunu çekene kadar bir tencerede pişirelim. İyice pişirdiğimiz kabakların üzerine pirinçleri de ekleyerek tekrar pişirmeye bırakalım. Pirinçleri de suyunu tam olarak çekene kadar iyice pişirelim.

Tam olarak pişen pirinçler içerisine maydanoz ve dere otunu ince ince doğrayarak karıştıralım. İşte bu işlemden sonra bu mezenin soğuması için bir kenara koyalım. Soğuyan pirinç karışımının üzerine bir kenarda yaptığımız mayonez ve yoğurt karışımını üzerine dökerek iyice karıştıralım. Yaklaşık 3 dakika karıştırdıktan sonra uygun servis tabaklarında servise hazır hale getirelim. Daha sonra bu mezenin üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz.
Son Güncelleme : 19.01.2024 15:03:35
Meze Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Meze Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Meze Tarifi"
Merhaba akşam arakadaşlar ile leziz bir balık masası kuracağız. Yanına bir kaç meze çeşidi hazırlamak istiyoruz. Tarifteki meze kabaklı kabak yerine ne koyabiliriz. Mezeyi bir kaç çeşit yapmak istiyoruz. Başka ne önerirsiniz akşam için?
Şakar . 30.09.2018 18:42:14
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024