mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta, mezeler özenli sofraların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Ülkemizde özellikle Güney doğu  ve Ege bölgelerinin onlarca meze çeşidi vardır. Hazırlaması son derece kolay olan bu meze çeşitleri ile sizlerde sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Kolay gelsin.

Hibeş, Ak deniz mutfağının en güzel mezelerinden bir tanesidir. her öğüne çok yakışan hibeşi özellikle kahvaltı sofralarında denemenizi öneririz. 

Hibeş Malzemeler:
  • 2 çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet limon
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kornişon turşu
  • 10 adet yeşil zeytin
  • Yeteri kadar tuz
Hibeş Hazırlanışı:

Geniş bir karıştırma kabının içine tahini boşaltıyoruz. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytin yağını ilave edip kaşık yardımı ile güzelce karıştırıyoruz. Sarımsakları ilave edip, sarımsak aromasının tahinin içine işlemesi için en az 5 dakika daha karıştırıyoruz. Tahin ekmeğe sürülebilecek kıvama geldiğinde servis tabağına boşaltıyoruz. Kornişon turşuları uzun ve ince bir şekilde kesip kenarlarına yerleştiriyoruz. Yeşil zeytinleri dilimleyip mezenin üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun.

Meze Tarifleri Oktay Usta
Kırmızı Biber Sarması, Malzemeler:

  • 6 adet kırmızı biber
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 100 gram beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Bir kaç tane yeşil soğan
Kırmızı Biber Sarması Hazırlanışı:

Öncelikle kırmızı biberleri ocakta veya mangalda közleyelim. Daha sonra ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartarak hazır hale getirelim. Bir kabın içinde haşlanmış patatesi çatal ile püre haline gelene kadar iyice ezelim. Üzerine peyniri ilave edip birlikte ezmeye devam edelim. Karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzunu ve zeytin yağını ilave edip bir miktar daha karıştıralım. 

Bir kabın içine kaynar su koyalım. Yeşil soğanların dallarını kesip suyun içine atalım.

Biberlerin iç kısmına hazırladığımız peynirli ve patatesli harçtan bir miktar koyup saralım. Yeşil soğan saplarını sudan çıkartıp hediye paketi gibi biberleri bağlayalım. Kırmızı biber sarmanız hazır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Brokoli Malzemeler:
  • 500 gram brokoli
  • bir çorba kasesi yoğurt
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • yeteri kadar tuz
Üzeri İçin:
  • Nane
Yoğurtlu Brokoli Hazırlanışı:

Öncelikle brokolileri yıkayıp birbirinden ayırıyoruz. daha sonra suyunu atması için süzgecin üzerine çıkartıyoruz.

Bir çorba kasesinin içine bir adet yumurtayı kırıyoruz ve çatal yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra brokolileri yumurtaya bulayıp orta ateşte ve kızgın yağda çevire çevire pişiriyoruz. Yumuşak olmasını isterseniz tavanın kapağı kapalı vaziyette pişirebilirsiniz. Piştikten sonra bir tabağa çıkartıp soğuması için bir kenara kaldırıyoruz.

Süzme yoğurt ile yoğurdu bir kabın içinde güzelce eziyoruz. Sarımsakları soyup sahanda ezdikten sonra yoğurda ilave ediyoruz. Tuzunu atıp çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz.  Brokoli yeteri kadar soğuduğunda yoğurdun üzerine ekleyip karıştırıyoruz. ( brokoli sıcak iken yoğurda katarsanız yoğurt kesilir) Servis tabağına alıp üzerine nane serpiştiriyoruz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:47:35

Meze Tarifleri Oktay Usta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Meze Tarifleri Oktay Usta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Mantarlı Mezeler

Mantarlı mezeler, son yıllarda oldukça popiler mezeler arasında yer almaya başladı. Mantarı sevmeyen insan yoktur diye düşünüyorum ve ben mantarı her yemeğin yanına yakıştırıyorum. Mantar hem yemeklerin hem de mezelerin içerinde o...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çe...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017