mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler olarak bilinmektedirler. Lezzet olarak oldukça güzel olan bu yiyecekler yapılışında kullanılan yeşil sebzeler ve yeşillikler açısından oldukça zengin içerikli olduğu için oldukça hafif ve tüketilmesinde sağlık açısından oldukça fayda sağlamaktadır. Salatalar mezelerden farklı olarak yemeklerden önce değilde yemeklerle beraber tüketilir. Fakat diyet yapan kişiler genellikle salataları sade olarak tüketmektedirler. Salata yemeklerimizin yanında vazgeçilmez olan bir lezzet olarak kendini göstermektedir. 

Yoğurtlu Biber Mezesi Malzemeler:

  • 5-6 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için kullanılan malzemeler: 5-6 yemek kaşığı yoğurt, 2-3 diş dövülmüş sarımsak, tuz

Hazırlanışı: Öncelikle hazırlamış olduğumuz biberleri güzelce yıkayıp kurutalım. Kurutulan biberlerin saplarını keserek içerisinde bulunan çekirdekleri çıkaralım ve doğrama tahtasına alarak halka halka doğrayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencere içerisine doğranmış olan biberleri alarak üzerine yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ilave edip tuzu da ekleyelim. Ocağın altını kısık ateşte açarak biberlerin kavrulmasını bekleyelim. Kavrulan biberleri ocaktan alarak soğuması için bekleyin ve bir kaba alarak üzerine yoğurdu, tuzu ve dövülmüş sarımsakları da ilave ederek servise sunun. Afiyet olsun.

Meze Ve Salata Tarifleri

Patlıcan Mezesi Malzemeler:

  • 3 adet orta boy közlenmiş patlıcan
  • 3 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı: Öncelikle önceden közlenmiş olan patlıcanlar ince ince kıyılır ve bir kaba alınır. Sonrasında aynı şekilde közlenmiş olan kırmızı biberler de küp küp doğranarak o kap içerisine alınır. Kap içerisine alınan közlenmiş patlıcan ve közlenmiş kırmızı biber üzerine dövülmüş olan sarımsaklar ilave edilir, sızma zeytinyağı, tuzun ilave edilmesiyle güzelce karıştırılır. Bütün malzemelerin karıştırılmasıyla servis tabaklarına alınan patlıcan mezesi servise sunulabilir. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kırmızı Biber Salatası Malzemeler: 

  • 3 adet orta boy kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • Bir kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı: Salatamızı yapmak için önceden yıkanmış ve süzülmüş olan kırmızı biberleri közleyerek salatamızın yapılışına başlayalım. Biber közlemesini fırında, ocakta yada odun ateşinde közde yapabilirsiniz. Ben közleme işlemini odun ateşinden elde ettiğim köz üzerinde yaptım. Közlenen biberleri bir kaba alarak kabuklarından ayıralım. Kabuklarından ayrıştırılan biberleri doğrama tahtasına alarak güzelce doğrayalım ve doğranan biberleri bir kaba alalım. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurdu ve dövülmüş sarımsakları karıştıralım. Yoğurt ve sarımsak karışımının bulunduğu kaba doğranan biberleri alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirip tuzunu ilave ederek servis tabaklarına alalım. Servis tabaklarına alınan meze servise sunulması için hazır durumdadır. Afiyet olsun.

Patlıcan Salatası Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 7-8 dal taze maydanoz
  • Yeşil nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı 
  • Nar ekşisi

Hazırlanışı: Patlıcan salatası yapımına başlarken öncelikle patlıcanları, biberleri ve domatesleri fırında yada ocakta közleyelim. Közlenen patlıcan ve domatesler bir kaba alınarak kabuklarından ayrıştırılır ve biraz soğutularak doğrama tahtasına alınarak doğranır fakat domates sulu olduğundan dolayı fazla ezmemek gereklidir. Közlenen biberleri de halka halka doğrayarak patlıcan ve domatesin olduğu kaba alıyoruz. Közlenmiş olan sebzelerin üzerine ince ince kıyılmış olan yeşil nane yapraklarını, taze maydanozu, ince ince kıyılmış olan kuru soğanı da ekleyerek son olarak nar ekşisi, sızma zeytinyağını ve tuzu da ilave ederek karıştıralım. Servise sunularak afiyetle tüketilebilir.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:49:40

Meze Ve Salata Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Meze Ve Salata Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017