Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Özel Meze Tarifleri

Özel Meze Tarifleri

Özel meze tarifleri, hepimiz evlerimizde mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamıyor olabiliriz. Ancak özel günlere böyle lezzetlerin yakışacağını söyleyebiliriz. Sizler için bu özel meze tariflerinden örnekler hazırladık. Umarız faydalı olur.

Taze biberli muammara tarifi malzemeleri

  • 2 adet kırmızı biber
  • 100 gram ince dövülmüş ceviz
  • 1 adet olgun domates
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Taze biberli muammara nasıl yapılır?


Antep yöresine ait olan bu lezzetli mezeyi özel günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Mezenin hazırlığına kırmızı biberleri közlemekle başlayın. Daha sonra çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayarak, incecik doğrayın. Hatta kıyın diyelim. Maydanozu ve taze naneyi de ayıklayarak incecik kıyın. Domatesin kabuklarını soyarak, aynı biberler gibi küçük doğrayın. Malzemelerinizi küçük doğradığınız kadar mezeniz güzel olacaktır.

Tüm malzemeleri derin bir kâsede karıştırın. İçine biber salçasını, tuzu, kırmızı pul biberi ilave ederek çatalla ezip iyice karıştırın. Daha sonra zeytinyağını, ince dövülen cevizleri, nar ekşisini de koyarak muammara tarifini tamamlayalım. Bunu servis tabağına alarak, üzerine taze nane yapraklarıyla süsleme yaparak servis edebilirsiniz. Özel günlere yakışan özel bir meze tarifidir.

Afiyet olsun.

Girit mezesi malzemeleri

  • 300 gram beyaz ezine peyniri (Peyniriniz ne kadar lezzetliyse mezeniz o kadar güzel olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar karabiber, kekik, kimyon, tuz
Girit mezesi nasıl yapılır?

Girit mutfağına özel olan bu meze tarifini dilerseniz sabah kahvaltılarınızda bile tüketebilirsiniz. Belirttiğimiz gibi lezzetli bir beyaz peynir kullanın. Ancak tuz oranı makul olsun. Bir kâseye aldığınız beyaz peyniri çatalla ezin. Bunun içine sarımsakları rendeleyerek ilave edin. Bu malzemeleri her defasında iyice karıştırın. İçine kekik, kimyon, karabiber gibi baharatları da ilave edin. İsterseniz kırmızı pul biber koyarak hafif acılı olmasını sağlayabilirsiniz. Tuz peynirinizin durumuna göre gerekirse ilave edin. İç cevizleri de içine karıştırın. Zeytinyağını peynirli karışıma yedirerek ilave edin. Siz zeytinyağını koydukça peynir bunu içecektir. Bu oranı yakalamanız önemli. Daha sonra servis tabağına koyduğunuz Girit mezesini konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çerkez tavuğu mezesi malzemeleri
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 ince dilim bayat ekmek
  • Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Çerkez tavuğu nasıl yapılır?

Tavuk göğüs ve but etini tencerenin içine koyun. Buna kuru soğanı bütün olarak ayıklayıp koyun. Suyunu ilave ederek, yarım saat kadar pişirin. Daha sonra etleri kevgirin içine alın. Daha sonra soğuyunca tavukları derisinden ve kemiklerinden ayırın. Küçük parçalara bölerek bir kâseye alın. Başka bir kâsenin içine dövülmüş iç cevizleri koyun. Bayat ekmek dilimlerini tavuk suyunda ıslatarak içine koyun. Sarımsakları döverek, tuzu, kırmızı toz biberi de ilave edin. Şimdi bu malzemeleri blenderden geçirin. Şimdi bu karışıma tavuk suyunda azar azar ilave ederek, aynen boza gibi bir karışım elde edin. Bu karışımın yarısını tavuk etleriyle karıştırın ve servis tabağına alın. Kalan karışımı kaşıkla servis tabağının üzerine gezdirin. En son olarak yağda kızdırdığınız kırmızı toz biberi Çerkez tavuğu mezesinin üzerine gezdirerek, konuklarınıza ikram edin.

Afiyet olsun.

Özel meze tarifleri elbette bunlarla sınırlı değil. Bunun gibi yöresel meze tariflerimiz bulunmaktadır. Zamanınız olduğunda, özel günleriniz için farklı mezeler hazırlamak isterseniz, önerilerimizi yapabilirsiniz. Afiyetle yemenizi diliyoruz.
Son Güncelleme : 18.01.2024 22:43:46
Özel Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Özel Meze Tarifleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Özel Meze Tarifleri"
Merhaba çok değerli misafirlerim gelecek ve onlara özel olarak çok tüketmedikleri bir meze hazırlamak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olarak nasıl mezeler hazırlamam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
İbşar . 29.10.2018 01:30:01
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024