mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Pancar Mezeleri

Pancar mezeler, pancar salatası, turşusu, mezesi, çorbası ve dolma gibi yemekleri yapılabilen bir sebzedir. Sağlık açısından da inanılmaz faydalı olan pancar mezelerinden önce bu faydalarından kısaca bahsedelim. Pancar, hipertansiyon, kalp hastalıkları için oldukça faydalıdır. Kan şekeri seviyesini düzenleyen pancar, artrit hastalığı, kansızlık, demans hastalığı, diyabet gibi hastalıklara karşı kullanılabilir. Pancar, kan basıncını düşürür, enflamasyonu azaltır. Pancarın içeriğinde kolin bulunmaktadır. Kolin genel vücut sağlığı için oldukça önemli bir maddedir. Uykusuzluk, zihinsel fonksiyonlar, kas hareketleri ve bellekte gerçekleşen problemlere karşı iyi gelir. Pancar dayanıklılığı arttırır, kansere karşı mücadele etme oranını yükseltir. Damar sertliği için kullanılabilecek özel sebzelerden biridir. Varis hastalığı, göz hastalıkları, kabızlık için faydaları vardır. Ayrıca saç ve cilt sağlığı içinde kullanılabilir. Pancarın faydalarından kısaca bahsettikten sonra sofralarınızı süsleyecek, mükemmel bir şölen yaratacak pancar mezeleri tariflerine hep birlikte göz atalım.

Peynirli pancar mezesi için gerekli malzemeler

  • 10 adet küçük boy pancar
  • 50 gr keçi peyniri
  • Birkaç dal taze soğan
  • Sosu için
  • 2 diş sarımsak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 7 yemek kaşığı sıvıyağ

Peynirli pancar mezesi yapımı

Pancarlar yıkandıktan sonra orta boy bir tencereye alınır. Üzerini geçecek şekilde su ilavesi yapılarak haşlanır. Haşlanan pancarlar suyun içinden alınarak havlu kağıt yardımıyla ovulup, kabukları soyulur. Pancarların kabak oyacağı kullanılarak iç kısımları oyulur. Sarımsak soyularak sıvıyağın içine rendelenir. Oyulan pancarlar sarımsaklı yağ karışımına batırılarak ovulur. Yeşil soğan ve maydanoz yıkandıktan sonra bir kabın içine incecik kıyılır. Üzerine peynir eklenip karıştırılır. Hazırlanan harçla pancarların iç kısmı doldurulur. Pancarlar servis tabağına dizilir. Sıvıyağ ve satımsak karışımının kalanı servis tabağındaki pancarların üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Yoğurtlu pancar mezesi için gerekli malzemeler

  • 6 tane pancar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu pancar mezesi yapımı

Pancarlar bol suyla yıkanarak kabukları ince olacak şekilde soyulur. Daha sonra uygun bir tencereye alınıp, üzerine yeterli ölçüde su eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Pancarlar yumuşadıktan sonra suyun içinden alınarak soğumaya bırakılır. Rendenin kalın kısmıyla soğuyan pancarlar rendelenir. Sarımsakların kabukları soyulup, az tuz eklenerek iyice ezilir. Yoğurdun içine eklenerek homojen şekilde karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt rendelenen pancarların üzerine ilave edilir. Dereotu incecik kıyılıp, malzemelere eklenerek karıştırılır. Hazır hale gelen yoğurtlu pancar mezesi servis tabağına alınır. Bu şekilde buzdolabına atılarak 1 saat kadar dinlenmesi sağlanır. Afiyet olsun.

Pancarlı patates mezesi için gerekli malzemeler

  • 3 tane orta büyüklükte kök pancar
  • 6 tane orta boy patates
  • 2 tane haşlanmış orta boy havuç
  • 1 paket mısır
  • 2 tane közlenmiş kırmızıbiber
  • 6 tane kornişon turşu
  • 6-7 dal maydanoz ve dereotu
  • Sıvıyağ, limon ve tuz

Pancarlı patates mezesi yapımı

Patates ve pancarlar ayrı tencereler içinde haşlanır. Haşlanan sebzeler sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan patatesler ve pancarlar ufak ufak doğranarak çukur bir kabın içine alınır. Haşlanmış olan havuç küp şeklinde doğranıp malzemelere eklenir. Devamında kornişon turşu, közlenmiş kırmızıbiber aynı şekilde doğranır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla birlikte diğer malzemelere eklenir. Çukur bir kase içinde sıvıyağ, limon ve tuz harmanlanır. Hazırlanan sos doğranan sebzelere eklenip karıştırılır. Pancarlı patates mezesi servis tabağına alınarak sunum yapılabilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2016 12:50:31

Pancar Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pancar Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017