mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Patlıcan Ezmesi Meze

Patlıcan ezmesi meze, menüsünün olmazsa olmazıdır. Yaz döneminde özellikle ülkemizde patlıcan tüketimi aşırı derece de fazladır. Günlük hayatta sofralarımızda her tür çeşidi ile giren patlıcan, patlıcan ezmesi ile de meze grubuna dahil olmuştur. Yapılışı kolay ve lezzetli olmasıyla sofraların vazgeçilmez mezesi olmaya başlamıştır.

Patlıcan ezmesi meze olarak hemen her yerde yenmektedir. Akşam yemeklerinde, mangal partilerinde ve içkili ortamlarda en fazla tüketimi yapılan patlıcan ezmesi yapılışı da kolay olmasından dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Yapılışına geldiğimizde kısa yoldan ve pratik olarak patlıcan ezmesi mezesi hazırlanıp kolayca sunumu yapılarak yenilmektedir. Çoğu zaman sıcak olarak tüketilmekte ancak soğuk olması da lezzetinde herhangi bir değişim meydana gelmemektedir. Türkiye de hemen her bölgesinde yapılmaktadır. Patlıcan ezmesi mezesi dolapta saklanma özelliğinden dolayı yaz aylarında hazırlanıp derin dondurucularda muhafaza edilerek kış mevsiminde de tüketimi yapılabileceği için saklanmaktadır.

Patlıcan Ezmesi Meze

Malzemeleri; 

  • 2 adet patlıcan 
  • 2 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Sirke
  • Zeytinyağı
  • Tuz 
  • 2 küçük diş sarımsak 

Yapımı; patlıcanlarımızı ilk olarak güzelce yıkıyoruz ve patlıcanların tam ortasından bıçak ile deliyoruz. Bu delme işlemi hava alması içindir. Pişirme işi ocakta ya da ne ateşi olursa olsun fark etmez. Köz haline gelmesi yeterli olacaktır. Domatesleri alarak kabuklarını soyuyoruz. Sonrasında domatesleri küçük parçalar halinde doğruyoruz. Ezme tadını vermesi için rendeleme boyutuna yakın olması gerekmektedir. Sonrasında sarımsağı soyup tuz ile dövmeye başlıyoruz. Bu sırada da bir tabak içinde zeytinyağı ve sirkeyi birbirine karıştırıyoruz. Köz ateşinde pişen patlıcanların kabuğunu soymaya başlayıp bıçak ile küçük parçalar haline getiriyoruz. Küçük parçaları tabak içine döktükten sonra önceden hazırladıklarımız domatesleri patlıcan ile karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra kıvamına gelene kadar eziyoruz. Sonrasında hazırladığımız sosu üzerinde gezdirip, sunum açısından güzel görünmesi için maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra patlıcan ezmesi mezemiz hazır hale gelmiş oluyor.  Yapımı da basit olan patlıcan ezmesi mezesi tat olarak lezzetli olmasından dolayı alışkanlık yapmaktadır. Pratik olarak 15 dakikada hazır hale gelen patlıcan ezmesi sofralarımızın vazgeçilmez tadı haline gelmiştir.

Patlıcan ezmesi mezesi yaz aylarında sofraların vazgeçilmez tadıdır. Türkiye de aşırı derece sevilen ve tüketilen patlıcan meze olarak karşımıza bu şekilde de çıkmaktadır. Türlü şekilde patlıcan mezeleri de bulunmakta ancak lezzet olarak en fazla sevilen bu olduğu için en meşhur patlıcan mezesi de budur. Yapım olarak pratik olan ezme soğuk olarak yenmesi de tercih edilmesini sağlamaktadır. Özellikle iç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aşırı derece de tüketimi yapılmaktadır. Birçok yerde ticari olarak da satışı yapılmakta ve birçok restoran, lokantaların menülerinde bulunmaktadır.  

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:35:44

Patlıcan Ezmesi Meze Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patlıcan Ezmesi Meze"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi; benim meze çeşitleri içerisinde en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesidir. Kırmızı biber mutfakta pek bayanının kullanmaktan vazgeçemediği hemen hemen her yemeğe ve salataya yakışan bir sebzedir. Oldukça s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017