mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Pratik Mezeler

Pratik mezeler, mezeler bir nevi ana yemeklerin süsleridir amaç sofraya görsellik ve şıklık katmak bunu yaparken de lezzetli bir şekilde yapmaktır mezelerde bu durumda vazgeçilmez alternatiflerdir. Her yörenin kendi damak zevkine göre hazırladığı bir çok meze çeşidi vardır  soğuk sıcak ya da zeytinyağlı yoğurtlu sebzeli ... bunların hepsi birbirinden lezzetli ve pratik tariflerdir. Bunlardan en pratik ve lezzetli olanlarının bazıları,

Kırmızı köz biber mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • Beş altı adet kırmızı biber
  • Bir kase yoğurt
  • Bir kaşık tere yağı 
  • Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
Kırmızı köz biber mezesi yapılışı, mezenin yapımı için öncelikle kırmızı biberlerin közlenmesi gerekir bu işlemi sizin için en uygun yöntem ile yapınız fırında tost da ya da ocakta. Biberler közlendikten sonra kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve bir kaba alın üzerine bir yemek kaşığı kadar nar ekşisi ve tuz ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Tüm malzeme karışınca sunum tabağına alın ve bir kase yoğurdu ister üzerine ister yanına koyun ve üzerine bir kaşık tere yağını eritip dökün. Zevkle yiyebileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz mezeniz hazır. 

Pratik Mezeler
Domates soslu sebze kızartma için gerekli malzemeler
  • İki adet patlıcan
  • Bir adet büyük patates
  • Dört beş adet sivri biber
  • Üç adet domates
  • İki üç adet sarımsak 
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Domates soslu sebze kızartması yapılışı, bu meze tarifi özellikle pilavların yanında çok tüketilen bir tariftir ayrıca kahvaltılar da gözde olarak kabul edilen yiyeceklerdendir, öncelikle tüm sebzeler yıkanır ve kurulanır. Patates soyulur ve ince ince dilimlenir patlıcanlar soyulur biberler ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılır patlıcan ve biberde birer parmak boyutunda doğranır ilk olarak patatesler kızartılır bunun için kızartma tavasına bolca sıvı yağ konulur ve yağ kızarınca patateslerin tuzu atılıp tavaya atılır. Patatesler kızarınca genişçe bir servis tabağına dizilir ve sırayla biber ve patlıcanda kızartılarak patatesin üzerine dizilir son olarak domatesler soyulur küp küp doğranır ve o da tavaya alınır üzerine iki üç tane sarımsak ince ince doğranıp ilave edilir ve kendi suyu ile iyice pişirilir pişen domates püre kıvamına gelecektir bu şekilde sunum tabağının üzerine gezdirilir ve meze hazır sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Kuru sebzeli meze yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir su bardağı kurutulmuş patlıcan
  • Bir su bardağı kurutulmuş biber
  • Bir su bardağı kurutulmuş domates
  • İki adet kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz pul biber
Kuru sebzeli meze yapımı, kuru sebzeler ile yapılan bu meze en çok kış aylarında tüketilir yazdan kışa hazırlık amaçlı kurutulan sebzeler kışın bu şekilde meze olarak kullanılır ayrıca kahvaltılarda da oldukça sık kullanılan bir meze türüdür. Bu mezenin yapımı için öncelikle yemeklik olarak kurutulmuş olan sebzeler ayrı ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar kaynatılır bir arada kaynatmak doğru olmaz çünkü biber çabuk pişerken patlıcan daha geç sürede pişer bu nedenle hepsini ayrı ayrı kaynatıp sonra süzüyoruz ve soğumaları için kenara alıyoruz. Bu esnada iki adet kuru soğanı soyup küp küp doğruyoruz ve derince bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip ocağa alıyoruz ve ocağın altını açıyoruz soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulunca üzerine bir yemek kaşığı salçayı ekliyoruz ve salça da kavruluyor sonra kaynatıp soğuttuğumuz sebzeleri de tencereye alıyoruz ve üzerine yarım çay bardağı kadar su tuz ve pul biber ekleyip iyice kavuruyoruz tüm sosu karışınca altına kapatıp servis ediyoruz isteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 11:42:19

Pratik Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pratik Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi; benim meze çeşitleri içerisinde en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesidir. Kırmızı biber mutfakta pek bayanının kullanmaktan vazgeçemediği hemen hemen her yemeğe ve salataya yakışan bir sebzedir. Oldukça s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017