mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Salatalar Mezeler

Salatalar mezeler, salata ve mezeler yemeklere eşlik eden yemeklere lezzet katan alternatif  yiyeceklerdir. Yemeklerden çok daha kolay ve pratik hazırlanan tariflerdir. Damak tadına göre bir çok çeşidi yapılabilir. Yörelere göre de çeşitleri değişiklik gösterebilir. 

Haydari yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • İki diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz 
Haydari yapılışı, haydari yapımı oldukça kolay olay bir mezedir mezenin yapımı için süzme yoğurt derin bir kaba alınır ve üzerine iki diş sarımsak ezilerek ilave edilir. Tuz pul biber nane ve ince kıyılmış dere otu da eklenir ve iyice karıştırılır servis edeceğiniz kaba alınır ve üzeri birkaç dal dereotu ile süslenir.

Rus salatası yapımı için gerekli malzemeler,
  • Bir su bardağı haşlanmış bezelye
  • Bir su bardağı haşlanmış havuç 
  • Bir su bardağı haşlanmış patates
  • Bir çay bardağı kornişon turşu
  • Bir çay bardağı haşlanmış mısır 
  • Yarım demet dere otu
  • İki su bardağı süzme yoğurt
  • Bir su bardağı mayonez
Rus salatası yapılışı, rus salatası yapımı oldukça kolay ve pratik meze tariflerinden biridir. Bezelye havuç patates mısır ve kornişon turşu derin bir kaba alınır ve üzerine yoğurt mayonez eklenir ve iyice karıştırılır tüm malzeme karışınca servis tabağına alınır üzerine ince bir şekilde kıyılmış dere otu serpilir ve servis edilir. 

Salatalar Mezeler
Patates salatası yapımı için gerekli malzemeler
  • 5-6 adet orta boy patates 
  • Bir tutam maydanoz
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Bir demet dereotu 
  • Yarım demet yeşil nane
  • Bir limon
  • Tuz pul biber karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Patates salatası yapılışı, patates salatası yapımı için patatesleri yıkayıp bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave ediyoruz. Patatesler iyice haşlanmalı isterseniz haşlamayı düdüklü tencerede de yapabilirsiniz o şekilde daha kısa süre de haşlanır. Patatesler haşlanırken siz de diğer malzemeleri hazırlayın. Öncelikle tüm yeşillikler güzelce yıkanır ve süzülür yeşillikler kuruyunca hepsi bir tabağa ince ince doğranır. Bu esnada patatesler pişmiş ise onlar sudan alınır ve soğuk suya tutulur. Soğuyunca soyulur ve küp küp doğranır derin bir kaba alınır sıcaklığı gidince yeşillikler eklenir ve üzerine zeytinyağı tuz pul biber karabiber ve bir limon suyu eklenip iyice karıştırılır. Sunum tabağına alınır ve servise hazır.

Piyaz yapımı için gerekli malzemeler
  • İki su bardağı kuru fasulye 
  • Yarım çay bardağı sirke 
  • İki adet orta boy kuru soğan 
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir domates
  • On tane zeytin
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Piyaz yapılışı, piyazTürk mutfağının en çok sevilen mezelerinden biridir. Piyaz yapımı için iki su bardağı kadar fasulyeyi bir gün önceden ıslatmak gerekir ki kolayca pişsin. Bir gün önceden ıslatılmış olan fasulye tencereye alınır ve üzerini iki parmak geçecek kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır fasulyeler tam pişene kadar kaynayacak ara sıra pişip pişmediğini kontrol edersiniz. Bu sırada iki adet kuru soğan yarım demet maydanoz ve bir domates küçük küçük doğranır isterseniz soğanları söğüş yapımındaki gibi ince uzun doğrayın doğradığınız bu malzemeleri derin bir kaba alın üzerine haşlamış olduğunuz fasulyeleri süzün ve biraz soğuttuktan sonra ilave edin ve iyice karıştırın. Sonra üzerine sirke zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin ve karışınca servis tabağına alın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini zeytinle süsleyin. Süsleme işlemini kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:35:59

Salatalar Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Salatalar Mezeler"

Garibe

salatasız yemek olmaz -tabi

2016-01-07

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çe...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017