mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Yılbaşı Meze Tarifleri

Yılbaşı meze tarifleri deyince aklımıza birçok menü gelmektedir. Yeni bir yıla adım atarken insanlar yılbaşı akşamı evlerinde çok çeşitli hazırlıklar ile yeni yılın sevincini yaşamak isterler. Bu hazırlıkların içinde kutlama anlamında yemekler ve mezeler yapılır. Bu yemekler ise ağırlıklı olarak meze tadındadır. Bu şekilde olduğu içinde yılbaşına özel mezeler meydana gelmektedir. Artık yılbaşının mezesi haline gelen mezeler bulunmaktadır. Yılbaşı mezeleri o kadar lezzetlidir ki insanlar bu özel günde keyif içinde ağırlıklı olarak bu mezelere ilgi göstermektedir.

Yılbaşı meze tariflerini vermeden önce yılda bir kez kutlanan bu güne özel halk arasında yılbaşı mezesi olarak ayrı bir menü ortaya çıkmıştır. Bu geceyi keyif içinde geçirmek isteyen insanların kusursuz tat ile taçlandırmak için genel itibariyle bu mezeleri sofralarına da bulundurmakta ve tüketmektedir.

Patatesli meze; malzemeleri

  • 5 adet orta boy patates 
  • 3 tane sarımsak 
  • 1 adet limon
  • Toz biber, kimyon, dereotu, maydanoz ve tuz
  • Zeytinyağı 
  • Süzme yoğurt

Yapılışı ise patatesleri yüksek ısıda yaklaşık 30 dakika kadar yumuşayan kadar fırında ısıtınız. Patatesler yumuşadıktan sonra kabuklarını soyarak bir kap içerisinde ezilir. Bu ezilme işlemi ile toz biber, kimyon, tuz ve bol limon sıkılarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Daha sonra kıvamına geldikten sonra yuvarlak şeklinde bir tepsi üzerine dizilir ve sunum açısından üzerine yoğurt eklenir ve maydanoz takılır. Soğuduktan sonra yılbaşı gecesi için sunuma hazırdır.

Yılbaşı Meze Tarifleri

Humus ezmesi; malzemeleri

  • 300 gr nohut
  • Tahin,
  • Sarımsak, limon, sıvı yağ
  • Kimyon, sumak, karabiber, toz biber, maydanoz
  • Tuz

Yapımı ise bir gün önceden nohudu suya koymak gerekir. Daha sonra sıcak su içinde de kaynatılarak yumuşayan nohut içine tahin, yağ, limon, sarımsak ve baharatları atılarak yoğurulur. Kıvam olarak çok fazla katı olması yeterli olacaktır. Süslemesi de yapıldıktan sonra yılbaşı gecesi için eşsiz tadı ile sunuma hazır olacaktır.

Haydari; malzemeleri

  • 1 bardak kadar süzme yoğurt
  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • Dereotu, zeytinyağı, sarımsak
  • Tuz 

Yapılışı ise krema kıvamında süzme yoğurt ile beyaz peynir birbiri ile karışımı yapılır. Daha sonrasında tuz, sarımsak ve dereotu atılarak çırpılır. Karışım tam anlamıyla kıvama gelene kadar bu çırpılma işlemi yapılır. İçine zeytinyağı da katıldıktan sonra yılbaşı akşamları için değişilmez tat haline gelen haydari sunuma hazırdır.

Rus salatası; malzemeleri

  • 3 adet patates
  • 4 tane havuç
  • 1 bardak bezelye
  • 6 kaşık mayonez
  •  tuz, karabiber

Yapılışı patateslerin kabukları soyularak doğrama işlemi yapılır. Sonrasında havuç doğranır ancak görünüm açısından patates ve havuç aynı eşit miktarda doğranması uygundur. Küçük kareler olması daha iyidir. Sonrasında bunlar aynı kapta karıştırılarak üzerine bezelye eklenir.  Son olarak da mayonez eklendikten sonra kıvamı ayarlanır ve tuz eklenir. Tadı da bu ara kontrol edilir. Bu aşamadan sonrada Rus salatası servise hazırdır. Yılbaşı mezelerinin tarifi böyledir. Genel anlamda yılbaşı ile özdeşleşen bu mezelerin hem yapımı kolay hem de çok lezzetli olması yılbaşı akşamı için bulunmaz soğuk yemeklerdir.

Yılbaşı meze tarifleri kısaca böyledir. Yılda bir kez kutlanan bu özel gece için en pratik mezeler bunlar olup, yılbaşı gecelerinde olmazsa olmaz haline gelmiştir. Hem normal ortam için hem de alkollü ortam içinde en iyi çözüm olan bu mezelerdir. Yıllardır yılbaşı akşamlarında insanlar tarafından en çok tercih edilen meze çeşidi yazdığımız patatesli meze, humus ezmesi, haydari ve Rus salatası olarak geleneksel yılbaşı yemekleri arasına girmeyi başarmışlardır. Size de tavsiyemiz yılbaşı akşamları bu mezeleri en pratik ve kısa yoldan yapabilir varsa misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 10:35:00

Yılbaşı Meze Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yılbaşı Meze Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi; benim meze çeşitleri içerisinde en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesidir. Kırmızı biber mutfakta pek bayanının kullanmaktan vazgeçemediği hemen hemen her yemeğe ve salataya yakışan bir sebzedir. Oldukça s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017