mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde damak tadınıza uygun olanları sizlerde yapabilirsiniz.

Özel Yunan mezesi için gerekli malzemeler

  • 3 dilim kabuksuz bayat ekmek
  • Kibrit kutusu kadar balık yumurtası
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy ince rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Süsleme için 8-10 adet siyah zeytin

Özel Yunan mezesi yapılışı

Mutfak robotunun içinde bayat ekmekleri, limon suyu, zeytinyağı ve balık yumurtasını iyice ezene kadar çekin. Bir kasenin içine ince rendelenen havuç ve kıyılmış dereotunu koyun. Bunlara robotta çektiğiniz diğer malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Bir servis tabağına aldığınız bu özel mezeyi siyah zeytinle süsleyerek, biraz da zeytinyağı gezdirin. Sunuma hazır Yunan mezesini beğeneceğinizi umuyoruz. Afiyet olsun. 

Yunan Mezeleri

Skordaki mezesi için gerekli malzemeler

  • Birer demet maydanoz, dereotu, nane
  • Yabani turp otu
  • 1 baş sarımsak
  • Taze soğanın yeşil kısımları
  • 1 adet kıvırcık salata
  • Yeteri kadar sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz
  • Nar ekşisi ve limon suyu

Skordaki mezesi yapılışı

Bu farklı Yunan mezesini hazırlamak için, blenderden elimizdeki tüm yeşillikleri, yabani turp otunu, kıvırcık salatayı ve soyulmuş sarımsakları püre haline getirin. Karışımın yoğunluğunu ayarlamak için içine zeytinyağı ilave edin. Bunu servis tabağına alarak, içine nar ekşisi, biraz limon suyu ve tuz koyun. Skordaki mezesi sunum için hazır. Umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Yunan mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Belki de pek çoğunuz bunları tatma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Lezzet bakımından Türk mutfağının lezzetini aratmayan mezelerdir. Çünkü bizde yaygın olan zeytinyağı ve ot çeşitleri bu mezelerde de sıkça kullanılır.

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2015 10:06:43

Yunan Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yunan Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir.Genel olarak Türk mutfağında ve ta...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çe...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017