Yoğurt Mezeleri

Yoğurt Mezeleri

Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra,acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin yanında sunulan yoğurtlu mezeler de sofranıza renk katabilir. Bu yazıda, yapımı kolay ama yemesi de bir o kadar zevkli yoğurtlu meze tarifleri sundum sizlere. Ben denedim ve beğendim. Üstelik zeytinyağı ve yoğurdun buluşması ile çok hafif bir meze çeşidi yoğurtlu mezeler. Bu kolay yoğurtlu meze tariflerini eminim çok beğeneceksiniz.

Patlıcan mezesi malzemeler:

  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı: İlk olarak patlıcanlar közlenir. Közlenen patlıcanlar soyularak ince ince kıyılır. Yoğurt derin bir kap içinde karıştırılır. Patlıcanlar yoğurda eklenir. Çok az zeytinyağı eklenir. Tuzu ve sarımsağı de eklenerek servis yabağına alınır. Üzeri nane ile süslenerek soğuk servis edilir.

Mısırlı kırmızı biberli meze malzemeleri:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 adet kırmızı biber

Yapılışı: 1 kase yoğurt incelene kadar çırpılır. İçine mısırı eklenir. Kırmızı biberin içi çıkarılır ve küp küp doğranır. Doğranan biberler de kaseye eklenerek tüm malzemeler karıştırılır. Servis tabağına alınan meze, üzeri nane ile süslenerek soğuk olarak servis edilir.

Kereviz salatası malzemeler:

  • 3 adet kereviz
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 6 adet ceviz içi
  • Tuz
  • Bir adet limon

Yapılışı: Derin bir kabın içine su doldurulur ve içine 1 adet limon sıkılır. Kerevizler soyularak bu suyun içine bırakılır ve bir süre bu suda bekletilir. Daha sonra sudan çıkan kerevizler rendenin ince tarafı ile rendelenir ve yoğurda katılır. Aynı şekilde sarımsaklar da rendelenerek yoğurt ile karıştırılır. Son olarak tuzu da eklenir ve karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine bütün cevizler dizilip soğuk servis edilir.

Haydari malzemeler:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 çorba kaşığı beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Nane

Yapılışı: Süzme yoğurt derin bir kabın içine alınır. Sarımsaklar soyulup ezilir ve yoğurda ilave edilir. Sonrasında rendelenmiş beyaz peynir, zeytinyağı, tuz ve nane de yoğurda katılır ve karıştırılır. Servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.

Yoğurtlu havuç malzemeler:

  • 3 adet orta boy havuç
  • Zeytinyağı
  • 500 gram Yoğurt
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı: Havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen havuçlar bir tava içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Yoğurt derin bir kaba alınarak çırpılır. Kabukları soyularak rendelenmiş sarımsak yoğurda eklenir ve karıştırılır. Havuçlar piştikten sonra ocaktan alınaraksoğumaya bırakılır. Son olarak soğuyan havuçlarda yoğurt ile karıştırılarak servis tabağına alınır ve soğuk servis edilir.

Afiyet Olsun…

Son Güncelleme : 18.11.2018 03:35:15

Yoğurt Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Yoğurt Mezeleri"
Merhaba, yoğurt mezeleri özellikle akşam yemeklerinde hemen hemen her yemeğinn yağınında sevilerek tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Birrçoğunu zaten evde yapıyorum. Peki önerebileceğiniz herhangi birr yoğurt mezesi var mıdır? Özellikle adana şiş kebap yanında yakışacak bir yoğurt mezesi olması çok önemlidir.
Ruhan . 02.10.2018 01:44:52
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018