Fasulye Mezeleri Fasulye mezeleri, ana yemeklerin yanında servis edilen ve sofralara lezzet katan önemli bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri, sadece ana yemeklerin yanında değil, bazen kendi başına bir yemek türü olarak da tüketilebilir. İçerdikleri çeşitli karışımlar sayesinde oldukça lezzetli olan bu mezeler, sağlık açısından da birçok fayda sağlar. Fasulye, vitamin ve mineraller açısından zengin bir besindir ve bu özelliğiyle sağlıklı bir beslenme için önemli bir yere sahiptir. Şimdi, fasulye mezelerinin yapılışına geçelim. Afiyet olsun! Yoğurtlu Fasulye Mezesi Malzemeleri
Yoğurtlu Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır? Fasulyeleri ayıklayıp birkaç parçaya bölerek haşlanması için bir tencereye alın. Yaklaşık yarım saat kadar haşlanan fasulyeleri süzgece alıp süzülmesini bekleyin. Bir kapta süzme yoğurdu iyice çırpın ve üzerine dövülmüş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Bir tavada halka şeklinde doğradığınız kırmızı biberleri tereyağı ile kavurun. Haşlanmış fasulyelerin üzerine kavrulan kırmızı biberleri ekleyin. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı da üzerine ilave ederek servis edin. Üzerini nane veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Zeytinyağlı Sarımsaklı Fasulye Mezesi Malzemeleri
Zeytinyağlı Sarımsaklı Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır? Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayın ve doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine su ekleyerek 20 dakika kadar haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzüp soğuması için bekletin. Kuru soğanları doğrayıp bir tavada kavurun. Soğanlar kavrulurken domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup robottan geçirin, ardından tavaya ekleyin ve kavurun. Haşlanmış fasulyeleri bir servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş soğan ve domates karışımını dökün. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu karabiber, pul biber ve kimyon ile karıştırıp servis tabağının üzerine ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun. Zeytinyağlı Sirkeli Taze Fasulye Mezesi Malzemeleri
Zeytinyağlı Sirkeli Taze Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır? Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve bir tencereye alıp haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzüp bir servis tabağına alın. Zeytinyağı, elma sirkesi, dövülmüş sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak karışıma süzme yoğurt, baharat çeşitleri ve maydanoz da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Tahinli Fasulye Mezesi Malzemeleri
Tahinli Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır? Geceden ılık suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri haşlanması için bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip 40 dakika haşlayın. Tahini bir kaba alıp üzerine tuz, kırmızı biber, kimyon ve limon suyu ekleyin, iyice karıştırın. Tahin koyu kıvamda olduğu için bir miktar su ekleyip karıştırın. Yeşil soğanları yıkayıp doğrayın ve süzülen fasulyeleri servis tabağına alıp soğanlarla karıştırın. Hazırladığınız tahin karışımını fasulyelerin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun. |