Portakal Ağacı, meze tarifleri konusunda çeşitli ve lezzetli seçenekler sunan bir kaynak olarak bilinir. Bu yazıda, sofralarınızı zenginleştirecek ve ana yemeklerin yanında keyifle tüketebileceğiniz meze tariflerini paylaşacağız. Portakal Ağacı'nın sunduğu farklı meze türleri, damak zevkinize hitap edecek. İşte lezzetli meze tarifleri: Portakal Ağacı Yoğurtlu Buğday Mezesi
Yoğurtlu karışım için:
Hazırlanışı: Haşlanmış buğdayı ve mısırı geniş bir kapta karıştırın. Kornişon turşuları doğrayarak karışıma ilave edin. Semizotu ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Salatalıkları da yıkayıp kabuklarını isteğe bağlı olarak soyduktan sonra küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, mayonezi, dövülmüş sarımsakları ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu tüm malzemelerin üzerine gezdirin ve karıştırarak servis edin. Afiyet olsun. Portakal Ağacı Börülce Mezesi
Hazırlanışı: Geceden ıslatılmış kuru börülceleri bir tencerede su ekleyerek yarım saat kadar haşlayın. Haşlanan börülceleri süzgeçte süzün ve soğumasını bekleyin. Soğuyan börülceleri bir kaba alarak haşlanmış mısırı ekleyin. Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanları yıkayıp ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Dövülmüş sarımsakları, küp doğranmış kornişon turşuları, çeri domatesleri ve halka doğranmış yeşil biberleri de ekleyerek karıştırın. Üzerine nar ekşisi, tuz ve sızma zeytinyağı ilave ederek karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun. Portakal Ağacı Kırmızı Biber Mantar Mezesi
Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp dilimleyin ve haşlamak için çok az su ekleyerek bir kaba alın. Mantarlar doğal olarak su salacağı için fazla su eklemeyin. 20 dakika kadar haşlayın ve süzgece alarak süzülmesini ve soğumasını bekleyin. Süzülen mantarları bir kaba alarak közlenmiş kırmızı biberleri halka şeklinde doğrayıp ekleyin. Haşlanmış mısırı ve ince doğranmış dereotunu da ekleyin. Zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz ve limonu ayrı bir kapta karıştırarak sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu mezenin üzerine gezdirin ve karıştırarak servis edin. Afiyet olsun. Portakal Ağacı Haydari Mezesi
Hazırlanışı: Beyaz peyniri bir kaba alarak çatal yardımıyla ezin. Ezilen peynirin üzerine sızma zeytinyağını ekleyin. Sarımsakları soyup havanda dövün ve karışıma ekleyin. Yeşil biberleri ufak ufak doğrayın veya robottan geçirin, ardından karışıma ekleyin. Yoğurdu, kuru naneyi, tuzu, kimyonu ve kırmızı toz biberi de ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabaklarına alarak servis edin. Afiyet olsun. |