Meze Tarifleri Portakal Ağacı
09 Temmuz 2024

Meze Tarifleri Portakal Ağacı


Portakal Ağacı, meze tarifleri konusunda çeşitli ve lezzetli seçenekler sunan bir kaynak olarak bilinir. Bu yazıda, sofralarınızı zenginleştirecek ve ana yemeklerin yanında keyifle tüketebileceğiniz meze tariflerini paylaşacağız. Portakal Ağacı'nın sunduğu farklı meze türleri, damak zevkinize hitap edecek. İşte lezzetli meze tarifleri:

Portakal Ağacı Yoğurtlu Buğday Mezesi

  • 1 kâse haşlanmış buğday
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 3-4 dal taze semizotu
  • 3-4 dal taze maydanoz
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır

Yoğurtlu karışım için:
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1-2 diş dövülmüş sarımsak
  • Tuz

Hazırlanışı:

Haşlanmış buğdayı ve mısırı geniş bir kapta karıştırın. Kornişon turşuları doğrayarak karışıma ilave edin. Semizotu ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Salatalıkları da yıkayıp kabuklarını isteğe bağlı olarak soyduktan sonra küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin.

Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, mayonezi, dövülmüş sarımsakları ve tuzu karıştırarak sos hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu tüm malzemelerin üzerine gezdirin ve karıştırarak servis edin.

Afiyet olsun.

Portakal Ağacı Börülce Mezesi

  • 500 gram kuru börülce
  • 1 kâse haşlanmış mısır
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 dal taze yeşil soğan
  • 4-5 dal taze dereotu
  • 4-5 dal taze maydanoz
  • 3 adet çeri domates
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 adet yeşil biber
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Geceden ıslatılmış kuru börülceleri bir tencerede su ekleyerek yarım saat kadar haşlayın. Haşlanan börülceleri süzgeçte süzün ve soğumasını bekleyin. Soğuyan börülceleri bir kaba alarak haşlanmış mısırı ekleyin.

Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanları yıkayıp ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Dövülmüş sarımsakları, küp doğranmış kornişon turşuları, çeri domatesleri ve halka doğranmış yeşil biberleri de ekleyerek karıştırın. Üzerine nar ekşisi, tuz ve sızma zeytinyağı ilave ederek karıştırın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Portakal Ağacı Kırmızı Biber Mantar Mezesi

  • 300 gram taze mantar
  • 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım deste taze dereotu
  • Bir su bardağı haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • Kimyon, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı:

Mantarları yıkayıp dilimleyin ve haşlamak için çok az su ekleyerek bir kaba alın. Mantarlar doğal olarak su salacağı için fazla su eklemeyin. 20 dakika kadar haşlayın ve süzgece alarak süzülmesini ve soğumasını bekleyin.

Süzülen mantarları bir kaba alarak közlenmiş kırmızı biberleri halka şeklinde doğrayıp ekleyin. Haşlanmış mısırı ve ince doğranmış dereotunu da ekleyin. Zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz ve limonu ayrı bir kapta karıştırarak sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu mezenin üzerine gezdirin ve karıştırarak servis edin.

Afiyet olsun.

Portakal Ağacı Haydari Mezesi

  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Yeşil biber

Hazırlanışı:

Beyaz peyniri bir kaba alarak çatal yardımıyla ezin. Ezilen peynirin üzerine sızma zeytinyağını ekleyin. Sarımsakları soyup havanda dövün ve karışıma ekleyin. Yeşil biberleri ufak ufak doğrayın veya robottan geçirin, ardından karışıma ekleyin.

Yoğurdu, kuru naneyi, tuzu, kimyonu ve kırmızı toz biberi de ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabaklarına alarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Fiyatları Nelerdir?

Meze Fiyatları Nelerdir?

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri