Biber Mezeleri Biber mezeleri, ana yemeklerimizin yanında ve kahvaltı sofralarında yemeklerin yanına eşlik eden ve oldukça lezzetli olan mezeler arasında ilk sırayı almaktadır. Genellikle kırmızı biberin közlenmesi ile yapılan biber mezeleri, sofralarınıza renk ve tat katacaktır. Bu makalemizde, çeşitli biber mezesi tariflerini sizlerle paylaşacağız. Hepinize kolay gelsin. Közlenmiş Kırmızı Biber ve Semizotlu Meze Malzemeleri
Hazırlanışı: Öncelikle, kırmızı biberleri odun ateşinde ya da fırında közleyerek işe başlayalım. Közlenen kırmızı biberleri bir kaba alarak kabuklarını güzelce soyalım ve sonrasında istenilen şekilde doğrayalım. Doğranan biberleri bir kaba alın. Semizotu ve maydanozları da ayıklayarak bol suyla yıkayın. Yıkanan semizotu ve maydanozları ince ince kıyın. Bütün malzemeleri bir kaba alarak üzerine konserve mısır, tuz, zeytinyağı ve limon ilave edip güzelce harmanlayın. Afiyet olsun. Sirkeli Kırmızı Biber Mezesi Malzemeleri
Hazırlanışı: Kırmızı biberleri közde közleyin. Biberlerin közlenmesi yaklaşık yarım saat sürecektir. Biberleri iyice közledikten sonra kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayın. Bir kase içerisinde süzme yoğurt, elma sirkesi, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve tuzu karıştırın. Közlenmiş biberlerin üzerine bu karışımı gezdirin. Afiyet olsun. Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Malzemeleri
Hazırlanışı: Kırmızı biberleri közleyin ve kabuklarını soyun. Halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alarak biberleri ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Süzme yoğurdu bir kap içerisinde dövülmüş sarımsaklarla karıştırın. Tuzu ekleyin. Kavrulan biberleri servis tabağına alın ve üzerine yoğurt karışımını dökün. Afiyet olsun. Maydanozlu Biber Mezesi Malzemeleri
Hazırlanışı: Biberleri yıkayın ve kurutun. Bir kızartma tavasına zeytinyağı ekleyin ve biberleri kızartın. Biberler kızardıktan sonra soğumaya bırakın. Domatesleri yıkayın, kurutun ve kabuklarını soyup doğrayın. Aynı tavaya domatesleri ekleyin ve kavurun. Ayrı bir kapta süzme yoğurt, limon suyu ve dövülmüş cevizi karıştırın. Kızartılmış biber ve domateslerin üzerine yoğurt karışımını dökün. Üzerine maydanozları serpiştirin. Afiyet olsun. |