mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Biber Mezeleri

Biber mezeleri, ana yemeklerimizin yanında ve kahvaltı sofralarında yemeklerin yanına eşlik eden ve bir hayli lezzetli olan mezeler arasında ilk sırayı almaktadır. Biber mezesi genellikle kırmızı biberin közlenmesi ile yapılır. Közlenen biberin tadını herkes bilir birde biberle yapılan meze tadından yenmez. Ağız tadıyla yiyeceğiniz biber mezeleri bu makalemizde sizlerin sofralarınıza sunulacaktır. Biber mezelerinin yapımına başlayalım hepinize kolay gelsin.

Közlenmiş Kırmızı Biber ve Semizotlu Meze Malzemeler: 
  • 4-5 adet orta boy kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet semizotu
  • 2-3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle kırmızı biberleri odun ateşinde yada fırında közleyerek işe koyulalım. Ben odun ateşinde közlemeyi tercih ediyorum çünkü daha bir lezzetli oluyorlar. Közlenen kırmızı biberleri bir kaba alarak kabuklarını güzelce soyalım ve sonrasında kabukları soyulan biberleri doğrama tahtasına alarak istenilen şekilde doğrayalım. Doğranan biberleri bir kaba alalım. Sonra semizotu, maydanozları da ayıklayarak bol suyla yıkayalım. Ayıklanan ve bol suyla yıkanan semizotu, maydanozları da doğrama tahtasına alarak ince ince kıyalım. Hepsini bir kaba alarak üzerine konserve mısırı ilave edelim. Bütün malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra üzerine tuzu, zeytinyağı, limonu ilave ederek karıştıralım. Afiyet olsun.

Biber Mezeleri
Sirkeli Kırmızı Biber Mezesi Malzemeler:
  • 4 adet orta boy kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım adet limon
  • Tuz
Hazırlanışı: Hazırlamış olduğumuz kırmızı biberleri önceden hazırlanmış közde közlemeye başlayalım. Biberlerin közlenmesi aşağı yukarı yarım saat kadar sürecektir. Biberleri iyice közledikten sonra bir kaba alarak kabuklarını soyalım ve doğrama tahtasına alarak halka halka doğrayalım. Bir kase içerisine süzme yoğurdu, elma sirkesini, dövülmüş sarımsağı limonu ve tuzu alarak güzelce karıştıralım. Servis tabağına alınan biberlerin üzerine bu karışımı gezdirelim. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Malzemeler:
  • 3-5 adet büyük boy kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz
Hazırlanışı: Biber mezesinin yapılışına biberleri közleyerek başlayalım. Közlenen biberleri kabuklarından ayırmak için bir kaba alalım ve kabuklarını soyalım. Biberlerin kabuğu soyulduktan sonra doğrama tahtasına alarak halka halka doğrayalım. Halka halka doğranan biberleri önceden hazırlamış olduğumuz bir tavaya alarak tavanın içerisine bir miktar zeytinyağı ilave edelim ve biberler suyunu çekene kadar kısık ateşte kızartalım. Güzelce kavrulan biberleri soğuması için bir kenara alalım. Süzme yoğurdu bir kap içerisinde dövülmüş olan sarımsaklarla karıştırıp üzerine zeytinyağı, tuzu ilave ederek servis tabağına alınan kırmızı biberlerin üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.

Maydanozlu Biber Mezesi Malzemeler: 
  • Yarım demet taze maydanoz
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım adet limon
Hazırlanışı: Biberleri güzelce yıkayarak süzülmesini bekleyelim. Süzülen biberleri önceden hazırlamış olduğumuz bir kızartma tavasına alarak tavaya biraz zeytinyağı ilave ederek biberleri güzelce kızartalım. Kızaran biberleri soğuması için bir köşeye alalım. Domatesleri aynı şekilde yıkayarak kurutalım ve kabuklarını soyarak doğrama tahtasında doğrayalım (robota da çekilebilir) sonra kızartma tavasına domatesleri de alarak güzelce kavuralım ve biberlerin üzerine ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurdu, bir miktar limon damlasını, dövülmüş cevizi güzelce harmanlayarak servis tabağına alınmış olan biber ve domateslerin üzerine ilave edelim. Maydanozları servis tabağının üzerine donatalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 10:27:42

Biber Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Biber Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017