Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Değişik meze tariflerini denemek isteyenler için ideal bir seçim olan bu meze, aynı zamanda çok besleyicidir. Havuç, bol miktarda A vitamini içerirken; yoğurt ise kalsiyum kaynağıdır. Bu nedenle, havuçlu yoğurtlu meze, sağlıklı bir seçenek sunar ve çocuklarınıza havuç yedirmek için de harika bir yoldur. Mezeyi kese yoğurdu ile hazırlarsanız, yoğurt fazla sulanmayacağı için daha kıvamlı ve lezzetli olur. Yoğurtlu bir meze olduğu için özellikle et, köfte ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilebilir. Mezeniz beklediği zaman bile lezzetinden bir şey kaybetmez, bu nedenle önceden hazırlayarak zaman kazanabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli mezeyi hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Havuçlu Yoğurtlu Meze İçin Gereken Malzemeler

  • 5 adet iri havuç
  • 1 su bardağı kese yoğurdu
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Üzerini süslemek için 6-7 dal dereotu ve siyah zeytin
  • Yeterince tuz

Havuçlu Yoğurtlu Meze Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçların kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Bir tavanın içine zeytinyağını koyarak kızdırın. İnce doğranmış ya da iri rendelenmiş kuru soğanı içinde soteleyin. İçine rendelenmiş havuçları da ilave edin ve kavrulup pişene kadar ocakta tutun. Bu arada yoğurtlu sosu hazırlayabilirsiniz. Yoğurdu çırpın, içine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu ilave ederek karıştırın. Tavadaki havuçlu karışım piştiyse ocaktan alarak biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra bir kâsede havuçlu karışımı yoğurtlu sosla karıştırın. Güzel bir sunum tabağına alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Dereotunu da havuçlu yoğurtlu meze tabağını süslemek için kullanın. Birkaç tane de siyah zeytin ekleyerek harika bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Havuçlu yoğurtlu meze, genellikle soğuk olarak servis edilir ve buzdolabında birkaç gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Mezenizi daha aromatik hale getirmek için, içine ceviz veya fındık parçaları ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurtlu karışıma biraz limon suyu ekleyerek daha ferah bir tat elde edebilirsiniz. Bu meze, sadece ana yemeklerin yanında değil, aynı zamanda atıştırmalık olarak da tercih edilebilir. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri