Özel Meze Tarifleri

Özel meze tarifleri, hepimiz evlerimizde mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamıyor olabiliriz. Ancak özel günlere böyle lezzetlerin yakışacağını söyleyebiliriz. Sizler için bu özel meze tariflerinden örnekler hazırladık.

Umarız faydalı olur.

Taze biberli muammara tarifi malzemeleri

  • 2 adet kırmızı biber
  • 100 gram ince dövülmüş ceviz
  • 1 adet olgun domates
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı: Antep yöresine ait olan bu lezzetli mezeyi özel günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Mezenin hazırlığına kırmızı biberleri közlemekle başlayın. Daha sonra çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayarak, incecik doğrayın. Hatta kıyın diyelim. Maydanozu ve taze naneyi de ayıklayarak incecik kıyın. Domatesin kabuklarını soyarak, aynı biberler gibi küçük doğrayın. Malzemelerinizi küçük doğradığınız kadar mezeniz güzel olacaktır.

Tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. İçine biber salçasını, tuzu, kırmızı pul biberi ilave ederek çatalla ezip iyice karıştırın. Daha sonra zeytinyağını, ince dövülen cevizleri, nar ekşisini de koyarak muammara tarifini tamamlayalım.

Bunu servis tabağına alarak, üzerine taze nane yapraklarıyla süsleme yaparak servis edebilirsiniz. Özel günlere yakışan özel bir meze tarifidir. Afiyet olsun.

Girit mezesi malzemeleri

  • 300 gram beyaz ezine peyniri (Peyniriniz ne kadar lezzetliyse mezeniz o kadar güzel olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar karabiber, kekik, kimyon, tuz

Yapılışı: Girit mutfağına özel olan bu meze tarifini dilerseniz sabah kahvaltılarınızda bile tüketebilirsiniz. Belirttiğimiz gibi lezzetli bir beyaz peynir kullanın. Ancak tuz oranı makul olsun. Bir kaseye aldığınız beyaz peyniri çatalla ezin. Bunun içine sarımsakları rendeleyerek ilave edin. Bu malzemeleri her defasında iyice karıştırın. İçine kekik, kimyon, karabiber gibi baharatları da ilave edin. İsterseniz kırmızı pul biber koyarak hafif acılı olmasını sağlayabilirsiniz. Tuz peynirinizin durumuna göre gerekirse ilave edin. İç cevizleri de içine karıştırın. Zeytinyağını peynirli karışıma yedirerek ilave edin. Siz zeytinyağını koydukça peynir bunu içecektir. Bu oranı yakalamanız önemli. Daha sonra servis tabağına koyduğunuz Girit mezesini konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çerkez tavuğu mezesi malzemeleri

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 ince dilim bayat ekmek
  • Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı: Tavuk göğüs ve but etini tencerenin içine koyun. Buna kuru soğanı bütün olarak ayıklayıp koyun. Suyunu ilave ederek, yarım saat kadar pişirin. Daha sonra etleri kevgirin içine alın. Daha sonra soğuyunca tavukları derisinden ve kemiklerinden ayırın. Küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. Başka bir kasenin içine dövülmüş iç cevizleri koyun. Bayat ekmek dilimlerini tavuk suyunda ıslatarak içine koyun. Sarımsakları döverek, tuzu, kırmızı toz biberi de ilave edin. Şimdi bu malzemeleri blenderden geçirin. Şimdi bu karışıma tavuk suyunda azar azar ilave ederek, aynen boza gibi bir karışım elde edin. Bu karışımın yarısını tavuk etleriyle karıştırın ve servis tabağına alın. Kalan karışımı kaşıkla servis tabağının üzerine gezdirin. En son olarak yağda kızdırdığınız kırmızı toz biberi çerkez tavuğu mezesinin üzerine gezdirerek, konuklarınıza ikram edin. Afiyet olsun.

Özel meze tarifleri elbette bunlarla sınırlı değil. Bunun gibi yöresel meze tariflerimiz bulunmaktadır. Zamanınız olduğunda, özel günleriniz için farklı mezeler hazırlamak isterseniz, önerilerimizi yapabilirsiniz. Afiyetle yemenizi diliyoruz.

Özel Meze Tarifleri Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Özel Meze Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kola...
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...
Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir...
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle mutfak kültürlerini...
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi
Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi, Kırmızı biberin en bilinen özelliklerinden biri zayıflatmasıdır. Sık sık ve belli ölçülerde tüketilmesi durumunda metabolizmayı harekete geçirmekle birlikte, kalp rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Sofralarımızda bi...
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Balığın Yanına Meze
Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul salatası olmazsa olm...
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Balık Mezeleri
Balık mezeleri, balıkla birlikte yenilecek mezelerde balıkla uyum sağlamalıdır. Geçmişten itibaren balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börülcesi, ezme, haydari...
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetler elde ederek sofra...
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin lezzetle tüketilmesi için ana yemeklerin yanında eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mez...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...

Antep Mezeleri

Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kola...

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...

Soğuk Meze Tarifleri

Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir...

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle mutfak kültürlerini...

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi, Kırmızı biberin en bilinen özelliklerinden biri zayıflatmasıdır. Sık sık ve belli ölçülerde tüketilmesi durumunda metabolizmayı harekete geçirmekle birlikte, kalp rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Sofralarımızda bi...

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malze...

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmektedir. Ev hanımları bu lezzetleri sofralarında bolca bulundurmakta ve yapmaktadı...

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük herkesin damak tadına uygun beğenerek tükettiği bir besin maddesidir. Patates k...

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazl...

İzmir Meze

İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tek başına servis edilir.

Çerkez Mezeleri

Çerkez mezeleri arasında en çok yer alan çerkez tavuklu meze gelmektedir. Çerkez mezeleri daha çok otel yemeklerinde, toplantı yemeklerinde, davetlerde ve özel hazırlanan yemeklerin yanında sunum yapılmaktadır. Meze aslında doyuruc...

Tahinli Meze

Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4...

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağ...

Yılbaşı Meze Tarifleri

Yılbaşı meze tarifleri deyince aklımıza birçok menü gelmektedir. Yeni bir yıla adım atarken insanlar yılbaşı akşamı evlerinde çok çeşitli hazırlıklar ile yeni yılın sevincini yaşamak isterler. Bu hazırlıkların içinde kutlama anlamında y...

Yoğurtlu Mezeler

Yoğurtlu Mezeler, Türk mutfağının temel yiyeceği yoğurdun kullanım alanı saymakla bitmez. Meze yapımında ise özellikle süzme yoğurt kullanılır. Bir miktar su, zeytinyağı ve mayonez ilave edilerek yoğurt çırpılır, ezilir ve bu işlem yoğurt kıva...

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit olması sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına yapılabilir. Fakat bu mezeler doyurucu amaç...

Kuru Domates Mezesi

Kuru domates mezesi, ülkemizin her bölgesinde özellikle kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Domatesin insan vücuduna sağladığı faydalar bu meze ile aynı şekilde vücuda faydalar sağlamaktadır. Bu nedenle bu mezenin lezzeti b...

Patlıcan Meze

Patlıcan meze, özellikle güney illerimizde yoğun yapılan meze türlerinden biridir. Genellikle patlıcanın közlenmesiyle yapılır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcanın yemekleri, salata şeklinde hazırlanması, meze yapılması yay...

Meze Tabağı

Meze Tabağı; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. Tabağın hazırlandığı duruma göre 4 ile 12 çeşit arasında değişen karışık mezelerle sunulur. Ülkemizde...

Meze Tarifleri

Meze Tarifleri, Meze denince akla ilk gelen Türk mutfakları olup masalara renk katarak sofraların ihtişamını ve zenginliğini göstermektedir. Yunanistan ve Balkanlardan başlayıp Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde hemen hemen aynı isimle ...

Pratik Meze Tarifleri

Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu me...

Meze Nedir

Meze nedir sorusu çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Dünya yemek literatüründe ordövr ismi ile anılmaktadır. Dünyada, Orta Doğu de ve Türkiye de özel bir yere sahip olup hafifliği, lezzeti ile kendine hayran bırakan soğuk yemeklerdir. Çe...

Fasulye Mezeleri

Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmek...

Ege Mezeleri

Ege Mezeleri, Ülkemizde ege bölgesi meze yönünden oldukça gelişmiştir. Birçok meze farklı şekillerde egede yapılmaktadır. Ege mezeleri çok eski zamanlardan beri ülkemiz insanları tarafından çok beğenilmektedir. Günümüzde de hale mü...

Yoğurt Mezeleri

Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra,acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin ...

 

Meze İsimleri
Balığın Yanına Meze
Kumpir Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Rum Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Özel Meze Tarifleri
Domates Kurusu Mezesi
Balık Mezeleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Hatay Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Patlıcanlı Mezeler
Antep Mezeleri
Atom Meze
Patlıcan Mezeleri
Mantar Meze
Zeytinyağlı Mezeler
Patatesli Mezeler
Tarama Meze
Yunan Mezeleri
İzmir Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Çerkez Mezeleri
Tahinli Meze
Soğan Mezeleri
Yılbaşı Meze Tarifleri
Yoğurtlu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Kuru Domates Mezesi
Popüler İçerik
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir l...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi hali...
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük...
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemm...
İzmir Meze
İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin ...
Çerkez Mezeleri
Çerkez mezeleri arasında en çok yer alan çerkez tavuklu meze gelmektedir. Çerkez mezeleri daha çok otel yemeklerinde, toplantı yemeklerinde, davetlerd...
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Meze İsimleri
Balığın Yanına Meze
Kumpir Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Rum Mezeleri
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018