Özel Meze Tarifleri Hepimiz evlerimizde çeşitli mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, özellikle yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı ve özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamayabiliriz. Ancak, özel günlere böyle lezzetlerin yakışacağını söyleyebiliriz. Sizler için bu özel meze tariflerinden örnekler hazırladık. Umarız faydalı olur. Taze Biberli Muhammara Tarifi Malzemeleri
Taze Biberli Muhammara Nasıl Yapılır? Antep yöresine ait olan bu lezzetli mezeyi özel günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Mezenin hazırlığına kırmızı biberleri közlemekle başlayın. Daha sonra çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayarak, incecik doğrayın. Hatta kıyın diyelim. Maydanozu ve taze naneyi de ayıklayarak incecik kıyın. Domatesin kabuklarını soyarak, aynı biberler gibi küçük doğrayın. Malzemelerinizi küçük doğradığınızda mezeniz daha güzel olacaktır. Tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. İçine biber salçasını, tuzu, kırmızı pul biberi ilave ederek çatalla ezip iyice karıştırın. Daha sonra zeytinyağını, ince dövülen cevizleri, nar ekşisini de ekleyerek muhammara tarifini tamamlayın. Bunu servis tabağına alarak, üzerine taze nane yapraklarıyla süsleme yaparak servis edebilirsiniz. Özel günlere yakışan bu özel meze tarifi ile sofralarınıza renk katın. Afiyet olsun. Girit Mezesi Malzemeleri
Girit Mezesi Nasıl Yapılır? Girit mutfağına özgü olan bu meze tarifini dilerseniz sabah kahvaltılarınızda bile tüketebilirsiniz. Lezzetli bir beyaz peynir kullanın, ancak tuz oranı makul olsun. Bir kaseye aldığınız beyaz peyniri çatalla ezin. İçine sarımsakları rendeleyerek ilave edin. Bu malzemeleri her defasında iyice karıştırın. İçine kekik, kimyon, karabiber gibi baharatları da ekleyin. İsterseniz kırmızı pul biber koyarak hafif acılı olmasını sağlayabilirsiniz. Tuz peynirinizin durumuna göre gerekirse ilave edin. İç cevizleri de karışıma ekleyin. Zeytinyağını peynirli karışıma yedirerek ilave edin. Siz zeytinyağını koydukça peynir bunu içecektir. Bu oranı yakalamanız önemli. Daha sonra servis tabağına koyduğunuz Girit mezesini konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. Çerkez Tavuğu Mezesi Malzemeleri
Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır? Tavuk göğüs ve but etini tencerenin içine koyun. Buna kuru soğanı bütün olarak ayıklayıp ekleyin. Suyunu ilave ederek, yarım saat kadar pişirin. Daha sonra etleri kevgirin içine alın. Etler soğuyunca derisinden ve kemiklerinden ayırın. Küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. Başka bir kasenin içine dövülmüş iç cevizleri koyun. Bayat ekmek dilimlerini tavuk suyunda ıslatarak içine ekleyin. Sarımsakları döverek, tuzu ve kırmızı toz biberi de ilave edin. Şimdi bu malzemeleri blenderdan geçirin. Bu karışıma tavuk suyundan azar azar ilave ederek, boza kıvamında bir karışım elde edin. Karışımın yarısını tavuk etleriyle karıştırın ve servis tabağına alın. Kalan karışımı kaşıkla servis tabağının üzerine gezdirin. En son olarak yağda kızdırdığınız kırmızı toz biberi Çerkez tavuğu mezesinin üzerine gezdirerek, konuklarınıza ikram edin. Afiyet olsun. Özel meze tarifleri elbette bunlarla sınırlı değil. Bunun gibi birçok yöresel meze tarifimiz bulunmaktadır. Zamanınız olduğunda, özel günleriniz için farklı mezeler hazırlamak isterseniz, önerilerimizi yapabilirsiniz. Afiyetle yemenizi diliyoruz. |