Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler, günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği lezzetli seçenekler olarak öne çıkmaktadır. Tavuklu mezeler hem pratik hem de basit olmaları sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına eklenebilir. Fakat bu mezeler, doyurucu amaçlı olmayıp sadece sofralarda ve yemeklerde daha zengin bir görünüm sağlamak ve lezzete lezzet katmak amacıyla hazırlanır. Hem hafif hem de lezzetli olan tavuk, ekonomik bir gıda ürünü olarak sıkça tercih edilmektedir. Hafif olması nedeniyle diyet yapanlar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Bu lezzetli tavuk, çeşitli baharatlar ile nefis tariflere dönüşür. Tavuk kullanımının en lezzetli ve en beğenilen yönü ise mezeleridir. İşte hem basit hem de zamanınızı çok almayacak bir tariften bahsetmek istiyorum.

Tavuklu Meze Malzemeleri

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Tavuklu Meze Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk göğüslerini iyice temizleyin ve yıkayın. Daha sonra derin bir tencerenin içinde kaynatın. Haşlanan tavukları ince ince didikleyin. Sarımsakları dövün veya ince şekilde rendeleyin. Ayrı bir karıştırma kabına dövülmüş ceviz içi, mayonez, sarımsak, tuz ve yoğurdu ekleyin. Didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyerek iyice karıştırın. Karışımın homojen olduğundan emin olduktan sonra tavuklu mezemiz hazır hale gelmiş demektir. İsteğe bağlı olarak üzerine pul biber veya toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Mezemiz oldukça lezzetlidir. Tavuklu mezeler arasında basit bir tarif ise Çerkes tavuğu mezesidir.

Çerkes Tavuğu Mezesi Malzemeleri

  • 1 parça tavuk göğsü (250-300 gram)
  • 1 su bardağı tavuk suyu (veya süt)
  • 5 çorba kaşığı toz ceviz içi
  • 3 adet bütün ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 150 gram galeta unu (veya ekmek içi)
  • Pul biber, kimyon
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Çerkes Tavuğu Mezesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuğu derin bir tencereye alın ve üzerini hafif geçecek kadar su doldurup pişirin. Bir parça tavuğu ayırın ve kalan tavuğu didikleyin. Tavuğun kaynatıldığı tavuk suyunu derin bir kaba alıp, galeta ununu ekleyin ve didiklediğiniz tavuk etlerini, dövülmüş sarımsağı katarak iyice ezin. Pul biber ekleyin ve olabildiğince karıştırın. Karışımı macun kıvamına getirene kadar ezmeye devam edin. 3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içini de ilave edin ve tuz ekleyin. Daha sonra tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırın ve hemen ocaktan alın. Kıvamını alan mezeye ayırdığınız didiklenmiş tavuğu serpin ve iri cevizleri ekleyin. Son olarak da tereyağını gezdirin. Böylece Çerkes tavuğu mezesi hazır hale gelir.

Nohutlu Tavuklu Meze Malzemeleri

  • Didiklenmiş tavuk eti
  • Haşlanmış nohut
  • Bol sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı biberli sıvı yağ
  • Yufka kıtırları

Nohutlu Tavuklu Meze Nasıl Yapılır?

Malzemeler göz kararı kullanılabilir. Ne kadar yapılacaksa o kadar malzeme kullanılır. Tavuk etini, nohudu ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Sıvı yağ içinde kızdırdığınız kırmızı biberi yoğurdun üzerine dökün. En üste de yoğurt hiç görünmeyecek kadar yufka kıtırları ile kapatın. Yufka kıtırlarını sıcak sıcak yaparsanız daha güzel olur fakat soğuk da olsa lezzetinden hiçbir şey kaybetmez. Böylece hem basit hem de kolay olan nohutlu tavuklu mezemiz hazır hale gelir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri