Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağıyla birçok benzerlik taşımaktadır. Yunan mezelerinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler sıklıkla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören bazı Yunan mezelerinden örnekler hazırladık. Bu mezelerden damak tadınıza uygun olanları siz de evde deneyebilirsiniz.

Taramasalata İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 dilim kabuksuz bayat ekmek
  • Kibrit kutusu kadar balık yumurtası (tarama)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet orta boy ince rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Süsleme için 8-10 adet siyah zeytin

Taramasalata Nasıl Yapılır?

Mutfak robotunun içinde bayat ekmekleri, limon suyu, zeytinyağı ve balık yumurtasını iyice ezene kadar çekin. Bir kâsenin içine ince rendelenen havuç ve kıyılmış dereotunu koyun. Bunlara robotta çektiğiniz diğer malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Bir servis tabağına aldığınız bu özel mezeyi siyah zeytinle süsleyerek, biraz da zeytinyağı gezdirin. Sunuma hazır taramasalata mezesi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.

Skordalia İçin Gerekli Malzemeler

  • Birer demet maydanoz, dereotu, nane
  • Yabani turp otu
  • 1 baş sarımsak
  • Taze soğanın yeşil kısımları
  • 1 adet kıvırcık salata
  • Yeteri kadar sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz
  • Nar ekşisi ve limon suyu

Skordalia Nasıl Yapılır?

Bu farklı Yunan mezesini hazırlamak için, blenderden elimizdeki tüm yeşillikleri, yabani turp otunu, kıvırcık salatayı ve soyulmuş sarımsakları püre haline getirin. Karışımın yoğunluğunu ayarlamak için içine zeytinyağı ilave edin. Bunu servis tabağına alarak, içine nar ekşisi, biraz limon suyu ve tuz koyun. Skordalia mezesi sunum için hazır. Umarız beğenirsiniz.

Afiyet olsun.

Yunan mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Belki de pek çoğunuz bu mezeleri tatma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Lezzet bakımından Türk mutfağının lezzetini aratmayan mezeler sunar. Çünkü bizde yaygın olan zeytinyağı ve ot çeşitleri bu mezelerde de sıkça kullanılır.

Diğer Popüler Yunan Mezeleri

Yunan mutfağında başka popüler mezeler de bulunmaktadır:

  • Htipiti: Kırmızı biber, feta peyniri ve zeytinyağı ile yapılan bir mezedir.
  • Melitzanosalata: Közlenmiş patlıcan, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak ile hazırlanan bir patlıcan salatasıdır.
  • Tzatziki: Yoğurt, salatalık, sarımsak ve zeytinyağı ile yapılan, ferahlatıcı bir mezedir.
Yunan mezeleri, sağlıklı ve lezzetli alternatifler sunar. Bu mezeler, Akdeniz diyetinin önemli bir parçasıdır ve zengin besin değerleri ile dikkat çeker. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Güncel

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri