Yunan Mezeleri Yunan mezeleri, Türk mutfağıyla birçok benzerlik taşımaktadır. Yunan mezelerinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler sıklıkla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören bazı Yunan mezelerinden örnekler hazırladık. Bu mezelerden damak tadınıza uygun olanları siz de evde deneyebilirsiniz. Taramasalata İçin Gerekli Malzemeler
Taramasalata Nasıl Yapılır? Mutfak robotunun içinde bayat ekmekleri, limon suyu, zeytinyağı ve balık yumurtasını iyice ezene kadar çekin. Bir kâsenin içine ince rendelenen havuç ve kıyılmış dereotunu koyun. Bunlara robotta çektiğiniz diğer malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Bir servis tabağına aldığınız bu özel mezeyi siyah zeytinle süsleyerek, biraz da zeytinyağı gezdirin. Sunuma hazır taramasalata mezesi beğeneceğinizi umuyoruz. Afiyet olsun. Skordalia İçin Gerekli Malzemeler
Skordalia Nasıl Yapılır? Bu farklı Yunan mezesini hazırlamak için, blenderden elimizdeki tüm yeşillikleri, yabani turp otunu, kıvırcık salatayı ve soyulmuş sarımsakları püre haline getirin. Karışımın yoğunluğunu ayarlamak için içine zeytinyağı ilave edin. Bunu servis tabağına alarak, içine nar ekşisi, biraz limon suyu ve tuz koyun. Skordalia mezesi sunum için hazır. Umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun. Yunan mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Belki de pek çoğunuz bu mezeleri tatma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Lezzet bakımından Türk mutfağının lezzetini aratmayan mezeler sunar. Çünkü bizde yaygın olan zeytinyağı ve ot çeşitleri bu mezelerde de sıkça kullanılır. Diğer Popüler Yunan Mezeleri Yunan mutfağında başka popüler mezeler de bulunmaktadır:
Yunan mezeleri, sağlıklı ve lezzetli alternatifler sunar. Bu mezeler, Akdeniz diyetinin önemli bir parçasıdır ve zengin besin değerleri ile dikkat çeker. Afiyet olsun! |