Sıcak Meze Çeşitleri Sıcak meze çeşitleri, soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ancak, sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çeşitlerini hazırlarken fırında pişirilen lezzetleri tercih ederseniz hem hazırlanması oldukça kolaydır hem de şık bir meze hazırlamış olursunuz. Sıcak meze çeşitlerinin pek çoğu servis tabağında ana yemek ile sunum yapılabilir niteliktedir. En sık tercih edilen sıcak meze çeşitlerinden bazıları fırında kaşarlı mantar, fırında elma dilimi patates ve patates köftesidir. Sizlerle sıcak meze çeşitlerinden kolay bir iki tarif paylaşmak istiyorum. Fırında Patatesli Köfte Malzemeler:
Hazırlanışı: Patatesleri yıkayarak haşlayın ve sıcakken bir çatal yardımıyla iyice ezin. Patateslerin üzerine tuzu, baharatları ve ince ince doğranmış yeşillikleri ekleyin. Biraz yoğurun ve üzerine yumurtayı kırarak galeta ununun 2 çorba kaşığını da içine dökün. Köfte malzemesini yoğurun. Eğer evde galeta ununuz yoksa ufalanmış ekmek kırığını da kullanabilirsiniz. Diğer taraftan kaşar peynirini rendeleyin. Yoğurduğunuz köfte malzemesinden cevizden daha büyük bezeler alarak yuvarlayın ve içini içli köfte yapar gibi oyun. İçerisine tatlı kaşığı ile kaşar peyniri rendesi koyun ve biraz elinizle yassı hale getirin. Tüm malzeme bitene kadar devam ettirin. Biten köfteleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Yaklaşık 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak mezeniz hazır. İstediğiniz tüm yemeklerin yanında rahatlıkla servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında limon ile ikram edebilirsiniz. Fırında Patates Malzemeler:
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerine sarımsak, tuz ile baharatları ilave edin ve iyice karıştırarak fırın poşetinin içerisine doldurun. 165 derece fırında pişirin. Arzu ederseniz yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz. Sıcak meze çeşitleri içerisinde et yemeklerinin yanında sunulacak en kolay meze çeşidi fırın patatestir. Eğer sevmiyorsanız köri eklemeden de yapabilirsiniz. Sonuç Sıcak meze çeşitleri, sofralara lezzet katan ve doyurucu özellikleriyle tercih edilen önemli birer öğedir. Fırında patatesli köfte ve fırında patates gibi pratik tarifler, her türlü ana yemeğin yanında rahatlıkla sunulabilir. Bu tür mezeler, hem pratik hazırlanışı hem de lezzeti ile sofralarınıza şıklık katacaktır. |
Lebâbet
03 Ağustos 2024 CumartesiSıcak mezeler, soğuk mezelerle kıyaslandığında daha az çeşitte mi oluyor ve yapılışları daha mı zahmetli? Fakat doyuruculuk açısından daha ön planda oldukları için mi sıkça tercih ediliyorlar? Fırında kaşarlı mantar ve elma dilimi patates gibi tarifleri düşününce, hazırlanması çok mu zaman alıyor?
Cevap yazAdmin
03 Ağustos 2024 CumartesiMerhaba Lebâbet,
Sıcak mezelerle ilgili gözlemleriniz oldukça yerinde. Genellikle soğuk mezeler daha çeşitli ve hazırlanması daha kolay olur. Sıcak mezelerin yapılışı, malzemelerin pişirilmesini gerektirdiği için daha zahmetli olabilir. Ancak, doyuruculuk açısından sıcak mezeler daha ön planda olabilir; bu nedenle sıkça tercih edilirler.
Fırında kaşarlı mantar ve elma dilimi patates gibi tarifler, lezzetli olmalarına rağmen hazırlanması biraz zaman alabilir. Malzemelerin doğranması, fırında pişirilmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi süreçleri, soğuk mezelerle kıyaslandığında daha çok emek gerektirebilir. Ancak, bu zahmetin sonuçta ortaya çıkan lezzetli ve doyurucu bir meze olması, bu çabaları değerli kılıyor.
Saygılar,
Lebâbet