Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Meze

Birçoğumuz yemek masalarımızı birbirinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Yemek hazırlarken masalarımızın övgü almasını isteriz. Bu nedenle her zaman zengin görünümlü masalar hazırlamayı tercih ederiz. Masamızda en çok tercih ettiğimiz lezzetler mezelerdir. Ana menü kadar mezelere de özen göstermekteyiz. Birçok sebze ve besinden birbirinden lezzetli mezeler hazırlayabiliriz. Ancak meze denilince birçoğumuzun aklına ilk gelen, kabaklı havuçlu mezedir. Kabaklı havuçlu meze, lezzetli olduğu kadar pratiktir de. Ayrıca bu enfes meze oldukça besleyicidir. Bu nedenle çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. İçerisindeki sebzelerin lifli özelliğinden dolayı yediğiniz yemeği kolay hazmetmenize yardımcı olacaktır. Bu enfes ve besleyici mezeyi deneyip sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz, paylaştığım tarife uyarak enfes bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

Kabaklı Havuçlu Meze İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kabak,
  • 3 adet havuç,
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı kadar ceviz içi,
  • 1 kase süzme yoğurt,
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Süslemek için maydanoz, kornişon turşu.

Nasıl Yapılır?

Bu pratik ve enfes mezeyi hazırlamak için ilk olarak ince zarlarını soyduğumuz havuç ve kabakları rendeleyerek başlıyoruz. Ardından rendelediğimiz kabak ve havuçları zeytinyağı ile bir güzel kavuruyoruz. Kavururken dikkat etmemiz gereken bir durum var ki, bu da zeytinyağını tavaya koymadan önce sebzeleri eklememiz; aksi taktirde hakiki zeytinyağı yandığında acı bir tat ortaya çıkmaktadır. Kısık ateşte kavurduğumuz kabaklar suyunu çekince havuçları da ekleyip bir müddet daha kavurup ocaktan indiriyoruz.

Sebzelerimiz bir köşede soğumayı beklerken biz süzme yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kasenin içerisine süzme yoğurt, mayonez, ince kıydığımız sarımsak ve tuzu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırdığımız süzme yoğurdun içerisine kavurduğumuz sebzeleri de ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Ardından hazırlamış olduğumuz mezemizi sık bir servis tabağına alıp üzerine ince kıydığımız maydanozu serpiyoruz. Son olarak halka şeklinde dilimlediğimiz kornişon turşuyla da üzerini süslediğimiz kabaklı havuçlu meze servise hazırdır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kabaklı havuçlu meze, hem ana yemeğin yanında hem de aperatif olarak servis edilebilir. Ayrıca, bu meze tarifi isteğe bağlı olarak çeşitli baharatlar eklenerek de zenginleştirilebilir. Örneğin, dereotu veya nane ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Mezeyi daha sağlıklı hale getirmek isterseniz, mayonez miktarını azaltabilir veya tamamen çıkarabilirsiniz. Kabak ve havucun yanı sıra, kırmızı biber veya taze soğan gibi ek sebzeler de kullanılabilir. Bu şekilde, kabaklı havuçlu mezenizi kişisel zevklerinize göre uyarlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri