Domatesli Meze Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmaktadır. Ancak bu mezeler hem pahalı hem de sağlıksız olabilir. Size vereceğimiz tarif ile kendi mezenizi kendiniz yapabilirsiniz. Uzun süre muhafaza edilebilme özelliğine sahip olan domates mezesi, özellikle kış aylarında sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir mezedir. Bu vereceğimiz tarif bir yemeklik miktarındadır. Dilerseniz malzemeyi daha fazla kullanıp, daha çok meze yapabilirsiniz. Kavanozlara koyup, kapağını sıkıca kapattıktan sonra istediğiniz zaman yemeklerinizin yanında tüketebilirsiniz. Şimdi bu eşsiz lezzet için gerekli olan malzemeler ve yapım aşamasına geçelim. Domatesli Meze İçin Gerekli Malzemeler
Domatesli Meze Nasıl Yapılır? Öncelikle bütün malzemeleri yıkayarak başlıyoruz. Yeşil biberleri, soğanı, dereotunu ve maydanozu robotta çekiyoruz. Robotta yapmanız sizin için büyük kolaylık olacaktır. Hepsini birden çekebileceğiniz gibi ayrı ayrı da çekebilirsiniz. Robotunuz yok ise bıçak yardımı ile malzemeleri ince ince doğramalısınız. Doğradığımız ya da robotta çektiğimiz malzemelerin suyunun süzülmesi için bir süzgece koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz. Diğer taraftan domateslerin doğranmasına geçiyoruz. Domatesleri robotta çekeceğimiz için kabuklarını soymamıza gerek kalmıyor. Domatesleri robotta çekiyoruz. Suyunu süzmek için beklemeye aldığımız diğer malzemeler ile derin bir kapta karıştırıyoruz. İyice karıştırdığımız malzemelere biber salçası, pul biber, karabiber, kekik, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve zeytinyağını ekliyoruz. Karışımı ezmeden karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra domatesli mezemiz servise hazır. Dilediğiniz yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Arzuya göre maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Domatesli meze, Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Antioksidanlar açısından zengin olan domates, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığına iyi gelir. Ayrıca, ev yapımı mezelerin hazır ürünlere göre daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu unutmayın. Bu meze, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar her öğünde rahatlıkla tüketilebilir. Zeytinyağı ve sarımsak gibi doğal malzemeler sayesinde de oldukça besleyici bir alternatiftir. Domatesli mezeyi, uzun süre saklamak için sterilize edilmiş cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapattığınızdan emin olun ve serin, karanlık bir yerde saklayın. |
Acunalp
25 Temmuz 2024 PerşembeKendi domatesli mezemi yapmak istiyorum ama robotum yok, malzemeleri bıçakla ince ince doğrasam aynı lezzeti yakalar mıyım?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Acunalp,
Robot kullanmadan da domatesli meze yapabilirsin. Malzemeleri bıçakla ince ince doğramak biraz daha zaman alabilir, ancak lezzet açısından fark yaratmaz. Hatta bazı insanlar, malzemelerin el ile doğranmasının daha iyi bir doku ve tat verdiğini düşünür. Bu yüzden hiç endişelenme ve elindeki malzemelerle harika bir meze yapabileceğine inan! Kolay gelsin!