Balığın Yanına Meze

Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul salatası olmazsa olmazlardandır. Bunun yanında mezeyle sofrayı zenginleştirmek mümkündür. Ancak her meze balıkla iyi gitmez.

Bazı mezeler et ve tavuk yemekleriyle, kebaplarla uyum sağlamakta, bazıları da balık ve deniz ürünleriyle uyumlu olmaktadır. Doğru mezeyi tercih ettiğinizde balığı da keyifle yiyebilirsiniz. Şimdi balığın yanına meze seçiminize yardımcı olacak önerilerimize geçelim.

Yoğurtlu semizotu malzemeleri

  • 1 kase semizotu yaprağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Çok kolay bir yapımı olan yoğurtlu semizotun mezesini hazırlamakta hiç zorlanmayacaksınız. Sadece yıkanmış ve suyu süzülen semizotu yapraklarını, süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuzla karıştırın. Bunu servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. 1-2 adet zeytinle süsleme yaparak balığın yanına meze olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tekmil fava mezesi malzemeleri

  • 500 gram kuru iç bakla
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Üzerinde kullanılacak malzemeler

  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet kırmızı kuru soğan
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Bu meze tarifi hem etlerle, hem de balığın yanına uyum sağlar.

Öncelikle bir gece önceden kuru baklaları suyla ıslatın. Pişireceğiniz zaman suyunu süzerek, iyice yıkayın. Tencereye baklayı, dörde bölünen kuru soğanları, sızma zeytinyağını, tuzu ve toz şekeri koyarak, suyla birlikte pişirmeye başlayın. Bu şekilde 20-25 dakika pişmesi yeterli gelir. Bundan sonra karışımı blenderden geçirerek, pürüzsüz hale getirin. Bunu içini yağladığınız bir borcam içine dökün. Daha sonra favayı dilimler halinde keseceğimiz için, borcamı yağlıyoruz. Bunu buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra servis tabağına baklava dilimi gibi keserek, üzerine kırmızı soğan dilimlerini yerleştirin. Sızma zeytinyağı gezdirin, kıyılmış dereotu ve yanında limon dilimleriyle balığın yanına meze olarak sunun. Afiyet olsun.

Yoğurtlu patlıcan mezesi malzemeleri

  • 2 adet topan patlıcan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Birkaç dal maydanoz

Yapılışı: Sizlere balığın yanında sunulacak kolay bir meze tarifi daha vermek istiyoruz. Önce topan patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Daha sonra patlıcanların kabuklarını soyarak, doğrayın. Bunları dövülmüş sarımsak, tuz ve süzme yoğurtla birlikte karıştırın. Servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin, maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Sizlere güzel bir meze, hem de balığın yanında mükemmel gidecek bir meze. Afiyet olsun.

Közlenmiş kırmızı biber yoğurtlu meze malzemeleri

  • 4 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Önce kırmızı biberleri hemen ocağın üzerinde közleyin ve kabuklarını soyun. Kasenin içinde dövülmüş sarımsakları, tuzu ve süzme yoğurdu karıştırın. Kırmızı biberleri ince uzun doğrayın ve yoğurtlu karışımla karıştırın. İsterseniz servis tabağına önce biberleri koyun. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Biraz da sızma zeytinyağı döktünüz mü, balığın yanına mezeniz hazırdır demektir. Afiyet olsun.

Balığın yanına meze denilince sizlere verdiğimiz örneklerde olduğu gibi, soğuk hazırlanan kolay tarifleri hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz balıkla birlikte midye tava, kalamar, ahtapot salatası, karides güveç, karides salatası gibi deniz ürünlerinden oluşan mezeleri de kullanabilirsiniz. Balık yemek ayrı bir keyiftir. Hele deniz kenarında balık keyfi yapıyorsanız, sanki masadaki her şeyi yiyecekmişsiniz gibi gelir.

Balığın Yanına Meze Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balığın Yanına Meze"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir...
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetler elde ederek sofra...
Fasulye Mezeleri
Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmektedir. ...
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle mutfak kültürlerini...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...
Özel Meze Tarifleri
Özel meze tarifleri, hepimiz evlerimizde mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamıyor olabiliriz. Ancak öz...
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Balık Mezeleri
Balık mezeleri, balıkla birlikte yenilecek mezelerde balıkla uyum sağlamalıdır. Geçmişten itibaren balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börülcesi, ezme, haydari...
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin lezzetle tüketilmesi için ana yemeklerin yanında eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mez...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kola...

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...

Soğuk Meze Tarifleri

Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir...

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetler elde ederek sofra...

Fasulye Mezeleri

Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmektedir. ...

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında o...

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malze...

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmektedir. Ev hanımları bu lezzetleri sofralarında bolca bulundurmakta ve yapmaktadı...

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük herkesin damak tadına uygun beğenerek tükettiği bir besin maddesidir. Patates k...

İzmir Meze

İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tek başına servis edilir.

Çerkez Mezeleri

Çerkez mezeleri arasında en çok yer alan çerkez tavuklu meze gelmektedir. Çerkez mezeleri daha çok otel yemeklerinde, toplantı yemeklerinde, davetlerde ve özel hazırlanan yemeklerin yanında sunum yapılmaktadır. Meze aslında doyuruc...

Tahinli Meze

Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4...

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağ...

Yılbaşı Meze Tarifleri

Yılbaşı meze tarifleri deyince aklımıza birçok menü gelmektedir. Yeni bir yıla adım atarken insanlar yılbaşı akşamı evlerinde çok çeşitli hazırlıklar ile yeni yılın sevincini yaşamak isterler. Bu hazırlıkların içinde kutlama anlamında y...

Yoğurtlu Mezeler

Yoğurtlu Mezeler, Türk mutfağının temel yiyeceği yoğurdun kullanım alanı saymakla bitmez. Meze yapımında ise özellikle süzme yoğurt kullanılır. Bir miktar su, zeytinyağı ve mayonez ilave edilerek yoğurt çırpılır, ezilir ve bu işlem yoğurt kıva...

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit olması sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına yapılabilir. Fakat bu mezeler doyurucu amaç...

Kuru Domates Mezesi

Kuru domates mezesi, ülkemizin her bölgesinde özellikle kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Domatesin insan vücuduna sağladığı faydalar bu meze ile aynı şekilde vücuda faydalar sağlamaktadır. Bu nedenle bu mezenin lezzeti b...

Patlıcan Meze

Patlıcan meze, özellikle güney illerimizde yoğun yapılan meze türlerinden biridir. Genellikle patlıcanın közlenmesiyle yapılır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcanın yemekleri, salata şeklinde hazırlanması, meze yapılması yay...

Meze Tabağı

Meze Tabağı; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. Tabağın hazırlandığı duruma göre 4 ile 12 çeşit arasında değişen karışık mezelerle sunulur. Ülkemizde...

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi, Kırmızı biberin en bilinen özelliklerinden biri zayıflatmasıdır. Sık sık ve belli ölçülerde tüketilmesi durumunda metabolizmayı harekete geçirmekle birlikte, kalp rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Sofralarım...

Meze Tarifleri

Meze Tarifleri, Meze denince akla ilk gelen Türk mutfakları olup masalara renk katarak sofraların ihtişamını ve zenginliğini göstermektedir. Yunanistan ve Balkanlardan başlayıp Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde hemen hemen aynı isimle ...

Pratik Meze Tarifleri

Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu me...

Meze Nedir

Meze nedir sorusu çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Dünya yemek literatüründe ordövr ismi ile anılmaktadır. Dünyada, Orta Doğu de ve Türkiye de özel bir yere sahip olup hafifliği, lezzeti ile kendine hayran bırakan soğuk yemeklerdir. Çe...

Ege Mezeleri

Ege Mezeleri, Ülkemizde ege bölgesi meze yönünden oldukça gelişmiştir. Birçok meze farklı şekillerde egede yapılmaktadır. Ege mezeleri çok eski zamanlardan beri ülkemiz insanları tarafından çok beğenilmektedir. Günümüzde de hale mü...

Yoğurt Mezeleri

Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra,acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin ...

 

Meze İsimleri
Balığın Yanına Meze
Kumpir Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Rum Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Özel Meze Tarifleri
Domates Kurusu Mezesi
Balık Mezeleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Hatay Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Patlıcanlı Mezeler
Antep Mezeleri
Atom Meze
Patlıcan Mezeleri
Mantar Meze
Zeytinyağlı Mezeler
Patatesli Mezeler
Tarama Meze
Yunan Mezeleri
İzmir Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Çerkez Mezeleri
Tahinli Meze
Soğan Mezeleri
Yılbaşı Meze Tarifleri
Yoğurtlu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Kuru Domates Mezesi
Popüler İçerik
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin e...
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir l...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi hali...
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük...
İzmir Meze
İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin ...
Çerkez Mezeleri
Çerkez mezeleri arasında en çok yer alan çerkez tavuklu meze gelmektedir. Çerkez mezeleri daha çok otel yemeklerinde, toplantı yemeklerinde, davetlerd...
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Meze İsimleri
Balığın Yanına Meze
Kumpir Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Rum Mezeleri
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018