Mezeler, özenli sofraların vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ülkemizde özellikle Güneydoğu ve Ege bölgelerinde birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Hazırlanması son derece kolay olan bu meze tarifleri ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Kolay gelsin. Hibeş Akdeniz mutfağının en güzel mezelerinden biri olan Hibeş, her öğüne uyum sağlayan bir lezzettir. Özellikle kahvaltı sofralarında denemenizi öneririz. Hibeş Malzemeleri
Hibeş Nasıl Yapılır? Geniş bir karıştırma kabının içine tahini boşaltın. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve zeytinyağını ilave edin. Kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Sarımsakları ilave edip, sarımsak aromasının tahine işlemesi için en az 5 dakika daha karıştırın. Tahin ekmeğe sürülebilecek kıvama geldiğinde servis tabağına boşaltın. Kornişon turşuları uzun ve ince şekilde kesip kenarlarına yerleştirin. Yeşil zeytinleri dilimleyip mezenin üzerini süsleyin. Afiyet olsun. Kırmızı Biber Sarması Kırmızı Biber Sarması Malzemeleri
Kırmızı Biber Sarması Nasıl Yapılır? Öncelikle kırmızı biberleri ocakta veya mangalda közleyin. Daha sonra ikiye kesip, çekirdeklerini çıkararak hazır hale getirin. Bir kabın içinde haşlanmış patatesi çatal ile püre haline gelene kadar iyice ezin. Üzerine peyniri ilave edip birlikte ezmeye devam edin. Karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzunu ve zeytinyağını ilave edip bir miktar daha karıştırın. Bir kabın içine kaynar su koyun. Yeşil soğanların dallarını kesip suyun içine atın. Biberlerin iç kısmına hazırladığınız peynirli ve patatesli harçtan bir miktar koyup sarın. Yeşil soğan saplarını sudan çıkarıp hediye paketi gibi biberleri bağlayın. Kırmızı biber sarmanız hazır. Afiyet olsun. Yoğurtlu Brokoli Yoğurtlu Brokoli Malzemeleri
Üzeri İçin
Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır? Öncelikle brokolileri yıkayıp birbirinden ayırın. Daha sonra suyunu atması için süzgecin üzerine çıkarın. Bir çorba kasesinin içine bir adet yumurtayı kırın ve çatal yardımıyla çırpın. Daha sonra brokolileri yumurtaya bulayıp orta ateşte ve kızgın yağda çevirerek pişirin. Yumuşak olmasını isterseniz tavanın kapağı kapalı vaziyette pişirebilirsiniz. Piştikten sonra bir tabağa çıkarıp soğuması için bir kenara kaldırın. Süzme yoğurt ile yoğurdu bir kabın içinde güzelce ezin. Sarımsakları soyup ezdikten sonra yoğurda ilave edin. Tuzunu atıp çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar hızlı bir şekilde çırpın. Brokoli yeteri kadar soğuduğunda yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın. (Brokoli sıcak iken yoğurda katarsanız yoğurt kesilir) Servis tabağına alıp üzerine nane serpiştirin. Afiyet olsun. |
Sıcak
25 Temmuz 2024 PerşembeHibeş yapmak için tahinin kıvamı tam olarak nasıl olmalı ve sarımsakları ekledikten sonra en az 5 dakika karıştırmak gerektiği doğru mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Sıcak,
Hibeş yaparken tahinin kıvamı oldukça önemlidir. Tahinin akışkan, ama çok sıvı olmayan bir kıvamda olması gerekiyor. Eğer tahin çok yoğun olursa, hibeşin karışımı zorlaşabilir ve istediğiniz kıvamı elde edemeyebilirsiniz. Tahinin kıvamını ayarlamak için gerekirse biraz su veya limon suyu ekleyebilirsiniz.
Sarımsakları ekledikten sonra karışımı en az 5 dakika karıştırmak, malzemelerin iyice birbirine geçmesini sağlar ve lezzetlerin özdeşleşmesine yardımcı olur. Bu süre, hibeşin daha lezzetli ve homojen bir yapıda olmasını sağlar. Ancak bu süreyi biraz daha kısa tutmak isterseniz, tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun!