Meze Tarifleri Oktay Usta, mezeler özenli sofraların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Ülkemizde özellikle Güney doğu ve Ege bölgelerinin onlarca meze çeşidi vardır. Hazırlaması son derece kolay olan bu meze çeşitleri ile sizlerde sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Kolay gelsin
Hibeş, Ak deniz mutfağının en güzel mezelerinden bir tanesidir. Her öğüne çok yakışan hibeşi özellikle kahvaltı sofralarında denemenizi öneririz.
Hibeş Malzemeleri
2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 adet kornişon turşu
10 adet yeşil zeytin
Yeteri kadar tuz
Hibeş Hazırlanışı
Geniş bir karıştırma kabının içine tahini boşaltıyoruz. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını ilave edip kaşık yardımı ile güzelce karıştırıyoruz. Sarımsakları ilave edip, sarımsak aromasının tahinin içine işlemesi için en az 5 dakika daha karıştırıyoruz. Tahin ekmeğe sürülebilecek kıvama geldiğinde servis tabağına boşaltıyoruz. Kornişon turşuları uzun ve ince bir şekilde kesip kenarlarına yerleştiriyoruz. Yeşil zeytinleri dilimleyip mezenin üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun
Kırmızı Biber Sarması, Malzemeleri
6 adet kırmızı biber
1 adet iri boy haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Birkaç tane yeşil soğan
Kırmızı Biber Sarması Hazırlanışı
Öncelikle kırmızı biberleri ocakta veya mangalda közleyelim. Daha sonra ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartarak hazır hale getirelim. Bir kabın içinde haşlanmış patatesi çatal ile püre haline gelene kadar iyice ezelim. Üzerine peyniri ilave edip birlikte ezmeye devam edelim. Karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzunu ve zeytinyağını ilave edip bir miktar daha karıştıralım.
Bir kabın içine kaynar su koyalım. Yeşil soğanların dallarını kesip suyun içine atalım.
Biberlerin iç kısmına hazırladığımız peynirli ve patatesli harçtan bir miktar koyup saralım. Yeşil soğan saplarını sudan çıkartıp hediye paketi gibi biberleri bağlayalım. Kırmızı biber sarmanız hazır. Afiyet olsun
Yoğurtlu Brokoli Malzemeleri
500 gram brokoli
Bir çorba kasesi yoğurt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yeteri kadar tuz
Üzeri İçin
Nane
Yoğurtlu Brokoli Hazırlanışı
Öncelikle brokolileri yıkayıp birbirinden ayırıyoruz. Daha sonra suyunu atması için süzgecin üzerine çıkartıyoruz.
Bir çorba kasesinin içine bir adet yumurtayı kırıyoruz ve çatal yardımı ile çırpıyoruz. Daha sonra brokolileri yumurtaya bulayıp orta ateşte ve kızgın yağda çevire çevire pişiriyoruz. Yumuşak olmasını isterseniz tavanın kapağı kapalı vaziyette pişirebilirsiniz. Piştikten sonra bir tabağa çıkartıp soğuması için bir kenara kaldırıyoruz.
Süzme yoğurt ile yoğurdu bir kabın içinde güzelce eziyoruz. Sarımsakları soyup sahanda ezdikten sonra yoğurda ilave ediyoruz. Tuzunu atıp çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Brokoli yeteri kadar soğuduğunda yoğurdun üzerine ekleyip karıştırıyoruz. (Brokoli sıcak iken yoğurda katarsanız yoğurt kesilir) Servis tabağına alıp üzerine nane serpiştiriyoruz. Afiyet olsun
Son Güncelleme : 20.07.2023 21:26:46
Meze Tarifleri Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Meze Tarifleri Oktay Usta"
Merhabalar akşam için kalabalık bir gurup misafirim var ana yemek olarak İskenderun kebap yapacağım ama yanına ne gibi mezeler yapmalıyım karar veremedim. Yanına kırmızı biber sarması ile yoğurtlu brokoli yapmayı düşünüyorum acaba bu şekilde güzel bir menü oluşmuş olur mu bilgi verir misiniz lütfen Umay . 06.10.2018 15:02:21
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerl...
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2023