Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri

Balık mezeleri, balıkla birlikte tüketilen ve balığın lezzetini tamamlayan yan yemeklerdir. Tarih boyunca balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börülcesi, ezme, haydari gibi mezeler ve çeşitli salatalar balıkla birlikte sıkça tercih edilmektedir. Siz de güzel bir balık ziyafeti hazırlamak isterseniz, vereceğimiz önerilerden yararlanabilirsiniz.

Deniz Börülcesi Mezesi Malzemeleri

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır?

Balığın yanında eksik etmemeniz gereken mezelerden biridir. Deniz börülcesini yıkayarak, tencerenin içinde haşlayın. Ancak çok fazla haşlamamanız gerekir. Sadece 5 dakika haşlama süresi yeterli olacaktır. Çünkü deniz börülcesini ayıklamak zorlaşabilir. Daha sonra buzlu suya çıkardığınız deniz börülcelerini sıyırarak ayıklayın. Böylece doğal renkleri de korunmuş olur. Servis tabağına aldığınız deniz börülcesinin üzerine dövülmüş sarımsak, tuz, sızma zeytinyağı ve limon suyuyla hazırladığınız karışımı gezdirin. Güzel bir balık mezesi hazırladınız.

Afiyet olsun.

Babagannuş Mezesi Malzemeleri

  • 1 adet topan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yeterince sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Babagannuş Mezesi Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı mezelerin içinde en güzellerinden biridir. Topan patlıcanı közledikten sonra kabuklarını ayıklayın. Bunu robottan geçirerek püre haline getirin. Püreyi kâsenin içine alarak limon suyu, tahin, dövülmüş sarımsak ve yoğurtla birlikte karıştırın. Bunu servis kasesine alarak, üzerine zeytinyağını gezdirin. Balıkla birlikte ikram edin.

Afiyet olsun.

Ezme Mezesi Malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi, limon suyu
  • Kırmızı pul biber, tuz ve sumak
  • Kıyılmış iç ceviz

Ezme Mezesi Nasıl Yapılır?

Ezme, klasik mezelerin içinde yer alır. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemesi keyiflidir. Önce domateslerin kabuklarını soyarak keskin bir bıçakla mercimek kadar küçük doğrayın. Ancak malzemeleri ezmeden doğrayın, çünkü sulanırlar. Aynı şekilde biberi, soğanı ve maydanozu da incecik kıyın. Sarımsakları iyice döverek, kırmızı pul biber, sumak ve tuzla birlikte doğranmış malzemelerle karıştırın. Buna nar ekşisi ve limon suyu ilavesi yapın. Servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, kıyılmış iç cevizle süsleyin.

Afiyet olsun.

Tarama Mezesi Malzemeleri

  • 100 gram taramalık balık yumurtası
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Tarama Mezesi Nasıl Yapılır?

Önce balık yumurtasının zarlarını ayıklayın. Bunu çukur bir kaseye koyarak, üzerine zeytinyağını ilave edin ve sürekli karıştırın. Limon suyunu ilave ederken de karıştırmaya devam edin. Tuzunu ayarlayıp, servis tabağına aldığınızda, öncelikle buzdolabında dinlendirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer Balık Mezeleri

Balık mezeleri bu şekilde genişletilebilir. Kabak çiçeği dolması, fava, patlıcan ezme, kalamar tava, paçanga gibi sıcak mezeler, semizotu salatası, kabak mezesi, karides salatası, karides güveç, midye tava gibi deniz mahsulleri balık mezesi olarak iyi gider. Balığı zevkli yemek için, masanızdaki mezelere de önem vermeli, menünüzü renklendirmelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Çeşitli Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Çeşitli Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari