Balık Mezeleri

Balık mezeleri, balıkla birlikte yenilecek mezelerde balıkla uyum sağlamalıdır. Geçmişten itibaren balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börülcesi, ezme, haydari gibi mezeler, salata türleri balıkla bir arada düşünülür. Sizlerde güzel bir balık ziyafeti hazırlamak isterseniz, vereceğimiz önerilerden yararlanabilirsiniz.

Deniz börülcesi mezesi malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Balığın yanından eksik etmemeniz gereken mezelerdendir. Deniz börülcesini yıkayarak, tencerenin içinde haşlayın. Yalnız çok fazla haşlamamanız gerekir. Sadece 5 dakika haşlama süresi yeterli gelir. Çünkü deniz börülcesini ayıklayamazsınız. Daha sonra buzlu suya çıkardığınız deni börülcelerini sıyırarak ayıklayın. Böylece doğal renkleri de korunmuş olur. Servis tabağına aldığınız deniz börülcesinin üzerine dövülmüş sarımsak, tuz, sızma zeytinyağı ve limon suyuyla hazırladığınız karışımı gezdirin. Güzel bir balık mezesi hazırladınız. Afiyet olsun.

Babagannuş mezesi malzemeleri

  • 1 adet topan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yeterince sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı: Patlıcanlı mezelerin içinde en güzellerinden biridir.

Topan patlıcanı közledikten sonra kabuklarını ayıklayın. Bunu robottan geçirerek püre haline getirin. Püreyi kasenin içine alarak limon suyu, tahin, dövülmüş sarımsak ve yoğurtla birlikte karıştırın. Bunu servis kasesine alarak, üzerine zeytinyağını gezdirin. Balıkla birlikte ikram edin. Afiyet olsun.

Ezme mezesi malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi, limon suyu
  • Kırmızı pul biber, tuz ve sumak
  • Kıyılmış iç ceviz

Yapılışı: Ezme klasik mezelerin içinde yer alır. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da, yemesi keyiflidir. Önce domateslerin kabuklarını soyarak keskin bir bıçakla mercimek kadar küçük doğramalısınız. Ancak malzemeleri ezmeden doğrayın, çünkü sulanırlar. Aynı şekilde biberi, soğanı ve maydanozu da incecik kıyın. Sarımsakları iyice döverek, kırmızı pul biber, sumak ve tuzla birlikte doğranmış malzemelerle karıştırın. Buna nar ekşisi ve limon suyu ilavesi yapın. Servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, kıyılmış iç cevizle süsleyin. Afiyet olsun.

Tarama mezesi malzemeleri

  • 100 gram taramalık balık yumurtası
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı: Önce balık yumurtasının zarlarını ayıklayın. Bunu çukur bir kaseye koyarak, üzerine zeytinyağını ilave edin ve sürekli karıştırın. Limonu suyunu ilave ederken de karıştırmayı sürdürün. Tuzunu ayarlayıp ,servis tabağına aldığınızda, öncelikle buzdolabında dinlendirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Balık mezeleri bu şekilde genişletilebilir. Kabak çiçeği dolması, fava, patlıcan ezme, kalamar tava, paçanga gibi sıcak mezeler, semizotu salatası, kabak mezesi, karides salatası, karides güveç, midye tava gibi deniz mahsulleri balık mezesi olarak iyi gider. Balığı zevkli yemek için, masanızdaki mezelere de önem vermeli, menünüzü renklendirmelisiniz.

Balık Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle mutfak kültürlerini...
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4 çeşit ...
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle mutfak kültürlerini...

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

Tahinli Meze

Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4 çeşit ...

Antep Mezeleri

Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi z...

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin lezzetle tüketilmesi için ana yemeklerin yanında eşlik eden bir lezzet olarak bilinmek...

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit olması sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına yapılabilir. Fakat bu mezeler doyurucu amaç...

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze çeşitleri, 25'i aşkın meze çeşitleri mevcuttur. Yolunuz Antakya'ya düşmüşse bu lezzetl...

Meze Sofrası

Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sofralardan eksik edilmeyen, sofraların daha zengin olmasını sağlayan atıştırmalık hafif yi...

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetle...

Balığın Yanına Meze

Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul ...

Yoğurt Mezeleri

Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra,acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin ...

Ermeni Mezeleri

Ermeni mezeleri, ermeni mutfağının özelliklerini tam olarak yansıtmaktadır. Ermeni mutfağında en fazla kullanılan malzeme kuru soğandır. Soğanın girdiği her yemek, her meze daha lezzetli olur. Bu nedenle Ermeni mezelerini beğeneceğinizi tahmin...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmaktadır. Fakat bu...

Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta, mezeler özenli sofraların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Ülkemizde özellikle Güney doğu ve Ege bölgelerinin onlarca meze çeşidi vardır. Hazırlaması son derece kolay olan bu meze çeşitleri ile sizlerde sofralar...

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmektedir. Ev hanımları bu lezzetleri sofralarında bolca bulundurmakta ve yapmaktadı...

Meze Nedir

Meze nedir sorusu çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Dünya yemek literatüründe ordövr ismi ile anılmaktadır. Dünyada, Orta Doğu de ve Türkiye de özel bir yere sahip olup hafifliği, lezzeti ile kendine hayran bırakan soğuk yemeklerdir. Çe...

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük herkesin damak tadına uygun beğenerek tükettiği bir besin maddesidir. Patates k...

Ege Mezeleri

Ege Mezeleri, Ülkemizde ege bölgesi meze yönünden oldukça gelişmiştir. Birçok meze farklı şekillerde egede yapılmaktadır. Ege mezeleri çok eski zamanlardan beri ülkemiz insanları tarafından çok beğenilmektedir. Günümüzde de hale mü...

Özel Meze Tarifleri

Özel meze tarifleri, hepimiz evlerimizde mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamıyor ...

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık yumurtasıyla yapılan meze, aslında birçok kişinin bildiği tarama mezedir. Balık yumurtasının maddi olarak biraz yüksek olmasından olsa gerek ki bu meze sadece insanlarında özel günlerinde, özel davetlerinde yapılan bir yiyecek halin...

Patlıcan Meze

Patlıcan meze, özellikle güney illerimizde yoğun yapılan meze türlerinden biridir. Genellikle patlıcanın közlenmesiyle yapılır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcanın yemekleri, salata şeklinde hazırlanması, meze yapılması yay...

Fasulye Mezeleri

Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmek...

İzmir Meze

İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tek başına servis edilir.

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Meze Sofrası
Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sof...
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarif...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2018