Tahinli Meze

Tahinli Meze

Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4 çeşit tahinli meze tarifi vereceğim.

Tahinli Meze Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi Malzemeleri 3- 4 Kişilik
  • 3- 4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
  • 1,5 limon suyu
  • Bir tutam maydanoz
  • Birkaç tane ceviz
  • Bir tutam tuz
  • 1-1,5 fincan tahin
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber

Yapılışı: Patlıcanları közliyelm. Közlenmiş patlıcanlar soyulup incecik dogranır. Çukur biir kaba koyup üzerine tuzu , tahini ve limon suyunu döküp iyicene karıştırırız. Bu patlıcanlı karışımı bir servis tabağına alırız. Çukur bir tavada zeytin yağını kızdırıp kızan yağın üzerine kırmızı pul biberi atıp yakmadan azıcık kavurunuz. Servis tabağına aldığınız patlıcanın üzerine cevizi ufalayıp maydanozu ufak ufak kıyıp dökünüz. Kızdırdığınız kırmızı pul biberli yağı patlıcanlı karışımın üzerine gezdiriniz.

Afiyetle tüketiniz.

Tahinli Meze Havuçlu Tahinli Meze Malzemeleri
  • 1- 2 yemek kaşığı tahin
  • 2- 3 orta boy havuç
  • 4 tane ceviz
  • 4- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1- 2 orta boy sarımsak
  • 1 adet portakal
Yapılışı: Yoğurt, tahin, maydanoz ve sarımsağı bir kapta hazırlanır. İyice karıştırılır. Diğer tarafta ise havuçlar rendelenip kısık ateşte az bir yağda kavrulur sotelenir. Bu karışım soğuyana kadar bekletilir. Soğuyunca yoğurt, tahin, maydanoz ve sarımsaklı karışıma ilave edilir. Üzerine portakal dilimleyip isteğe bağlı olarak dere otun döküp servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Tahinli Meze Tahinli Taratorun Malzemeleri
  • 1 tutam maydanoz
  • 1,5 limon suyu
  • 400- 500 gram süzme yoğurt
  • 6- 8 yemek kaşığı tahin
Yapılışı: Süzme yoğurdu bir çatal yardımıyla iyicene çırpıyoruz. Yoğurt çok katıysa biraz su ile sulandırıyoruz. Cıvık olmamalıdır. Limonu sıkıp çekirdeklerini ayıklıyoruz. Maydanozları yıkayıp incecik şekilde kıyıyoruz. Yoğurdu tahinle çırpıp iyicene karıştırıyoruz. Üzerine limon suyunu ve maydanozu döküp servis tabaklarına koyup servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tahinli Meze Hum musun Malzemeleri
  • Yarım kilo haşlanmış kabukları soyulmuş nohut
  • 7- 8 diş sarımsak
  • 2 tane limon suyu sıkılmış
  • 250 gram tahin
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Sumak
  • İsteğe göre salatalık turşusu
Tahinli Meze Hum musun Yapılışı: Nohutlar haşlanıp kabukları soyulur. Süzgeçten yada blenderden geçirilir. Hiç bir parçacık kalmıyacak şekilde. Sarımsak rendelenip tahinin içine atılır tuzu, limonu, kimyonu tahinli karışıma ilave edilir. Bu tahinli karışım nohuda ilave edilip iyicene karıştırılır. Servis tabağına alınır. Bir tavada yağ kızdırılıp kırmızı biberi ve sumağı yanmıyacak şekilde 10-15 saniye kavurun. Kavurduğumuz kırmızı biber ve sumaklı karışımı servis tabağına aldığımız tahinli karışımın üzerine dökülür. Maydanozlar ince ince kıyıp servis tabağımız süslenir.

Afiyetle tüketmeniz dileğiyle.
Son Güncelleme : 17.11.2018 04:04:03

Tahinli Meze Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Tahinli Meze"
Hatay iline gittiğim zaman tahinli mezeler yedim hepsi çok güzeldi. Tahinli mezeleri evde denemek istiyorum. Tahinli közlenmiş patlıcan mezesi için gerekli olan malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır? Tahinli havuç mezesi için gerekli olan malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır? Tahinli meze hum musun malzemeleri ve yapılışı nasıldır? Detaylı bilgi verir misiniz?
Naciye . 06.10.2018 22:12:15
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018