Tahinli Meze Tahin, hem tek başına hem de çeşitli mezelerle birleştiğinde benzersiz bir lezzet sunar. Türkiye'nin Hatay ve Ege bölgelerinde yaygın olarak tüketilen tahinli mezeler, sofralara farklı bir tat katar. Bu makalede, tahinli közlenmiş patlıcan mezesi, havuçlu tahinli meze, tahinli tarator ve tahinli humus gibi dört farklı tahinli meze tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi Malzemeleri (3-4 Kişilik)
Tahinli Közlenmiş Patlıcan Mezesi Nasıl Yapılır? Patlıcanları közleyin ve soyduktan sonra incecik doğrayın. Çukur bir kaba koyup üzerine tuz, tahin ve limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir servis tabağına alın. Çukur bir tavada zeytinyağını kızdırın ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyip hafifçe kavurun. Servis tabağındaki patlıcan karışımının üzerine cevizleri ufalayın ve ince doğranmış maydanozu serpin. Kızdırdığınız kırmızı pul biberli yağı patlıcanlı karışımın üzerine gezdirin. Afiyetle tüketiniz. Havuçlu Tahinli Meze Malzemeleri
Havuçlu Tahinli Meze Nasıl Yapılır? Yoğurt, tahin ve rendelenmiş sarımsağı bir kapta iyice karıştırın. Diğer tarafta havuçları rendeleyip kısık ateşte az bir yağda kavurun. Kavrulan havuçları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyin. Üzerine portakal dilimleri ve isteğe bağlı olarak dereotu ekleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. Tahinli Tarator Malzemeleri
Tahinli Tarator Nasıl Yapılır? Süzme yoğurdu bir çatal yardımıyla iyice çırpın. Yoğurt çok katıysa biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Limon suyunu ekleyin ve çekirdeklerini çıkarın. Maydanozları yıkayıp incecik doğrayın. Yoğurdu tahinle çırpıp iyice karıştırın. Üzerine limon suyunu ve maydanozu ekleyip servis tabaklarına koyarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. Tahinli Humus Malzemeleri
Tahinli Humus Nasıl Yapılır? Nohutları haşlayıp kabuklarını soyun ve süzgeçten veya blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Sarımsağı rendeleyip tahine ekleyin. Tuz, limon suyu ve kimyonu da tahinli karışıma ilave edin. Bu karışımı nohuda ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Bir tavada yağ kızdırıp kırmızı biber ve sumak ekleyerek 10-15 saniye kavurun. Bu karışımı humusun üzerine dökün. İnce doğranmış maydanoz ile süsleyin. Afiyetle tüketmeniz dileğiyle. |