Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri

Pancar, çeşitli yemeklerde kullanılabilen çok yönlü bir sebzedir. Pancar salatası, turşusu, mezesi, çorbası ve dolması gibi farklı tariflerle sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Sağlık açısından da inanılmaz faydalı olan pancarın, mezelerini ele almadan önce bu faydalarından kısaca bahsedelim.

Pancarın Sağlık Faydaları

Pancar, hipertansiyon ve kalp hastalıkları için oldukça faydalıdır. Kan şekeri seviyesini düzenleyerek diyabet, artrit, kansızlık ve demans gibi hastalıklara karşı kullanılabilir. Pancar, kan basıncını düşürür ve enflamasyonu azaltır. İçeriğinde bulunan kolin, genel vücut sağlığı için önemli bir madde olup uykusuzluk, zihinsel fonksiyonlar, kas hareketleri ve bellekle ilgili problemlere karşı iyi gelir. Ayrıca pankar dayanıklılığı artırır ve kansere karşı mücadele etme oranını yükseltir. Damar sertliği, varis hastalığı, göz hastalıkları ve kabızlık gibi sorunlara karşı da faydalıdır. Saç ve cilt sağlığı için de kullanılabilir.

Pancar mezelerinden bahsetmeden önce, pancarın sağlık faydalarını kısaca özetledikten sonra, sofralarınızı süsleyecek ve mükemmel bir şölen yaratacak pancar mezeleri tariflerine göz atalım.

Peynirli Pancar Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 adet küçük boy pancar
  • 50 gr keçi peyniri
  • Birkaç dal taze soğan
  • Sosu için:
  • 2 diş sarımsak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli Pancar Mezesi Nasıl Yapılır?

Pancarlar yıkandıktan sonra orta boy bir tencereye alınır. Üzerini geçecek şekilde su ilavesi yapılarak haşlanır. Haşlanan pancarlar sudan çıkarılarak havlu kâğıt yardımıyla ovulup, kabukları soyulur. Pancarların iç kısımları kabak oyacağı kullanılarak oyulur. Sarımsak soyularak sıvı yağın içine rendelenir. Oyulan pancarlar sarımsaklı yağ karışımına batırılarak ovulur. Yeşil soğan ve maydanoz yıkandıktan sonra incecik kıyılır. Üzerine peynir eklenip karıştırılır. Hazırlanan harçla pancarların iç kısmı doldurulur. Pancarlar servis tabağına dizilir ve sıvı yağ ve sarımsak karışımının kalan kısmı pancarların üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Pancar Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 tane pancar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Pancar Mezesi Nasıl Yapılır?

Pancarlar bol suyla yıkanarak kabukları ince olacak şekilde soyulur. Daha sonra uygun bir tencereye alınır, üzerine yeterli miktarda su eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Pancarlar yumuşadıktan sonra sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır. Rendenin kalın kısmıyla soğuyan pancarlar rendelenir. Sarımsakların kabukları soyulup, az tuz eklenerek iyice ezilir ve yoğurdun içine eklenerek homojen şekilde karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt rendelenen pancarların üzerine ilave edilir. Dereotu incecik kıyılıp, malzemelere eklenerek karıştırılır. Hazır hale gelen yoğurtlu pancar mezesi servis tabağına alınır ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.

Afiyet olsun.

Pancarlı Patates Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane orta büyüklükte kök pancar
  • 6 tane orta boy patates
  • 2 tane haşlanmış orta boy havuç
  • 1 paket mısır
  • 2 tane közlenmiş kırmızıbiber
  • 6 tane kornişon turşu
  • 6-7 dal maydanoz ve dereotu
  • Sıvı yağ, limon ve tuz

Pancarlı Patates Mezesi Nasıl Yapılır?

Patates ve pancarlar ayrı tencereler içinde haşlanır. Haşlanan sebzeler sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan patatesler ve pancarlar ufak ufak doğranarak derin bir kabın içine alınır. Haşlanmış olan havuç küp şeklinde doğranır ve malzemelere eklenir. Devamında kornişon turşu ve közlenmiş kırmızıbiber aynı şekilde doğranır ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozla birlikte diğer malzemelere eklenir. Derin bir kâse içinde sıvı yağ, limon ve tuz harmanlanır. Hazırlanan sos doğranan sebzelere eklenip karıştırılır. Pancarlı patates mezesi servis tabağına alınarak sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Antakya Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri

Fasulye Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri