mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir.  Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle  süslemeler ve ek lezzetler katabilirsiniz.  Mantar meze bazı marketlerde hazır olarak satılmaktadır. Fakat bu mezeler hiçbir zaman evlerinizde yapacağınız mezeler kadar lezzet hissettirmez. Mantar mezesi genellikle zeytin yağı ile yapılır. Böyle yapılan mezeler çok daha lezzetli olur. Fakat imkanınız olmaz ise bu mezeyi ayçiçek yapı kullanarak ta yapabilirsiniz. Mantar mezede diğer bir önemli husus ise mantar seçimidir. Öyle ki kullanacağınız mantarın çeşidi mantar meze hazırlandıktan sonra ortaya çıkacak lezzette farklılıklar meydana getirecektir. Bunun için en iyi mantarları kullanmanızı tavsiye ederim. Şimdi sizlere mantar meze tarifini en kolay şekilde anlatacağım. Mantar mezenin yapılışına geçmeden önce bu mezenin yapılışı sırasında kullanılacak malzemelere göz atalım.

Mantar meze için gerekli olan malzemeler:
  • Bir paket kadar mantar,
  • İsteğe bağlı olarak bir ya da iki diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağını biraz geçecek zeytinyağı,
  • Bir deste maydanoz,
  • Bir miktar karabiber ve damak zevkinize göre tuz,
Yapılışı: Öncelikle mantarları temiz bir şekilde yıkayın ve ardından kabuklarını soymaya başlayın. Bu işlemi iyi yapın. İçerisinde kabuk kalır ise bu durumda mantar meze lezzetinde farklılıklar görebilirsiniz.  Kabuklarını tamamen soyduğunuz bu mantarları temiz bir şekilde tekrar yıkayın. Bu durumda hijyene önem vermelisiniz. Özellikle sebzelerde hijyen konusu çok dikkat edilmelidir. Daha sonra soyup yıkadığınız mantarların her birini 4 parça olacak şekilde doğrayın.

Mantar Meze
Diğer aşamamızda ise bir tava içerisine kullanacağınız yapı koyarak yağın kızması için ocağın orta gözüne koyunuz. Yağ kızarken sizde diğer yandan sarımsakları ince ince doğrayın ve  ince ince doğranmış sarımsakları kızmakta olan yağ içerisine ekleyin. Ve bu sarımsakların her tarafının pişmesi için iyice karıştırın.

Bir süre sarımsaklar piştikten sonra artık mantarları ekleme vakti geldir. Mantarları yavaş bir şekilde ekleyin. Bu sırada etrafa azda olsa kızgın yağ sıçrayabilir. Bunun için biraz dikkatli olun. Mantarları ekledikten sonra bolca karıştırın.  Bir süre sonra mantarlar suyunu alıp çekmeye başlayacaktır. Siz bu sırada pişirmeye devam edin. 

İşte bu aşamada artık mantar meze hemen hemen tamamlanmış sayılmaktadır. Son aşamalar olarak ise tuz, karabiber gibi malzemeleri isteğinize göre meze üzerine dökerek iyice karıştırınız.  Tüm malzemelerden sonra ince ince salatalık doğranmış maydanozları bu meze üzerine ekledikten sonra bir kez daha karıştırarak servise hazır hale getirin. Eğer kullanacağınız farklı süsleme malzemeler var ise lezzeti bozmayacak şekilde bunları da kullanarak servis yapabilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 10:23:23

Mantar Meze Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mantar Meze"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017