Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze

Avokado, tropik bir meyve olup, ana vatanı Orta Meksika'dır. Ülkemizde ise Karadeniz bölgesinde Rize'de ve Akdeniz bölgesinde Antalya civarında yetiştirilmektedir. Genel olarak Türk mutfağında yaygın olarak tüketilmeyen avokado, son yıllarda besleyici özellikleri nedeniyle mutfağımızda da kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle salata ve yemeklerde tercih edilen avokadonun en popüler kullanım şekillerinden biri ise mezedir. Farklı lezzetler içeren bu meyve, damak tadımıza da hitap etmeye başlamıştır. Avokado, yüksek kalorili ve yağlı bir yapıya sahiptir. İçeriğinde bol miktarda potasyum ve C vitamini bulunur. Avokadonun istenen lezzeti verebilmesi ve olgunlaşabilmesi için buzdolabına konmadan bekletilmesi ve iyice olgunlaştığında tüketilmesi önemlidir. Özellikle diyabet hastalarına doktorlar tarafından önerilen avokado meyvesinin bugün sizlere mezesinin tarifini vereceğiz.

Avokado Mezesinin Malzemeleri

  • İki adet olgunlaşmış avokado
  • İki tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir adet limon suyu
  • Üç diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı tuz

Avokado Mezesinin Yapılışı

Genellikle avokado, marketlerden veya manavlardan alındığında tam olgunlaşmamış olur. Bu nedenle, mezenizi yapmadan birkaç gün önce avokadoyu alıp olgunlaşması için beklemelisiniz. İstenen olgunluğa erişen avokadoların kabuklarını ince ince soyduktan sonra içlerindeki çekirdekleri çıkararak derin bir kap içerisine koyun. Avokadoları kap içerisinde püre haline getirdikten sonra, içerisine limon suyu, ezilmiş sarımsaklar, pul biber, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Karışımı iyice harmanladıktan sonra servis tabağına koyun ve birkaç dal maydanoz ile süsledikten sonra avokado mezesi servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Avokado, sağlıklı yağlar, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir meyvedir. İçerdiği sağlıklı yağlar, kalp sağlığını desteklerken, lif içeriği sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve potasyum, vücutta sıvı dengesini sağlar. Ayrıca avokado, antioksidan özellikleri sayesinde hücrelerin oksidatif stresten korunmasına yardımcı olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yeşil

25 Temmuz 2024 Perşembe

Avokado mezesini hazırlarken avokadonun tam olarak olgunlaştığından nasıl emin olabilirim? Ayrıca, mezenin tuz oranını damak tadıma göre nasıl ayarlayabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yeşil, avokadonun olgunlaştığını anlamak için hafifçe sıkabilirsin; eğer avokado yumuşak ama fazla ezilmiyorsa olgunlaşmış demektir. Ayrıca, sap kısmını çıkarıp altındaki rengine bakabilirsin; yeşil ise olgun, kahverengi ise fazla olgunlaşmış olabilir. Tuz oranını ayarlarken azar azar ekleyip tadına bakarak damak tadına uygun hale getirebilirsin. Bu şekilde mezenin tuzunu kontrol altında tutabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antakya Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Deniz Börülcesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Deniz Börülcesi Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Meze Fiyatları Nelerdir?

Meze Fiyatları Nelerdir?

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri