Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanılan yiyecekler olarak bilinmektedir. Oldukça lezzetli olan mezelerin tariflerini gelin birlikte inceleyelim kolay gelsin.

Kahvaltılık Domatesli-Biberli Kavurma Meze Malzemeleri

  • 4-5 adet orta boy taze domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Sızma zeytinyağı
  • 7-8 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı: Kahvaltılık meze yapımına domatesleri, biberleri, maydanozu bol suyla güzelce yıkayarak başlayalım. Yıkanan sebzeleri bir süzgece alarak süzülmelerini bekleyelim bizde o arada sarımsakları soyalım ve doğrama tahtasında ince kıyalım ve bir kaba alalım, süzülen domateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım. Domatesleri sarımsakların bulunduğu kaba alalım. Aynı şekilde yeşil biberleri de halka şeklinde doğrayalım, tencereye bir miktar sızma zeytinyağı koyarak kısık ateşte kızdıralım ve biberleri kızartalım. Kızaran biberleri bir tabağa alarak aynı şekilde domatesleri ve sarımsakları da tavaya yağ ekleyerek üzerine tuz, karabiberi ilave edip kızartalım. Kızaran domatesler de biberlerin üstünü süsleyecektir. İnce kıyılan maydanozları domateslerin üzerine serpiştirelim. Kahvaltılık mezemiz servis edilmesi için hazırdır.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Tarator Mezesi Malzemeleri

  • Yarım kâse tahin
  • 8-10 dal taze maydanoz
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Yarım kâse dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Kahvaltılık tarator mezesinin yapılışına ilk önce maydanozları ayıklayarak ve sonra bol suyla yıkayarak başlıyoruz. Ayıklanan ve bol suyla yıkanan maydanozları doğrama tahtasına alarak ince ince kıyalım. Dövülen cevizleri, süzme yoğurdu, tahini maydanozla karıştıralım. Tuzunu ilave ederek çok az zeytinyağı üzerinde gezdirelim. Kahvaltılık tarator mezemiz servise sunulması için hazırdır afiyet olsun.

Haşlanmış Yumurta Mezesi Malzemeleri

  • 3-4 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yeşil nane
  • Tuz
Yapılışı: Yumurtaları haşlama kabında haşlıyoruz ve halka şeklinde olacak şekilde güzelce doğruyoruz. Yumurtaları servis tabağına alarak üzerine süzme yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları ilave ediyoruz. En son olarak Yeşil naneyi üzerine yaprak yaprak süslemek amacıyla kullanıyoruz. Naneler ince ince kıyılıp içerisinde de kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Patlıcan Mezesi Malzemeleri
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet küçük soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı: Kahvaltılık meze yapılışına ilk olarak soğanları ince ince kıyarak başlayalım. Soğanları önceden hazırlamış olduğumuz tavaya alarak tavanın içerisine zeytinyağı ilave edelim ve kavuralım. Soğanların üzerine halka şeklinde doğradığımız biberleri ve tuzu da ilave ederek kavurmaya devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak kavrulan biber ve soğanların üzerine ilave edelim. Daha sonra ince ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları da tavaya ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika kadar pişirmeye devam edelim. Bu aşamadan sonra kahvaltılık mezemiz hazır duruma gelmiştir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:43:55
Kahvaltılık Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kahvaltılık Mezeler Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kahvaltılık Mezeler"
günün enönemli öğünü kahvaltı sofrasıdır.bu güzelikleri sizler sunuyorsunuz bizlerde yapıyoruz.ellinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
Arzu . 07.02.2017
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024