Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt yoksa normal yoğurdun suyunu süzerek kendinizde süzme yoğurt elde edebilirsiniz. Temiz bir tülbentte yoğurdun suyunu 1-2 saat süzdürebilirsiniz. Patlıcan, havuç, kabak, semizotu, kırmızı biber gibi malzemelerle hazırlayacağınız mezeleri süzme yoğurtla yapmanızı tavsiye ederiz.

Kabak mezesi malzemeleri

  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • Kuru nane ya da taze nane
  • 1 çay bardağı dövülmüş iç ceviz

Yapılışı: İlk olarak kabakları yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabakları rendelemeye başlamadan önce kuru soğanı yemeklik doğrayarak, zeytinyağı ile birlikte kavurmaya başlayın. Bu arada kabakları rendeleyerek sulanmadan kavrulan soğanların içine atın. Yüksek ateşte kavurma işlemine devam edin. Bu arada sıkça malzemeyi karıştırın. İçine tuzunu atabilirsiniz. Kabaklar pişince ılınması için kenara alabilirsiniz. Bu arada süzme yoğurdun içine tuzunu ve dövülmüş sarımsakları koyarak iyice karıştırın. Kabaklar ılındıysa, bunu süzme yoğurtla karıştırabilirsiniz. İçine kuru ya da taze naneyi ilave edin. Nane kabağa en fazla yakışan baharattır. Dövülmüş iç cevizleri de malzemeyle buluşturduktan sonra, servis tabağına aldığınız kabak mezesini konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Süzme yoğurtlu semizotu mezesi malzemeleri

  • 1 kase ayıklanmış semizotu yaprağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Semizotu ile yapacağınız mezeleri süzme yoğurtla yapmanızı öneriyoruz. Et, balık her türlü yemekle uyum sağlayan bu mezenin yapımı da oldukça kolay. Önce süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları, tuzu koyarak karıştırın. Semizotu yapraklarını da yoğurtla karıştırarak, servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağını gezdirerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan ezme malzemeleri

  • 2 adet topan patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Bu patlıcan ezme tarifini hazırlamak için, önce patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Közleme sırasında patlıcanları hiç delmeyin. Böylece daha lezzetli közlenirler. Bu arada süzme yoğurdun içine sarımsakları döverek ya da rendeleyerek koyun. Tuzunu da ilave edin. Patlıcanlar közlendiğinde kabuklarını soyarak, küçük olacak şekilde doğrayın. İsterseniz iyice ezerek küçültebilirsiniz. Bunları ılınınca süzme yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alınca üzerine maydanozları ince kıyarak koyabilirsiniz. Zeytinyağını gezdirdikten sonra patlıcan ezmeyi ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Süzme yoğurtlu havuç mezesi malzemeleri

  • 3 adet havuç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu

Yapılışı: Önce havuçların kabuklarını soyarak rendeleyin. Kuru soğanı ayıklayıp, yemeklik doğrayın. Tavanın içine zeytinyağını koyarak önce soğanları hafif kavurun. Daha sonra havuçları da koyarak kavurmaya devam edin. Bu arada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Tavadaki malzeme pişince biraz soğumasını bekleyerek, süzme yoğurtla karıştırın. Servis tabağına aldığınız havuç mezesinin üzerine zeytinyağı gezdirin. Üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek ikramda bulunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Süzme yoğurtlu mezeler bu şekilde çoğaltılabilir. Normal yoğurtla yapılanlara göre daha lezzetli mezeler ortaya çıkarabilirsiniz. Yoğurtla yaptığınız her türlü mezeyi süzme yoğurtla da yapma olanağınız var.

Son Güncelleme : 27.11.2018 04:56:11

Süzme Yoğurtlu Mezeler Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Süzme Yoğurtlu Mezeler"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfakları...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018