Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni mezeleri, Ermeni mutfağının özelliklerini tam olarak yansıtır. Ermeni mutfağında en fazla kullanılan malzemelerden biri kuru soğandır. Soğanın girdiği her yemek, her meze daha lezzetli olur. Bu nedenle Ermeni mezelerini beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Soğanı pişirme yöntemleri de kendilerine özeldir. Yüksek ateşte soğanı pişirmezler. Düşük ısıda soğan iyice karamelize olana kadar pişirilir. Bu nedenle kullandığınız kuru soğan miktarı da yarı yarıya azalır, ama mezelerinize harika bir tat katar. Sizler için Ermeni mezeleri arasından bazı tarifler seçtik. Umarız beğenirsiniz.

Ermeni Mezeleri Örnekleri

Topik

Bu meze tarifi, Ermeni mezeleri içinde oldukça fazla rağbet görmektedir. Ana malzemesi nohut, tahin ve patatesten oluşur. Yapımı biraz zahmetli olsa da oldukça lezzetlidir. Dışı özel bir hamurdan oluşan tarifin içine hazırlanan iç harç konulmaktadır. Bu lezzetli tarifi birlikte hazırlayalım.

  • 2 adet patates
  • 1 kase nohut
  • Biraz tahin
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Biraz karabiber ve tuz

Yapılışı: Haşlanmış patates ve nohut kıyma makinesinde çekilir. Bununla topik dış hamurunu yapacağız. Bu karışım hamur kıvamında olacak. İç malzemesi için kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Bunu kısık ateşte karamelize olana kadar pişirin. İçine karabiberi, fıstık ve üzümü ekleyin. Pişince içine biraz tahin koyarak karıştırın. Hazırlanan hamur malzemesinin içine bu harçtan koyarak yuvarlayın. Şimdi size mermer şahin denilen pamuklu bir kumaş gerekiyor. Bunun içine hamur toplarını koyun ve suyun içinde haşlayın. Daha sonra soğuyan topiklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, az da tarçın serperek sunumunuzu yapın.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Midyeli Lahana Sarma

Bu Ermeni mezesinde pirinç oldukça az kullanılıyor. Yine kuru soğan, baharatlar ve iç midye ile hazırlanan iç harçla lahana sarması yapılıyor. Bu lezzetli tarifi denemek isterseniz beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi hazırlıklara başlayabiliriz.

  • 2-3 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Biraz tuz
  • 1 çay bardağı kadar pirinç
  • Biraz iç midye
  • Sarmalık lahana

Yapılışı: Kuru soğanları ince doğrayarak yine karamelize olacak şekilde kısık ateşte uzun süre pişirin. Soğanlar suyunu çekince içine zeytinyağını ekleyerek biraz kavurun. İçine pirinci atın ve kavurmaya devam edin. Az kavrulan pirinçlerin üzerine dolmalık fıstığı, üzümü ve diğer baharatları ilave edin. İçine az miktarda toz şeker katın ve karıştırın. Bu arada lahana yapraklarını biraz haşlayın. İç midyeleri de hazırlayın ve iç harcına doğrayarak karıştırın. Bu harçla bildiğiniz gibi lahanayı sarmaya başlayın. Lahana sarmasını ocakta pişene kadar bekletin. Daha sonra sıcak olarak zeytinyağlı midyeli lahana sarmasını servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ermeni Mezeleri Çeşitleri

Ermeni mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Dediğimiz gibi, Ermeni mutfağında soğan hemen her tarifte baş köşede yer alır. Bu mutfağın kendine özel lezzetleri vardır. Bildiğimiz fasulye pilaki bile Ermeni mutfağında domates kullanılmadan yapılır. Ama içine mutlaka kereviz ilave edilir. Değişik lezzetleri sevenler Ermeni mezelerini yapmayı deneyebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Güncel

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Süslemeleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Meze Süslemeleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri