mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Ermeni Mezeleri

Ermeni mezeleri, ermeni mutfağının özelliklerini tam olarak yansıtmaktadır. Ermeni mutfağında en fazla kullanılan malzeme kuru soğandır. Soğanın girdiği her yemek, her meze daha lezzetli olur. Bu nedenle Ermeni mezelerini beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Soğanı pişirme yöntemleri de kendilerine özeldir. Yüksek ateşte soğanı pişirmiyorlar. Düşük ısıda soğan iyice karamelize olana kadar pişiyor. Bu nedenle kullandığınız kuru soğan miktarı da yarı yarıya azalır. Ama mezelerinize harika bir tat katar. Sizler için Ermeni mezeleri arasından bazı tarifler seçtik. Umarız beğenirsiniz.

Ermeni mezeleri örnekleri

Topik: Bu meze tarifi Ermeni mezeleri içinde oldukça fazla rağbet görmektedir. Ana malzemesi nohut, tahin ve patatesten oluşur. Yapımı biraz zahmetli olsa da, oldukça lezzetlidir. Dışı özel bir hamurdan oluşan tarifin içine hazırlanan iç harç konulmaktadır. Bu lezzetli tarifi birlikte hazırlayalım.
  • 2 adet patates
  • 1 kase nohut
  • Biraz tahin
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Biraz karabiber ve tuz
Yapılışı: Haşlanmış patates ve nohut kıyma makinesinde çekilir. Bununla topik dış hamurunu yapacağız. Bu karışım hamur kıvamında olacak. İç malzemesi içinde kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Bunu kısık ateşte karamelize olana kadar pişirin. İçine karabiberi, fıstık ve üzümü ekleyin. Pişince içine biraz tahin koyarak karıştırın. Hazırlanan hamur malzemesinin içine bu harçtan koyarak yuvarlayın. Şimdi size mermer şahin denilen pamuklu bir kumaş gerekiyor. Bunun içine hamur toplarını koyun ve suyun içinde haşlayın. Daha sonra soğuyan topiklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, az da tarçın serperek sunumunuzu yapın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı midyeli lahana sarma: Bu Ermeni mezesinde pirinç oldukça az kullanılıyor. Yine kuru soğan, baharatlar ve iç midye ile hazırlanan iç harçla lahana sarması yapılıyor. Bu lezzetli tarifi denemek isterseniz beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi hazırlıklara başlayabiliriz.
  • 2-3 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Biraz tuz
  • Az miktarda tuz
  • 1 çay bardağı kadar pirinç
  • Biraz iç midye
  • Sarmalık lahana
Yapılışı: Kuru soğanları ince doğrayarak yine karamelize olacak şekilde kısık ateşte uzun süre pişirin. Soğanlar suyunu çekince içine zeytinyağını ekleyerek biraz kavurun. İçine pirinci atın ve kavurmaya devam edin. Az kavrulan pirinçlerin üzerine dolmalık fıstığı, üzümü ve diğer baharatları ilave edin. İçine az miktarda toz şeker katın ve karıştırın. Bu arada lahana yapraklarını biraz haşlayın. İç midyeleri de hazırlayın ve iç harcına doğrayarak karıştırın. Bu harçla bildiğiniz gibi lahanayı sarmaya başlayın. Lahana sarmasını ocakta pişene kadar bekletin. Daha sonra sıcak olarak zeytinyağlı midyeli lahana sarmasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ermeni mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Dediğimiz gibi Ermeni mutfağında soğan hemen her tarifte baş köşede yer alır. Bu mutfağın kendine özel lezzetleri var. Bildiğimiz fasulye pilaki bile Ermeni mutfağında domates kullanılmadan yapılır. Ama içine mutlaka kereviz ilave edilir. Değişik lezzetleri sevenler Ermeni mezelerini yapmayı deneyebilir.

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2016 12:43:25

Ermeni Mezeleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ermeni Mezeleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı ol...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi; benim meze çeşitleri içerisinde en çok beğendiğim lezzetlerden bir tanesidir. Kırmızı biber mutfakta pek bayanının kullanmaktan vazgeçemediği hemen hemen her yemeğe ve salataya yakışan bir sebzedir. Oldukça s...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017