Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak meze tarifleri, Soğuk mezelere göre yapımı biraz daha zahmetli olabilen sıcak mezeler, yine de en az soğuk mezeler kadar sevilerek yiyilen bir meze türüdür. Sıcak meze türlerini ister bir çilingir sofrasında ister akşam yemeğinde isterseniz de kahvaltıda tüketebilirsiniz. Ben bu yazıda hem yemek hem kahvaltılık hem de meze olarak tüketebileceğiniz ve çok beğeneceğinize inandığım birkaç meze tarifi sunacağım.


Soğan Halkası malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağından biraz az maden sodası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pane harcı
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Soğanların kabukları soyularak yuvarlak halka şeklinde doğranır. Geniş bir kâse içerisinde un, soda, tuz, karabiber ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır. Başka bir kâse içerisinde yumurta akı ve bir tutam tuz katılaşıncaya kadar iyice çırpılır ve un hazırlanmış olan karışıma yavaş yavaş, karıştırılarak eklenir. Soğan halkaları önce unlu karışıma sonra pane hatcına batırılarak içinde sıvı yağ bulunan tavada kızartılır. Kızaran soğanlar servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.


Çerkez Tavuğu malzemeleri

  • 1 orta boy patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 dilim ekmek
  • 1 adet parçalanmış tavuk
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kişniş
  • Kırmızı toz biber
Yapılışı: Soğanlar soyulur ve küp-küp doğranır. Bir tava içerisinde sıvı yağ ile biber salçası ve soğanlar kavrulur. Tavuk parçaları su ile bir tencereye koyulur ve etler pişene kadar kaynatılır. Pişen tavuklar soğumaya bırakılır. Soğuyan etler geniş bir kapta küçük parçalar halinde didiklenir. Patatesler ayrı bir tencerede haşlanıp soyularak bir çatal yardımınyla iyice ezilir. İki dilim ekmek içi tavu suyuna baturularak patates ile karıştırılır. Bu karışıma tuz, ceviz, sarımsak, kişniş ve 2 su bardağı tavuk suyundan koyularak robotta iyiyce karıştırılır ve bir kâseye alınır. Üzerine didiklenmiş tavuk etleri de eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine yağda kızarmış kırmızı toz biber dökülür. Maydanoz ile süslenerek sıcak servis edilir.


Fırında Kaşarlı Mantar malzemeleri

  • Yarım kilo orta boy mantar
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Tuz
Yapılışı: Güzelce yıkanıp temizlenen mantarların sap kısımları çıkarılır. Bir tepsi içerisine bu mantarlar dizilir. İçlerine birer çay kaşığı tereyağı koyulur. Üzerine tuz serpilerek fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen mantarlar fırından çıkarılarak üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırında 10 dakika pişirilir. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınarak sıcak servis edilir.


Peynirli ve Baharatlı Meze malzemeleri
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 4 ince dilim kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 çorba kaşığı kuru kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı: Bir tavada sarımsak ve sıvıyağ altın sarısı olana kadar orta ateşte pişirilir. Sonrasında sarımsaklar çıkarılarak atılır. Peynir dilimleri birbirine değmeyecek şekilde bu tavaya koyulur ve kısık ateşte, birkaç kez çevrilerek pişirilir. Üzerine sirke, kekik ve karabiber eklenip ağzı kapalı olarak 2 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sıcak Meze Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Özel Meze Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Özel Meze Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Domates Kurusu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kurusu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6