Sıcak Meze Tarifleri Sıcak mezeler, soğuk mezeler kadar sık tüketilmese de, sofralara lezzet katmak için harika bir seçenektir. Bu yazıda, kolayca hazırlayabileceğiniz birkaç sıcak meze tarifini sizlerle paylaşacağım. Bu tarifler hem akşam yemeklerinde hem de özel günlerde sofralarınızı şenlendirecek. Soğan Halkası Malzemeler:
Yapılışı: Soğanların kabukları soyularak yuvarlak halka şeklinde doğranır. Geniş bir kase içerisinde un, maden sodası, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır. Başka bir kase içerisinde yumurta akı ve bir tutam tuz katılaşıncaya kadar iyice çırpılır ve unlu karışıma yavaş yavaş eklenir. Soğan halkaları önce unlu karışıma, sonra pane harcına batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran soğanlar servis tabağına alınarak sıcak servis edilir. Çerkez Tavuğu Malzemeler:
Yapılışı: Soğanlar soyulur ve küp küp doğranır. Bir tava içerisinde sıvı yağ ile biber salçası ve soğanlar kavrulur. Tavuk parçaları su ile bir tencereye koyulur ve etler pişene kadar kaynatılır. Pişen tavuklar soğumaya bırakılır. Soğuyan etler geniş bir kapta küçük parçalara ayrılarak didiklenir. Patatesler ayrı bir tencerede haşlanıp soyularak bir çatal yardımıyla iyice ezilir. İki dilim ekmek içi tavuk suyuna batırılarak patates ile karıştırılır. Bu karışıma tuz, ceviz, sarımsak, kișniș ve 2 su bardağı tavuk suyu eklenerek iyice karıştırılır ve bir kaseye alınır. Üzerine didiklenmiş tavuk etleri eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine yağda kızarmış kırmızı toz biber dökülür. Maydanoz ile süslenerek sıcak servis edilir. Fırında Kaşarlı Mantar Malzemeler:
Yapılışı: Güzelce yıkanan ve temizlenen mantarların sap kısımları çıkarılır. Bir tepsi içerisine mantarlar dizilir. İçlerine birer çay kaşığı tereyağı koyulur. Üzerine tuz serpilerek fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen mantarlar fırından çıkarılarak üzerine kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırında 10 dakika pişirilir. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınıp sıcak servis edilir. Peynirli ve Baharatlı Meze Malzemeler:
Yapılışı: Bir tavada sarımsak ve sıvı yağ altın sarısı olana kadar orta ateşte pişirilir. Sonrasında sarımsaklar çıkarılarak atılır. Peynir dilimleri birbirine değmeyecek şekilde bu tavaya koyulur ve kısık ateşte, birkaç kez çevrilerek pişirilir. Üzerine sirke, kekik ve karabiber eklenip ağzı kapalı olarak 2 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun. |