Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı meze tarifleri, mezeler yemeklerin yanında tüketilen hafif yiyeceklerdir sofrayı zengin gösteren ve bir nevi sofraları süsleyen yiyeceklerdir. Her yörenin kendine has meze tarifleri vardır o yörenin damak tadına göre değişir. Ege yöresinde daha çok otlu yapılan mezelere yer verilirken doğuda sebzeli ya da bulgurlu yoğurtlu mezeler yapılır.


Közlenmiş patlıcanlı meze yapımı için gerekli malzemeler

  • Beş altı adet patlıcan
  • Yarım kilo yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber nane tuz

Közlenmiş patlıcanlı meze nasıl yapılır?


Bu mezenin yapımı için öncelikle beş altı adet patlıcanın közlenmesi gerekir közleme işlemi fırında ocakta veya tüpte yapılabilir fakat çiğ kalmamasına özen gösterilmelidir. Patlıcanlar közlenince kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Doğranan patlıcanlar derin bir kâseye ya da karıştırma kabına alınır ve üzerine yoğurt eklenir. Yoğurt ile patlıcan iyice karıştırılır bu sırada sarımsaklar soyulur ve sarımsak döveceğin de bir miktar tuz ile dövülür ve o da patlıcanlara ilave edilip karıştırılır, karıştırma işlemi tamamlanınca sunum tabağına alınır ve bir sos tavasına iki kaşık tereyağı konulup üzerine pul biber ve nane eklenerek kavrulur ve yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirilir. Meze hazır bu mezeyi hemen her yemekle rahatlıkla sunabilirsiniz özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacaktır.


İtalyan mezesi yapımı için gerekli malzemeler

  • Bir su bardağı bezelye
  • İki adet havuç
  • İki adet patates
  • On tane kornişon turşu
  • Sekiz tane salam
  • Bir su bardağı kaşar rendesi
  • Bir su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Maydanoz

İtalyan mezesi nasıl yapılır?

Bezelyeler bir tencerede haşlanır ardından patates ve havuçlar soyulur yıkanır ve bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğranarak onlar da haşlanır ve hepsi süzülüp soğumaya bırakılır. Onlar soğurken derin bir kâse alınır içerisine bir bardak süzme yoğurt konur üzerine yarım su bardağı mayonez eklenir ve salamlar ince ince doğranır eklenir. Bu malzemeler karıştırılır ve üzerine kornişon turşu küçük küçük doğranarak eklenir soğumaya bırakılan havuç patates ve bezelye de eklenince tüm malzeme karıştırılır ve sunum tabağına alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanozlar serpilerek süslenir ve servise hazır.


Fırında kaşarlı patates mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 6-7 adet orta boy patates
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir büyük su bardağı dolusu kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber, pul biber

Fırında kaşarlı patates mezesi nasıl yapılır?

Fırında kaşarlı meze için öncelikle patatesler yıkanır ve haşlamak için tencereye alınır düdüklü tencerede haşlanırsa çok daha kısa süre de haşlanacaktır. Patatesler haşlanınca kabukları soyulur ve sıcakken derin bir kaba alınır ve üzerine iki yemek kaşığı tereyağı ve damak tadınıza göre tuz eklenip patates ezeceği ile iyice ezilir üzerine bir çay bardağı da süt eklenir ve ezmeye devam edilir içerisinde topak kalmamasına özen gösterilir. Tam olarak ezilince fırın tepsisinin içerisine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir ve üzerine kaşar peyniri rendelenip serpilir kaşarın üzerine de pul biber ve karabiber eklenip fırına sürülür yüz seksen derecede yaklaşık on beş yirmi dakika kaşar hafif kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkınca sıcak sıcak servis edilir.

Farklı Meze Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kumpir Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kumpir Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Güncel

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Çeşitli Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Çeşitli Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Topik Meze Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6