Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Meze Tarifleri

Mezeler, yemek masalarını şenlendiren ve ana yemeklerle birlikte servis edilen lezzetli atıştırmalıklar arasındadır. Bazı meze tarifleri biraz zahmetli olabilirken, bazıları da çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle zamanı kısıtlı olan kişiler açısından basit meze tariflerinin ayrı bir yeri vardır. Böyle bir keyiften mahrum kalmamanız için sizlere basit meze tariflerinden çeşitler hazırladık. Haydi, birlikte yapmaya başlayalım.

Şakşuka Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızartma için sıvı yağ

Şakşuka Mezesi Nasıl Yapılır?

Bu lezzetli mezenin çok kolay yapıldığını belirtelim. Yapmanız gereken tek şey; patatesi, patlıcanı ve biberleri temizleyip, küçük küpler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kızartmaktır. Daha sonra rendelediğiniz ya da küçük doğranmış domatesleri, dövülmüş sarımsak ve tuzla birlikte sos kıvamında pişirerek, kızarttığınız malzemelere karıştırarak hazırlıyorsunuz. Tüm yemek türlerinin yanında şakşuka ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuru Cacık Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar taze nane ya da kuru nane
  • 1 adet salatalık
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Kuru Cacık Mezesi Nasıl Yapılır?

Bilinen cacık yapılışına benzeyen bu meze de basit tariflerdendir. Ancak yemeklerinize ayrı bir keyif katacaktır. 5-10 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. İlk olarak süzme yoğurdun içine salatalığı çok ince kıyarak ekleyin. İçine tuzunu, dövülmüş sarımsağı, ince kıyılmış taze nane ya da kuru naneyi karıştırarak hazırlayın. Bunu bir servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Bu basit meze özellikle ızgaraların yanına çok yakışacaktır.

Afiyet olsun.

Kabak Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar kuru nane ve tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Kabak Mezesi Nasıl Yapılır?

Önce kabakları soyun. Bunları rendeleyip, yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında soteleyerek, içine rendelenmiş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu çekince, içine kuru naneyi ve dövülmüş cevizleri ilave ederek ocağı kapatın. Başka bir yerde süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyerek, mezenin sosunu hazırlayın. Bunu ılımış kabakların içine karıştırın. Servis tabağına alınan kabak mezesinin üzerine biraz nane serperek sofranıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Semizotu Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kase dolusu semizotu yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Semizotu Mezesi Nasıl Yapılır?

Basit ve hızlı bir şekilde hazırlanan bu meze tarifi oldukça kolaydır. Bir kasede süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Bunun içine semizotu yapraklarını ekleyin. Servis tabağına alarak, üzerine zeytinyağını gezdirerek ikramınızı yapabilirsiniz.

Basit meze tarifleri sayesinde yemeklerinizi daha keyifle yeme şansına sahip olabilirsiniz. Çalışan bir kişi bile olsanız, bu kültürü masanıza yansıtabilirsiniz. Verdiğimiz meze tariflerini artırmak mümkündür. Hiç zorlanmadan çeşitli malzemelerle evinizde farklı meze türleri hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özgüven

11 Temmuz 2024 Perşembe

Ben bu şakşuka mezesini yaparken patlıcanların kızartırken çok yağ çekmemesi için ne yapmalıyım? Bir de domates sosunu hazırlarken nelere dikkat etmeli?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özgüven,

Patlıcanların fazla yağ çekmemesi için birkaç püf noktası var. Öncelikle, patlıcanları doğradıktan sonra tuzlu suda bekletirseniz, acı suyunu bırakacak ve daha az yağ çekecektir. Ayrıca, patlıcanları kızartmadan önce iyice kurulamayı unutmayın. Kızartma işlemi sırasında yağı iyice kızdırmak da önemlidir; böylece patlıcanlar yağı hemen çekmez. Alternatif olarak, patlıcanları fırında veya az yağda tavada da pişirebilirsiniz.

Domates sosunu hazırlarken ise domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak kullanmanız daha pürüzsüz bir sos elde etmenizi sağlar. Soğanı ve sarımsağı güzelce kavurup domatesleri ekledikten sonra, sosu kısık ateşte yavaşça pişirirseniz lezzeti daha yoğun olacaktır. Baharatları da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri