Basit Meze Tarifleri Mezeler, yemek masalarını şenlendiren ve ana yemeklerle birlikte servis edilen lezzetli atıştırmalıklar arasındadır. Bazı meze tarifleri biraz zahmetli olabilirken, bazıları da çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle zamanı kısıtlı olan kişiler açısından basit meze tariflerinin ayrı bir yeri vardır. Böyle bir keyiften mahrum kalmamanız için sizlere basit meze tariflerinden çeşitler hazırladık. Haydi, birlikte yapmaya başlayalım. Şakşuka Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Şakşuka Mezesi Nasıl Yapılır? Bu lezzetli mezenin çok kolay yapıldığını belirtelim. Yapmanız gereken tek şey; patatesi, patlıcanı ve biberleri temizleyip, küçük küpler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kızartmaktır. Daha sonra rendelediğiniz ya da küçük doğranmış domatesleri, dövülmüş sarımsak ve tuzla birlikte sos kıvamında pişirerek, kızarttığınız malzemelere karıştırarak hazırlıyorsunuz. Tüm yemek türlerinin yanında şakşuka ikramı yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kuru Cacık Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Kuru Cacık Mezesi Nasıl Yapılır? Bilinen cacık yapılışına benzeyen bu meze de basit tariflerdendir. Ancak yemeklerinize ayrı bir keyif katacaktır. 5-10 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. İlk olarak süzme yoğurdun içine salatalığı çok ince kıyarak ekleyin. İçine tuzunu, dövülmüş sarımsağı, ince kıyılmış taze nane ya da kuru naneyi karıştırarak hazırlayın. Bunu bir servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Bu basit meze özellikle ızgaraların yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun. Kabak Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Mezesi Nasıl Yapılır? Önce kabakları soyun. Bunları rendeleyip, yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında soteleyerek, içine rendelenmiş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu çekince, içine kuru naneyi ve dövülmüş cevizleri ilave ederek ocağı kapatın. Başka bir yerde süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyerek, mezenin sosunu hazırlayın. Bunu ılımış kabakların içine karıştırın. Servis tabağına alınan kabak mezesinin üzerine biraz nane serperek sofranıza alabilirsiniz. Afiyet olsun. Semizotu Mezesi İçin Gerekli Malzemeler
Semizotu Mezesi Nasıl Yapılır? Basit ve hızlı bir şekilde hazırlanan bu meze tarifi oldukça kolaydır. Bir kasede süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Bunun içine semizotu yapraklarını ekleyin. Servis tabağına alarak, üzerine zeytinyağını gezdirerek ikramınızı yapabilirsiniz. Basit meze tarifleri sayesinde yemeklerinizi daha keyifle yeme şansına sahip olabilirsiniz. Çalışan bir kişi bile olsanız, bu kültürü masanıza yansıtabilirsiniz. Verdiğimiz meze tariflerini artırmak mümkündür. Hiç zorlanmadan çeşitli malzemelerle evinizde farklı meze türleri hazırlayabilirsiniz. |
Özgüven
11 Temmuz 2024 PerşembeBen bu şakşuka mezesini yaparken patlıcanların kızartırken çok yağ çekmemesi için ne yapmalıyım? Bir de domates sosunu hazırlarken nelere dikkat etmeli?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Özgüven,
Patlıcanların fazla yağ çekmemesi için birkaç püf noktası var. Öncelikle, patlıcanları doğradıktan sonra tuzlu suda bekletirseniz, acı suyunu bırakacak ve daha az yağ çekecektir. Ayrıca, patlıcanları kızartmadan önce iyice kurulamayı unutmayın. Kızartma işlemi sırasında yağı iyice kızdırmak da önemlidir; böylece patlıcanlar yağı hemen çekmez. Alternatif olarak, patlıcanları fırında veya az yağda tavada da pişirebilirsiniz.
Domates sosunu hazırlarken ise domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak kullanmanız daha pürüzsüz bir sos elde etmenizi sağlar. Soğanı ve sarımsağı güzelce kavurup domatesleri ekledikten sonra, sosu kısık ateşte yavaşça pişirirseniz lezzeti daha yoğun olacaktır. Baharatları da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!