Kumpir Mezeleri

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra kabuğu yarılır. İç miktarını artırmak amaçlı bir başka patates daha kesilerek içinin yarısı ya da hepsi bunun içine ek edilir.

İçine tuz ve tereyağı ya da margarin eklenip karıştırarak ezilir. Klasik model kabuğunun içinde servis edilir. Çoğunlukla yalın halinin üst kısmına farklı mezeler ve soslar konur.

Tarif Evde Kumpir 1. Tarifi

  • Büyükçe bir patates
  • Sosis ya da salam
  • Mısır (haşlanmış yada konserve)
  • Bezelye (haşlanmış yada konserve)
  • Kornişon turşusu (doğranmış)
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Mayonez
  • Ketçap
Yapılışı: Fırınınızı 250 derecede ısıtınız. Patatesleri yıkayıp, kurulayıp teker teker alüminyum folyoya sarınız. Fırın ısınınca patatesleri en üst rafta ızgara üstünde pişiriniz. Patateslere kürdan batırarak pişmesini muayene ediniz. Patatesler pişince bıçakla ortadan yarınız. Patatese öncesinde belli bir süre tereyağı koyunuz. Çatalla patatesin kabuklarına kayıp vermeden patatesin içini ezerek püre haline getiriniz. ileri ki zamanlarda başka malzemelerden dilediğiniz denli ek ediniz ve karıştırınız. En son arzunuza göre ketçap ekleyiniz.

2. Tarif
  • 3-4 adet iri patates
  • 3 orta boy kaşık tereyağı
  • 6 çorba kaşığı rendeli kaşar peyniri
Garnitur İçin:
  • Mısır
  • Bezelye
  • Haşlanmış havuç
  • Yeşil ya da kara zeytin
  • Yeşil acı biber
  • Küp küp doğranmış domates
  • Kornişon turşu
  • Ketçap
  • Mayonez
Yapılışı: Patatesleri yıkayıp kurulayın.
Önceden ısıtılmış Fırında 190 derecede 1-1 ,5 saat pişirin. Patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip 2 yana açın. İçi açılmış patatesin üst kısmına birer orta boy kaşık tereyağı ve rendeli kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin.
İnce ince kıyılmış biber, domates ve mısır tanelerini ve başka garnitürleri patateslerin üst kısmına koyup üst kısmına ketçap ve mayonez ile anında servis yapabilirsiniz.

3. Tarif Kumpir amaçlı Malzemeler
  • Patates,
  • garnitür,
  • kaşar peyniri,
  • tuz,pul biber,
  • tereyağı
Kumpir Yapılışı: Patatesleri ocakta haşlayın sonra haşlanan patatesleri ezin,ezerken içlerinde minik küçük tere yağını ekleyin ve iyice karıştırın bu karışımı bir tepsiye yayım üst kısmına de garnitürü yayıp fırına verin 15 dk sonra fırından çıkarıp üst kısmına rendeli kaşarları yayım az pul biberi üst kısmına serpin ve bir daha fırına verin 5 10 dakika bekletin ve fırından alın.

4.Tarif Tepside Kumpir Tarifi' Malzemeleri
  • 5 büyük boya uzak olmayan patates
  • 250 g sosis
  • 1 bardak rendeli kaşar peynir
  • 3 domates
  • 3 adet közlenmiş konserve kırmızı biber
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 1 minik konserve mısır
  • 5-6 salatalık (kornişon) turşu
  • Ketçap, mayonez
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Patatesleri haşlayın. İkiye bölerseniz daha hızlı haşlanır. Haşlanan patatesleri soyup sıcakken çatal yardımıyla püre yapın. İsterseniz içerisine bir kaşık tereyağ ekleyebilirsiniz. Tuz da ekleyip karıştırın. ileri ki zamanlarda yağladığınız borcama iyice yayın. Üst kısmına de kaşarı serpin. Domatesleri rendeleyin ve 1/2 çay bardağı sıvı/akışkan yağ ile belli bir süre kavurun. Halka biçiminde dilimlediğiniz sosisleri de ekleyip beraber kavurun. ileri zamanlarda sıcakken patatesin üzerine yayınız. Sonrasında pul biber ve salatalık turşularını zar büyüklüğünde doğrayın. Suyunu süzdüğünüz mısır ve garnitürü de ekleyip tamamını harmanlayın. Karışımı sosislerin üzerine yayınız.

Kumpir Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kumpir Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Balığın Yanına Meze
Balığın Yanına Meze
Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul salatası olmazsa olm...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kola...
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4 çeşit ...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin lezzetle tüketilmesi için ana yemeklerin yanında eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mez...
Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Balığın Yanına Meze
Balığın Yanına Meze
Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul salatası olmazsa olm...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kola...
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit olması sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına yapılabilir. Fakat bu mezeler doyurucu amaç...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze çeşitleri, 25'i aşkın meze çeşitleri mevcuttur. Yolunuz Antakya'ya düşmüşse bu lezzetl...
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle...
Meze Sofrası
Meze Sofrası
Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sofralardan eksik edilmeyen, sofraların daha zengin olmasını sağlayan atıştırmalık hafif yi...
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetle...
Yoğurt Mezeleri
Yoğurt Mezeleri
Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra,acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin ...
Ermeni Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Ermeni mezeleri, ermeni mutfağının özelliklerini tam olarak yansıtmaktadır. Ermeni mutfağında en fazla kullanılan malzeme kuru soğandır. Soğanın girdiği her yemek, her meze daha lezzetli olur. Bu nedenle Ermeni mezelerini beğeneceğinizi tahmin...
Domatesli Meze
Domatesli Meze
Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmaktadır. Fakat bu...
Meze Tarifleri Oktay Usta
Meze Tarifleri Oktay Usta
Meze Tarifleri Oktay Usta, mezeler özenli sofraların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Ülkemizde özellikle Güney doğu ve Ege bölgelerinin onlarca meze çeşidi vardır. Hazırlaması son derece kolay olan bu meze çeşitleri ile sizlerde sofralar...
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı Mezeler
Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmektedir. Ev hanımları bu lezzetleri sofralarında bolca bulundurmakta ve yapmaktadı...
Meze Nedir
Meze Nedir
Meze nedir sorusu çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Dünya yemek literatüründe ordövr ismi ile anılmaktadır. Dünyada, Orta Doğu de ve Türkiye de özel bir yere sahip olup hafifliği, lezzeti ile kendine hayran bırakan soğuk yemeklerdir. Çe...
Balık Mezeleri
Balık Mezeleri
Balık mezeleri, balıkla birlikte yenilecek mezelerde balıkla uyum sağlamalıdır. Geçmişten itibaren balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börü...
Patatesli Mezeler
Patatesli Mezeler
Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük herkesin damak tadına uygun beğenerek tükettiği bir besin maddesidir. Patates k...
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri
Ege Mezeleri, Ülkemizde ege bölgesi meze yönünden oldukça gelişmiştir. Birçok meze farklı şekillerde egede yapılmaktadır. Ege mezeleri çok eski zamanlardan beri ülkemiz insanları tarafından çok beğenilmektedir. Günümüzde de hale mü...
Özel Meze Tarifleri
Özel Meze Tarifleri
Özel meze tarifleri, hepimiz evlerimizde mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamıyor ...
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze
Balık yumurtasıyla yapılan meze, aslında birçok kişinin bildiği tarama mezedir. Balık yumurtasının maddi olarak biraz yüksek olmasından olsa gerek ki bu meze sadece insanlarında özel günlerinde, özel davetlerinde yapılan bir yiyecek halin...
Patlıcan Meze
Patlıcan Meze
Patlıcan meze, özellikle güney illerimizde yoğun yapılan meze türlerinden biridir. Genellikle patlıcanın közlenmesiyle yapılır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcanın yemekleri, salata şeklinde hazırlanması, meze yapılması yay...
Fasulye Mezeleri
Fasulye Mezeleri
Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmek...
İzmir Meze
İzmir Meze
İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tek başına servis edilir.
Meze Tabağı
Meze Tabağı
Meze Tabağı; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. Tabağın hazırlandığı duruma göre 4 ile 12 çeşit arasında değişen karışık mezelerle sunulur. Ülkemizde...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Rum Mezeleri
Rum Mezeleri
Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfakları...
Meze Sofrası
Meze Sofrası
Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sof...
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarif...
Yoğurt Mezeleri
Yoğurt Mezeleri
Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir mez...
Ermeni Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Ermeni mezeleri, ermeni mutfağının özelliklerini tam olarak yansıtmaktadır. Ermeni mutfağında en fazla kullanılan malzeme kuru soğandır. Soğanın girdi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Meze Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018