Çeşitli Meze Tarifleri Mezelerin Önemi ve Hazırlanışı Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mezeler, genellikle soğuk servis edilen ve çilingir sofralarının vazgeçilmezidir. Meze çeşitleri, hazırlama zorluklarına göre farklılık gösterebilir; kimi basit ve hızlı, kimi ise biraz daha zahmetli olabilir. Ancak ister zahmetli ister basit olsun, mezeler hem sofralarda lezzet katmakta hem de sohbetler sırasında keyifli bir eşlikçi olmaktadır. İşte sizler için birkaç meze tarifi. Umarım beğenirsiniz. Közde Patlıcan Salatası Malzemeleri
Yapılışı: Patlıcan ve biberler harlı ateşte közlenir, kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Soğan ve sarımsaklar da soyulup küçük küçük doğranarak patlıcan ve biberlerin içine eklenir. Son olarak tuz ve tercihe göre zeytinyağı eklenip tüm malzemeler karıştırılır ve soğuk olarak servis edilir. Ezme Malzemeleri
Yapılışı: Soğanlar yıkanıp soyulduktan sonra rondodan geçirilip bir kaba alınır. Biberler yıkanıp içi temizlenir ve rondoya koyulur. Üzerine yıkanmış maydanozlar, sarımsaklar, salatalıklar ve yıkanıp dörde bölünmüş domatesler ile salça eklenerek hepsi rondodan geçirilir. Rondodan geçen malzemeler soğanların üzerine eklenir. Son olarak yağ, tuz, sumak ve köri eklenerek iyice karıştırılır. Soğuk olarak servis edilir. Barbunya Pilaki Malzemeleri
Yapılışı: Barbunyalar akşamdan sıcak suda ıslatılır. Bir tencere içerisine sıvı yağ eklenir. Soğanlar piyazlık doğranıp tencereye eklenir ve kavrulur. Üzerine, yemeklik doğranan domatesler ile salça ve biber de eklenerek kavurmaya devam edilir. Akşamdan ıslatılmış ve suyu süzülmüş barbunya, su ve tuz da eklenir ve barbunya piştikten sonra ocaktan alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek soğuk servis edilir. Ev Yapımı Maraş Çemeni Malzemeleri
Yapılışı: İlk önce etler iyice pişene kadar haşlanır. Derin bir kaba pul biber, baharatlar ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. Etin suyu süzülerek malzemeler kek kıvamına gelene kadar, yavaş yavaş kaptaki malzemelere eklenir. Bir tavada tereyağı ve sızma zeytinyağı kızartılır ve kızgın halde karışıma eklenir. Son olarak tuz ayarı yapılır. Üzeri kapalı olarak 12 saat bekletilir. Beklemiş çemen kavanozlara koyularak buzdolabında saklanır. Afiyet Olsun. |
Nurdane
13 Temmuz 2024 CumartesiPatlıcanları közlerken kabuklarını soymakta zorlandım, siz de aynı sorunu yaşadınız mı? Herkese afiyet olsun!
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiNurdane hanım, patlıcanların kabuklarını soymakta zorlanmanız gayet normal. Közledikten sonra patlıcanları bir poşete koyup 5-10 dakika bekletirseniz, kabuklarının daha kolay soyulduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun!