Çerkez Mezeleri Çerkez mezeleri, özellikle Çerkez tavuğu ile bilinir ve genellikle otel yemeklerinde, toplantı yemeklerinde, davetlerde ve özel hazırlanmış yemeklerin yanında sunulmaktadır. Mezeler, doyurucu olma amaçlı değil, sofralara renk ve lezzet katmak için tercih edilir. Çerkez tavuklu mezeler, Rakı sofralarında sıkça kullanılır. Çerkez tavuğu mezesinin tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Tavuklu Çerkez Mezesi Tarifi Malzemeler
Tavuklu Çerkez Mezesi Nasıl Yapılır? Tavuğu iyice yıkayarak derin bir kaba koyun ve üzerini hafif su geçecek şekilde pişirin. Bir parça tavuğu ayırıp geri kalanını didikleyerek ince ince ayırın. Tavuk suyunu derin bir kaba alın. Galeta ununu karıştırın ve didiklediğiniz tavuk etlerini, dövülmüş sarımsağı da katarak iyice ezin. Pul biberi ekledikten sonra iyice karıştırın. Macun kıvamına getirin ve 3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içini de ilave edin. Daha sonra tuz ekleyin. Tereyağını kızdırıp pul biber ile karıştırarak ocaktan alın. Hazır duruma gelen mezenizi servis yaparken üzerine ayırdığınız didiklenmiş tavuğu serin ve iri cevizlerle zeytinyağı ile süsleyin. İşte Çerkez mezesinin bir başka tarifi: Çerkez Mezesi Tarifi Malzemeler
Çerkez Mezesi Nasıl Yapılır? Tavuğu iyice temizledikten sonra haşlayın. Ayıklanmış cevizi et makinesinden önce bir defa çekin, sonra içine bayat ekmek ve kırmızıbiber koyup bu işlemi tekrar edin. Bu işlemi yaparken süzülen yağları bir kaba biriktirin. Tavuğun suyundan kepçeyle alarak cevize koyun ve sulandırın. Boza kıvamı alana kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek istediğiniz kıvama getirin. Tavuğu kemiklerinden ayırın ve ufak ufak didikleyin. Tavuk etlerinin içine karabiber ve tuz serpip karıştırın. Mezeniz hazır hale gelmiş olur. Damak tadına uygun ise ikram edilirken üzerine cevizli karışımı dökerek etleri kaplayın. En üste ise ceviz yağını koyun. Böylece tamamen ikram edilecek duruma gelir. İşte annemin yaptığı bir meze tarifi de şöyle: Çerkez Mezesi Tarifi Malzemeler
Çerkez Mezesi Nasıl Yapılır? Tavuklar, bütün soğanlar, tuz ve üzerini örtecek kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan tavuklar, küçük küçük bir kabın içine didiklenir. Suyu dökülmemelidir çünkü kullanılacaktır. Cevizler ve bayat ekmek içleri robotta ince ince çekilir. Çekilmiş ceviz ve ekmek içlerine, dövülmüş sarımsak ve kırmızı toz biber de ilave edilmelidir. Kenarda bekletilen tavuk suyu ise yavaş yavaş kuru karışıma eklenmelidir. Boza kıvamına gelince karışımın yarısı didiklenmiş tavukların üzerine alınır ve iyice karıştırılır. Bunu yaptıktan sonra mezeniz hazır hale gelir. Sunumunu yapabilirsiniz. |