Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Atıştırmalık Mezeler

Atıştırmalık mezeler, ana yemeklerden önce servis edilerek mideyi yatıştırmak ve ana yemekler için iştah açmak amacıyla tüketilen lezzetlerdir. Bu mezeler genellikle hafif ve sindirimi kolay malzemelerle hazırlanır. Atıştırmalık mezeler, ana yemeklerin sunumuna kadar tüketilebileceği gibi, ana yemeklerle birlikte de farklı tatlar sunar. Şimdi, bazı lezzetli atıştırmalık meze tariflerine göz atalım. Hepinize kolay gelsin.

Deniz Börülcesi Mezesi Malzemeleri

  • 500 gram deniz börülcesi
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Deniz börülcelerini bir kaba alarak kılçıklarını ayıklayın. Ayıklanan börülceleri bol suyla yıkayın ve haşlamak için bir tencereye alın. Üzerine su ekleyerek haşlamaya bırakın. Deniz börülceleri haşlandığında süzgece alarak süzülmesini bekleyin. İçine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından limon suyunu, tuzu, dövülmüş sarımsağı ve zeytinyağını ekleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kırmızı Lahana Mezesi Malzemeleri

  • 1 adet kırmızı lahana
  • 2 adet yeşil elma
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Kırmızı lahana yıkanıp ince ince kıyılır. Aynı şekilde yeşil elmalar rendelenir. Bir tava içerisine tereyağı ilave edilerek kısık ateşte eritilir ve üzerine ince ince kıyılan kırmızı lahanalar eklenerek kavrulur. Ardından rendelenmiş elmalar da eklenerek kavurmaya devam edilir. Yaklaşık 10 dakika kadar kavurduktan sonra karışımı ocaktan alın ve bir servis tabağına koyun. Ayrı bir kapta sirke, şeker, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın ve bu sosu servis tabağındaki malzemelerin üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Fasulye-Havuç Mezesi Malzemeleri

  • 1 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 1-2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Sosu İçin Malzemeleri

  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kase çekirdekleri ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin

Hazırlanışı:

Akşamdan ılık suya koyulan fasulyeleri bir tencereye alarak kaynaması için ocağa koyun. Fasulyeler haşlanıncaya kadar soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Aynı şekilde havuçları da bol su ile yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyin. Soğanları ve havuçları bir kaba alın. Haşlanan fasulyeleri süzgece alarak süzülmesini sağlayın ve soğan ve havuç karışımına ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, tuz ve çekirdekleri alınmış zeytinleri karıştırarak diğer malzemelerin üzerine ilave edin.

Afiyet olsun.

Tarator Mezesi Malzemeleri

  • Birkaç dilim bayat ekmek içi
  • Bir fincan dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • Yarım adet limon
  • Mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu, nane

Hazırlanışı:

Öncelikle bayat ekmeklerin içini bir rendeden geçirerek ya da robotta ezerek bir kaba alın. Ekmek rendesinin içerisine dövülmüş ceviz içlerini ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, süzme yoğurt, limon suyu, mayonez, dövülmüş sarımsak, tuz, ince kıyılmış dereotu ve naneleri karıştırarak bayat ekmek ve ceviz karışımına ekleyin. İyice harmanladıktan sonra servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Semizotu Mezesi Malzemeleri

  • Bir demet semizotu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir kase süzme yoğurt
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle taze olarak temin ettiğiniz semizotlarının kök kısımlarını yapraklarından ayırın. Yaprakları ayrılmış semizotunu bol suyla yıkayın ve doğrama tahtasında ince ince kıyın. Daha sonra kıyılmış semizotunu geniş bir kaba alın ve üzerine dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyin. İsteğe bağlı olarak baharat çeşitleri de eklenebilir. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mustafa Kaan

21 Temmuz 2024 Pazar

Deniz börülcesi mezesi yaparken börülceleri haşladıktan sonra kabuklarını soymak zorunda mıyım? Ayrıca limon suyu yerine elma sirkesi kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mustafa Kaan,

Deniz börülcesi mezesi yaparken börülceleri haşladıktan sonra kabuklarını soymanız gerekmektedir. Bu, börülcenin daha lezzetli ve yenilebilir bir kıvama gelmesini sağlar. Kabukları soymak biraz zahmetli olabilir, ancak sonucun buna değeceğini göreceksiniz.

Limon suyu yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Elma sirkesi, mezeye farklı bir tat katacaktır ve limon suyu kadar güzel bir asidik denge sağlayabilir. Ancak, damak zevkinize göre miktarını ayarlamanızda fayda var. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri