Atıştırmalık Mezeler

Atıştırmalık Mezeler

Atıştırmalık mezeler, ana yemeklere başlamadan önce ana yemekler servis yapılana kadar midenin yatışması için tüketilen mezelerdir. Atıştırmalık mezeler çok hafif içerikli olarak yapılır ve içeriğinde kullanılan malzemeler mideyi tam anlamıyla doyurmayacak şekilde hazırlanır. Bu mezeler ana yemeklerin servise sunulacağı zamana kadar tüketilebileceği gibi ana yemeklerle de tüketildiğinde faklı lezzet oluşturacaktır. Hadi atıştırmalık mezeleri tariflerini birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Deniz Börülcesi Mezesi Malzemeler:
  • 500 gram deniz börülcesi
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Bir adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı: Deniz börülceleri bir kaba alınarak güzelce kılçıkları ayıklanır. Ayıklanan börülceler bol suyla yıkanarak haşlanması için bir tencereye alınır ve tencerenin üzerine su eklenerek haşlamaya bırakılır. Deniz börülceleri haşlanınca süzgece alıp süzülmesi için bekleyin. İçine kabukları soyularak küp küp doğranmış olan domatesleri ilave edin. Ardından limonu, tuzu, dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını ilave ederek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırmızı Lahana Mezesi Malzemeler:
  • 1 adet kırmızı lahana
  • 2 adet yeşil elma
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı: Kırmızı lahanayı yıkayarak ince ince kıyalım. Aynı şekilde yeşil elmaları rendeden geçirebiliriz. Bir tava içerisine tereyağı ilave ederek kısık ateşte kavurun ve kavrulan tereyağı üzerine ince ince kıyılan kırmızı lahanaları ekleyerek kavrulmasını sağlayın. Ardından elmaları da lahanaların üzerine ilave ederek kavurmaya devam edelim. Aşağı yukarı 10 dakika kadar kavurmak gerekli. Kavrulan malzemeleri ocaktan alıp bir servis tabağına koyalım. Ayrı bir kapta sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi harmanlayarak sos şeklinde servis tabağında bulunan malzemelerin üzerine ilave edelim. Afiyet olsun.

Fasulye-Havuç Mezesi Malzemeler:
  • 1 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 1-2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Sosu İçin Malzemeler:

  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kase çekirdekleri ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin
Hazırlanışı: Akşamdan ılık suya koyulan fasulyeleri bir tencereye alarak kaynaması için ocağı kısık ateşte açalım. Fasulyeler haşlanıncaya kadar soğanları soyalım ve halka halka doğrayalım. Aynı şekilde havuçları da bol su ile yıkayarak kabuklarını soyup rendeden geçirelim. Soğanları ve havuçları bir kaba alalım. Haşlanan fasulyeleri süzgece alıp süzülmesini sağladıktan sonra onları da soğan ve havuç karışımına ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı, limonu, elma sirkesini, tuzu ve çekirdekleri alınmış olan zeytinleri harmanlayarak diğer malzemelerin üzerine ilave edelim. Afiyet olsun.

Tarator Mezesi Malzemeler:
  • Birkaç dilim bayat ekmek içi
  • Bir fincan dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • Yarım adet limon
  • Mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu, nane
Hazırlanışı: Öncelikle bayat ekmeklerin içini bir rendeden geçirerek yada robotta ezerek bir kaba alalım. Ekmek rendesinin içerisine dövülmüş olan ceviz içlerini de ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı, süzme yoğurt, limon, mayonez, dövülmüş sarımsak, tuz, ince ince kıyılmış dereotu ve ince ince kıyılmış olan naneleri de karışım haline getirerek bayat ekmekle ceviz içinin karıştırıldığı kaba ilave edelim. Afiyet olsun.

Semizotu Mezesi Malzemeler:
  • Bir demet semizotu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir kase süzme yoğurt
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle taze olarak temin ettiğimiz semizotu kök kısımlarını yapraklarından ayıralım. Yaprakları ayrılmış olan semizotu bol suyla yıkanarak doğrama tahtasına alınır ve ince ince kıyılır. Sonra kıyılan semizotu geniş bir kaba alınarak üzerine dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt, sızma zeytinyağı ve tuz ilave edilir. İsteğe bağlı olarak baharat çeşitleri ilave edilebilir. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 26.11.2018 10:31:32

Atıştırmalık Mezeler Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Atıştırmalık Mezeler"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018