mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Atıştırmalık Mezeler

Atıştırmalık mezeler, ana yemeklere başlamadan önce ana yemekler servis yapılana kadar midenin yatışması için tüketilen mezelerdir. Atıştırmalık mezeler çok hafif içerikli olarak yapılır ve içeriğinde kullanılan malzemeler mideyi tam anlamıyla doyurmayacak şekilde hazırlanır. Bu mezeler ana yemeklerin servise sunulacağı zamana kadar tüketilebileceği gibi ana yemeklerle de tüketildiğinde faklı lezzet oluşturacaktır. Hadi atıştırmalık mezeleri tariflerini birlikte yapalım. Hepinize kolay gelsin.

Deniz Börülcesi Mezesi Malzemeler: 
  • 500 gram deniz börülcesi 
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Bir adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 diş sarımsak 
Hazırlanışı: Deniz börülceleri bir kaba alınarak güzelce kılçıkları ayıklanır. Ayıklanan börülceler bol suyla yıkanarak haşlanması için bir tencereye alınır ve tencerenin üzerine su eklenerek haşlamaya bırakılır. Deniz börülceleri haşlanınca süzgece alıp süzülmesi için bekleyin. İçine kabukları soyularak küp küp doğranmış olan domatesleri ilave edin. Ardından limonu, tuzu, dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını ilave ederek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Atıştırmalık Mezeler
Kırmızı Lahana Mezesi Malzemeler: 
  • 1 adet kırmızı lahana
  • 2 adet yeşil elma 
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı: Kırmızı lahanayı yıkayarak ince ince kıyalım. Aynı şekilde yeşil elmaları rendeden geçirebiliriz. Bir tava içerisine tereyağı ilave ederek kısık ateşte kavurun ve kavrulan tereyağı üzerine ince ince kıyılan kırmızı lahanaları ekleyerek kavrulmasını sağlayın. Ardından elmaları da lahanaların üzerine ilave ederek kavurmaya devam edelim. Aşağı yukarı 10 dakika kadar kavurmak gerekli. Kavrulan malzemeleri ocaktan alıp bir servis tabağına koyalım. Ayrı bir kapta sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi harmanlayarak sos şeklinde servis tabağında bulunan malzemelerin üzerine ilave edelim. Afiyet olsun.

Fasulye-Havuç Mezesi Malzemeler: 
  • 1 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 1-2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Sosu İçin Malzemeler:

  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kase çekirdekleri ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin
Hazırlanışı: Akşamdan ılık suya koyulan fasulyeleri bir tencereye alarak kaynaması için ocağı kısık ateşte açalım. Fasulyeler haşlanıncaya kadar soğanları soyalım ve halka halka doğrayalım. Aynı şekilde havuçları da bol su ile yıkayarak kabuklarını soyup rendeden geçirelim. Soğanları ve havuçları bir kaba alalım. Haşlanan fasulyeleri süzgece alıp süzülmesini sağladıktan sonra onları da soğan ve havuç karışımına ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı, limonu, elma sirkesini, tuzu ve çekirdekleri alınmış olan zeytinleri harmanlayarak diğer malzemelerin üzerine ilave edelim. Afiyet olsun.

Tarator Mezesi Malzemeler: 
  • Birkaç dilim bayat ekmek içi
  • Bir fincan dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • Yarım adet limon
  • Mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dal dereotu, nane
Hazırlanışı: Öncelikle bayat ekmeklerin içini bir rendeden geçirerek yada robotta ezerek bir kaba alalım. Ekmek rendesinin içerisine dövülmüş olan ceviz içlerini de ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı, süzme yoğurt, limon, mayonez, dövülmüş sarımsak, tuz, ince ince kıyılmış dereotu ve ince ince kıyılmış olan naneleri de karışım haline getirerek bayat ekmekle ceviz içinin karıştırıldığı kaba ilave edelim. Afiyet olsun.

Semizotu Mezesi Malzemeler
  • Bir demet semizotu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir kase süzme yoğurt
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Öncelikle taze olarak temin ettiğimiz semizotu kök kısımlarını yapraklarından ayıralım. Yaprakları ayrılmış olan semizotu bol suyla yıkanarak doğrama tahtasına alınır ve ince ince kıyılır. Sonra kıyılan semizotu geniş bir kaba alınarak üzerine dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt, sızma zeytinyağı ve tuz ilave edilir. İsteğe bağlı olarak baharat çeşitleri ilave edilebilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 10:20:17

Atıştırmalık Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Atıştırmalık Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebz...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Salata Meze Çeşitleri

Salata meze çeşitleri, Türk mutfağı salata meze çeşitleri bakımından zengin bir mutfaktır. Neredeyse her sebzeden salata ve meze yapılabilmektedir. Salata meze çeşitleri sofraları süslemek ve zengin bir sunum elde edebilmek için b...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017