Pratik Meze TarifleriÜlkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizler de kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu mezelerin hepsini söyleme gibi bir ihtimalimiz söz konusu değildir. Bu nedenle, ülkemizde en fazla tüketilen ve insanlar tarafından en çok ilgi gören mezelerden bazılarını pratik bir şekilde sizlere sunacağız. Taze Fasulye Mezesi Malzemeleri
Taze Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?Birçok yemeğin yanında meze olarak kullanabileceğiniz taze fasulye mezesi, insanlar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Bu nedenle, ülkemizin her bir yanına yayılmış olan bu mezenin tarifini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle taze fasulyeleri doğrayarak tencereye yerleştirin. Ardından, domateslerin kabuklarını soyarak bunları da tencereye ekleyin. Damak zevkinize göre tuzu ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kavurun. Kavurduğunuz bu fasulyeleri sıcak sıcak kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın. Yaklaşık iki gün ters bir şekilde beklettikten sonra artık taze fasulye mezesi hazırdır. Afiyet olsun. Sosisli ve Kaşarlı Patates Püresi Malzemeler
Sosisli ve Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?Birçok insanın severek tükettiği bu meze, bazı insanların vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. İster kahvaltıda, ister yemeklerin yanında çok yakışan bu meze sofralarınızı süsleyecektir. Üstelik yapılışının hızlı ve pratik olması, bu mezeyi insanların tercihleri sırasında üst seviyelere taşımaktadır. Kullanılan malzeme miktarının az olması da bu mezeyi daha cazip hale getirmektedir. Yapılışı ise; ilk olarak haşlanan patatesleri krema ve yağ ile ister el ile ister robot ile püre haline getirilerek başlar. Bir yandan da sosisleri ayrı bir tavada iyice pişirin. İstediğiniz baharatları sosis üzerine kullandıktan sonra bu sosisleri patates püresi ile karıştırarak fırına verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 30 dakika sonra üzerine kaşar peyniri ilave ettikten sonra artık meze hazırdır. İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Rus Salatası Malzemeler
Rus Salatası Nasıl Yapılır?Rus salatası, ülkemizde oldukça bol bir şekilde tüketilen mezeler arasındadır. İster sabah kahvaltılarında, ister yemekler yanında soğuk olarak tüketilen bu meze, yapılış olarak oldukça kolaydır. Eğer bu mezeyi tamamen kendiniz yapmaya çalışırsanız, gerekli olan garnitürü hazırlamanız uzun sürebilir. Fakat marketten aldığınız garnitür ile yapacak olursanız oldukça hızlı ve pratik olacaktır. Yapılışını en kısa şekilde sizlere şöyle anlatabilirim. Öncelikle garnitürü geniş bir kap içerisine boşaltın ve ayrı bir kapta süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonezi iyice karıştırın. Bu karışımı garnitür üzerine ekleyerek iyice karıştırın. İşte meze hazır. İstediğiniz yemeğin yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Taze fasulye mezesi yoğurtlu yapmayı hiç denediniz mi? Özellikle yaz aylarında serinletici bir lezzet oluyor. Yoğurtla birleşince hem hafif hem de besleyici bir meze elde ediliyor. Bu tarifin yanında başka mezeler de denemek isterseniz, ne önerirsiniz?
Cevap yazPatates ile yapılan mezeler gerçekten harika! Özellikle sosisli ve kaşarlı patates püresi tarifini okuduktan sonra hemen denemek istiyorum. Patatesin hem lezzetli hem de pratik bir meze olarak sofralarda yer alması çok güzel. Özellikle misafirler için hazırlanacak mezeler arasında patates ile yapılan mezeler kesinlikle gözde olacaktır. Başka patates ile yapılan meze tarifleri var mı?
Cevap yazMerhaba Akalp,
Patates gerçekten de çok yönlü bir malzeme ve mezelerde harika bir seçenek. Sosisli ve kaşarlı patates püresi tarifini denemek istemen çok güzel! Patatesin lezzetinin yanı sıra pratik bir şekilde hazırlanabilmesi, onu misafir sofralarının vazgeçilmezlerinden biri haline getiriyor.
Patates ile yapabileceğin başka meze tarifleri de mevcut. Örneğin, patates salatası, patates köftesi veya fırınlanmış baharatlı patates dilimleri gibi seçenekler oldukça popüler. Ayrıca, patatesli börek ya da patatesli pide de misafirlerin beğenisini kazanacak tarifler arasında yer alıyor.
Farklı baharatlar ve malzemelerle zenginleştirerek, patatesin lezzetini daha da ön plana çıkarabilirsin. Denediğin tarifleri de paylaşmayı unutma, merakla bekliyoruz!
Taze fasulye mezesi yaparken, fasulyeleri ve domatesleri kavurduktan sonra kavanozlara koyup ters çevirmek gerçekten işe yarıyor mu? Kaç gün boyunca ters şekilde bekletmek gerekiyor?
Cevap yazMerhaba Haşmeddin,
Taze fasulye mezesi yaparken kavanozları ters çevirmek, içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlar ve kapakların vakumlanarak sıkıca kapanmasına yardımcı olur. Bu yöntem, mezelerin daha uzun süre bozulmadan saklanmasına katkıda bulunur. Kavanozları ters çevirdikten sonra genellikle 12-24 saat arasında bekletmek yeterli olacaktır. Bu süre zarfında kavanozların tamamen soğuduğundan emin olmalısın. Böylelikle, fasulye mezelerin güvenli bir şekilde saklanabilir.
Afiyet olsun!