Kolay Meze Tarifleri Mezeler, yemeklerin yanında sunulan aperatif yiyeceklerdir ve oldukça kolay ve lezzetli tariflerdir. Aynı zamanda içeriğine göre doyurucu olabilen bu yiyecekler, kişinin damak tadına göre çeşitlenir ve her yörenin kendi damak lezzetlerine uygun olarak hazırlanır. Rus Salatası Rus salatası, çok sevilerek tüketilen ve oldukça pratik bir meze tarifidir. Konserve kullanarak on dakikada hazırlanabilecek bir seçenek olup, acil durumların kurtarıcısıdır. Rus Salatası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Rus Salatası Nasıl Yapılır? Bir kavanoz garnitür alınır, derin bir kaba boşaltılır ve bol su ile yıkanıp süzülür. Süzüldükten sonra derin bir kaseye alınır ve üzerine bir çay bardağı haşlanmış mısır eklenir. Kornişon turşular doğranarak eklenir ve karıştırılır. Ayrı bir kâsede yoğurt ve mayonez iyice çırpılır ve içerisine ince ince kıyılmış dereotu eklenir. Hazırladığımız garnitür servis tabağına alınır ve üzerine yoğurtlu karışım dökülür ve servis edilir. Yoğurtlu Patates Topları Yoğurtlu patates topları, kolay ve gösterişli sunuma sahip mezelerden biridir. Çok sevilen bu meze türü, et yemeklerinin ve pilavların yanında sıklıkla tüketilir. Yoğurtlu Patates Topları Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Patates Topları Nasıl Yapılır? Patatesler yıkanır ve tencereye konur, üzerine geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Patatesler iyice haşlanana kadar kaynatılır. Bu arada maydanoz ve dereotu ince ince doğranır ve bir kaba alınır. Haşlanan patatesler soyulur ve derin bir kaba alınarak patates ezici yardımıyla iyice ezilir. Üzerine doğranmış dereotu, tuz ve maydanoz eklenir ve elle yoğrulur. İyice yoğurulan patates karışımından fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve sunum tabağına dizilir. Sarımsaklar soyulur ve ezilir. Yoğurt bir kâseye alınır ve üzerine ezilmiş sarımsaklar eklenerek karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt patates toplarının üzerine dökülür. Bir sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı konulur ve ocakta eritilir. Eriyen tereyağına pul biber ve nane eklenerek karıştırılır ve patates toplarının üzerine gezdirilir. Meze servise hazır hale gelir. |